Haberler

Gazetecilerin Karedeniz ve Batum Gezisi

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) faaliyetlerine aralık vermeden devam ediyor.

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) faaliyetlerine aralık vermeden devam ediyor. Gazetecileri yoğun gündemden biraz olsun uzaklaştırmak ve stres atmaları için Karadeniz ve Batum gezisi düzenledi.

Sabah saatinde yola çıkan gazeteciler önce yurt dışına Batum'a hareket etti. Bir liman kenti olan ve yıl boyunca önemli sayıda turisti ağırlayan Batum, yüksek gökdelenleri, lüks otelleri, modern binalarının yanında tarihi yapıları ve geniş yürüme alanlarıyla Karadeniz'e kıyı sakin bir ülke. Düz bir alana kurulan şehir, sahile paralel uzanan bulvarları ve göz alabildiğine büyük parklarıyla insanların yaşam alanlarını genişletiyor. 7 kilometre uzunluğundaki Batum Bulvarı, sunduğu birbirinden güzel aktivitelerle adeta göz dolduruyor.

TARİHİ MEKANLAR GEZİLDİ

Erzurum'dan hareket eden basın mensupları öncelikle Batum'un görülmeye değer mekanlarından biri olan Piazza Meydanı, Prag ve Venedik'te rastlanan astronomik saat, Batum Fener Kulesi, 2012 yılında inşa edilen ve Gürcü Alfabesi'ni sembol eden mekanlar ve Orta Cami gezildi. Gün boyu Batum'un tarihi ve doğal güzelliklerinin keyfini çıkaran gazeteciler, akşam saatlerinde ışıklı, müzikli su gösterisini izledi. Geç saatlerde Rize'ye geçen gazeteciler, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz Bölgesinin önemli turizm merkezlerinden biri olan Belediye Mücavir Alanı, Milli Park, Doğal SİT ve Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi Ayder Yaylası'na hareket etti.

TABİAT HARİKASI AYDER YAYLASI

1350 metre yükseklikte yer alan, Fırtına Deresi boyunca eşsiz doğa güzelliklerini izleyerek ulaşılan Ayder Yaylası, çevresini saran çam ormanları, şelaleleri, yöresel mimarideki evleri, çiçekleri ve bu çiçeklerden elde edilen balı ve şifalı kaplıcasıyla sırtını Kaçkarlar'a dayamış, çam örtülü yamaçlarla kaplı cennet görüntüsüyle herkesi büyüledi. Tabiat harikası doğul görüntüleri fotoğraf makinaları ve telefonlarıyla her anı ölümsüzleştiren basın mensupları, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve Esadaş Turizme, gezide verdiği desten dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN SEKMEN'E TEŞEKKÜR

Bu tür gezilerin önümüzdeki günlerde devam edeceğini ifade eden Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener, gazetecilerin unutulmaz bir hafta sonu geçirdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Esadaş Turizm Şirketi sahibi Ata Şenpolat ve Tur Rehberi Serdar Severoğlu'na desteklerinin camiayı çok memnun ettiğini dile getiren Şener, "Yoğun gündemin dışında gazeteci meslektaşlarımız ve üyelerimizle bir araya gelip, güzel bir hafta sonu geçirmiştir. Tarihi ve doğal güzellikler karşısında gazeteci arkadaşlarımız biraz da kendilerine zaman ayırmıştır. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Venedik Erzurum Batum Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title