Haberler

Genel Seçimlere Doğru

CHP Antalya Milletvekili adayı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri ve iş adamlarıyla yemekte bir araya geldi.

CHP Antalya Milletvekili adayı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri ve iş adamlarıyla yemekte bir araya geldi.

Budak, bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ATSO'da iki dönem başkanlık yürüttüğünü ve bu dönemlerde önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

Antalya'da küçük paralarla yatırımlar yapıldığını öne süren Budak, 13 yıl önce başlanan ve henüz tamamlanmayan batı çevre yolunu buna örnek gösterdi. Antalya'nın hızlı tren ihtiyacı olduğunu, dönemin ilgili Bakanı Binali Yıldırım'a bunu ilettiklerini kaydeden Budak, projenin tamamlanma aşamasına geldiğini ancak ihale aşamasına gelemediğini belirtti. Budak, "100 yıllık hayal nasıl çözülür bilmiyorum. 7 Haziran'da biz iktidar oluyoruz. Belki o 100 yıllık hayali biz gerçekleştiririz" dedi.

Antalya'dan TBMM'ye 14 milletvekili gideceğini hatırlatan Budak, bu milletvekillerine karne verilmesi gerektiğini savundu. Budak, "14 milletvekilini takibe alın. Antalya milletvekili istiyoruz artık. Ankara milletvekili istemiyoruz. Ben de dahil, eğer çalışmıyorsam afişe edin" diye konuştu.

"Sanayi strateji belgesinin içi boş"

Kendisine sık sık neden siyasete atıldığının ve CHP'den aday olduğunun sorulduğunu anlatan Budak, Antalya'nın ve Türkiye'nin sorunlarını daha rahat konuşabilmek ve talepte bulunabilmek için siyasete girmeyi tercih ettiğini kaydetti.

Ekonomide sorunlar olduğunu ileri süren Budak, şöyle konuştu;

"Türkiye'de son 12 yılda sanayi yatırımları çok büyümemiş. 2008'e kadar büyümüş ama dünyada da bir trentti zaten ama rant büyümüş, yandaşta pasta büyümüş. Türkiye'de devlet ihalelerini alan 15 müteahhit var. Başka hangi kesime destek verilmiş dönün bakın. 2011 sanayi strateji belgesi açıkladılar içi boştu. 2014'te bir tane daha çıkardılar o da aynı."

Devletin 150 milyar lira yatırım bütçesi olduğunu, şeffaf ihaleler sayesinde yapılacak yüzde 10 indirimle 15 milyar lira tasarruf edilebileceğini dile getiren Bucak, bunların siyasi meseleler değil, ülke meselesi olduğuna dikkati çekti.

"İhracat küçülüyor"

Türkiye'ye yapısal sorunlar nedeniyle büyük markaların yatırım yapmadığını söyleyen Budak, 2001'de ortaya koyulan ekonomik programın artık yaşamayacağı üzerine bir mutabakat olduğunu vurguladı.

"Bu eğitim sistemiyle yemin ediyorum 20 sene sonra Orta Afrika ülkesinden beter oluruz" diyen Budak, reformların gecikme olmadan yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin son dönemde yüzde 3'ten fazla büyüyemediğine değinen Budak, "4 aydır üst üste ihracat küçülüyor. Cumhurbaşkanı'nın çıkıp Merkez Bankası'na müdahale etmesi bizi, bizim gibi olan ülkelerden ayrıştırdı. 'Faiz lobisi', 'Merkez Bankası hain', 'Vatandaşım faizden şöyle böyle oldu' demesi bizi ayrıştırdı. 2 yıllık devalüasyon yüzde 55 oldu" dedi.

CHP iktidarında Türkiye'nin özgürlükler ülkesi olacağını savunan Budak, kendilerinin kimsenin "kaç çocuk yapacağına, etek boylarına, sakal ya da küpeye karışmayacaklarını" kaydetti.

CHP'nin iktidar olması halinde bakanlık düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruya ise Budak, "Ben çıktım o görev, bu görev demem. Parti ne görev verirse ben oradayım artık" cevabını verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Çetin Osman Budak Binali Yıldırım Türkiye Antalya Yerel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title