Haberler

Ayakkabıcılar Çarşısı ve Ustalar Teknolojiye Direniyor

Ayakkabıcılar çarşısı ve ustalar teknolojiye direniyor Ayakkabı tamircileri teknolojiye direniyor Artık çırak bile yetişmiyor" Müşterilerin tamir için sıraya girdiği ayakkabı tamircileri yol gözlüyorŞANLIURFA - Dünyada gelişen teknoloji ile fabrikaların seri üretime geçmesi, ayakkabı...

Ayakkabıcılar çarşısı ve ustalar teknolojiye direniyor

Ayakkabı tamircileri teknolojiye direniyor

Artık çırak bile yetişmiyor"

Müşterilerin tamir için sıraya girdiği ayakkabı tamircileri yol gözlüyor

ŞANLIURFA - Dünyada gelişen teknoloji ile fabrikaların seri üretime geçmesi, ayakkabı tamirciliğini unutturdu.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte hızla artan fabrikasyon ürünleri, insanların yeni ürüne sevk ediyor. Çağa yenik düşen mesleklerden olan ayakkabıcı tamirciliği de gün geçtikçe kaybolmaya yüz tutuyor. Şanlıurfa'da 30 yıla aşkındır ayakkabı tamirciliği mesleğini sürdüren 49 yaşındaki Mehmet Kırınk, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte ayakkabı tamirciliği mesleğinin teknolojinin gölgesinde kaldığını belirtti. Kırınk, "Ayakkabı tamirciliği mesleğinde artık çırak bile yetişmiyor ve yavaş yavaş ayakkabı tamirciliği mesleği kayboluyor" dedi.

"Eskiden müşteriler sıraya giriyordu, şimdi ise biz sıraya giriyoruz"

Ayakkabı tamirciliği mesleğinin kendisine babadan geldiğini aktaran esnaf Mehmet Kırınk, "Ayakkabıcılar çarşısında 30 yıllık esnafım. Benim babam 60 yıl bu çarşıda ayakkabı tamirciliği yaptı. Vatandaşlar ayakkabılarını tamir için getiriyorlar. Ayakkabıların temizliğini, onarımını yapıyoruz. Burada ikinci el ayakkabıları satıyoruz. Ayakkabı fiyatları 20 liradan başlayıp, 100 liraya kadar çıkıyor. Biz ayakkabıcılar çarşısında sabah saat 07.00'de dükkanlarımızı besmeleyle açıyoruz. Ayakkabılarımızı kalıba alırız, sonra ilacı süreriz, daha sonra da ayakkabının tabanını takarız. Ayakkabı makineleriyle ayakkabı dikeriz. Biz rızkımızın peşindeyiz. Gelen müşterilerimizi ağırlarız. Ayakkabıcılar çarşısı, 30 yıl önce müşteriler burada sıraya giriyordu. Şimdi ise biz sıraya girip müşterilerimizi bekliyoruz. Birer müşteri gelmesi için bakıyoruz. Teknoloji ilerledikçe bizim mesleğimizin talebi düşmeye başladı. Şimdi büyük mağazalar açıldı. Büyük iş yerleri açıldı. Bizim gibi küçük esnaflar, bir, iki müşteriye düştü. Burada müşteri bekliyoruz 3-5 kuruş elimize geçsin diye. Şimdilerde büyük Alışveriş merkezleri açıldı. Kartlarla alışveriş yapılıyor, her şey kredi kartıyla yapılıyor. İşlerimiz, 30 yıla öncesine göre yüzde 60 azaldı. Artık küçük esnaf talep edilmiyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Şanlıurfa Çağa Genel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title