Haberler

    Gelecekçi 6 Cep Telefonu Tasarımı...

    Bu 6 cep telefonu modeli, bugün raflarda gördüğünüz telefonlardan çok daha farklı özelliklere sahip...

    Cep telefonu teknolojisi her geçen yıl ilerliyor ancak gelişimlerin büyük bir kısmının çok küçük olduğu söylenebilir: Daha iyi bir kamera, daha fazla depolama alanı veya daha hızlı bir işlemci... Ancak bunlar, sadece piyasaya ulaşan geliştirmeler. Geliştiricilerin cep telefonu tasarımı ve teknolojisi üzerine pek çok denemeleri bulunmakta ve oldukça yenilikçi özellikler ortaya çıkarılmakta. Pek çok kişi bu geliştirmeleri hiç duymasa bile, bunların bir kısmı büyük üreticiler tarafından ortaya koyulmuş yenilikler.

    Örneğin Nokia, cebinizde şarj olan bir telefon geliştirmiş durumda. Diğer firmaların pek çoğu ise tamiri ve güncellemesi kolay olan modüler telefonları geliştirmeye ve elektronik çöpleri azaltmaya uğraşmakta. Bu teknolojilerin hangileri ile raflarda karşılaşacağımızı şimdiden bilemesek de, önümüzdeki yıllarda telefonların ne gibi özelliklere sahip olacakları hakkında hayal kurmanın bile güzel olduğu söylenebilir.

    İşte, engadget tarafından seçilen, 6 gelecekçi cep telefonu modeli ve sundukları...

    Nokia'nın cebinizde şarj olan E-Cu telefonu...

    Uzun süre cep telefonu piyasasının lideri olarak duran Nokia, şarj olmak için sadece vücut ısınızı kullanan bir telefon konsepti geliştirmişti. Her ne kadar bu teknolojinin sunulduğunu göremesek de, Nokia'nın E-Cu ürününün eşsiz şarj yeteneği, sunulduğu andan itibaren telefon kullanıcılarına büyük bir özgürlük tanıyabilir. Telefonun bakır dış yüzeyi ve içerisinde bulunan termo-jeneratör, ısıyı elektriğe çevirerek yanınızda sürekli olarak bir şarj cihazı taşıma ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor.

    PhoneBloks modüler cep telefonu...

    PhoneBloks, birkaç yıl önce bir konsept telefonu üretmişti ve o tarihten itibaren pek çok firma bunu taklit etmeye uğraştı. Bu telefonda, modüler parçalar LEGO parçaları gibi birleşiyorlar ve bu da telefonun bozulan bir parçasını değiştirmeyi veya telefonu yenilemeyi daha kolay bir hale getiriyor.

    Modüler bir telefon sayesinde, sadece bir parçası sorun çıkarttığı için yüzlerce (belki de binlerce) lira vererek tamamen yeni bir telefon alma zorunluluğundan kurtulmak mümkün. PhoneBloks, bu yöntem sayesinde çöplüklerde duran devasa elektronik atıkların büyük bir kısmını ortadan kaldırma potansiyeline de sahip.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Nokia Teknoloji Haberler

    Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

    Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

    Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

    Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

    Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

    Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title