Haberler

Galeri/Miz'den Eti Behar 'Sınırda' Sergisi

Güncelleme:

Eti Behar'ın rölyef ve heykellerden oluşan 'Sınırda' sergisi 18 Mayıs – 12 Haziran tarihleri arasında Galeri/Miz'de izleyiciyle buluşuyor.

Tematik bütünlüğü sağlamaya çalışan sanatçı malzeme seçimini en aza indirgeyerek işlerini bir tür sınır durumda konumlandırıyor. Günümüzde sanatsal üretimin aşırı çeşitlenmesine bir tepki olarak malzeme kullanımını en aza indirgeyen Behar, bir bakıma da işlerini meta estetiğinden muaf tutuyor. Heykellerinde ki yalın yaklaşımı renk olarak beyaz, malzeme olarak da ahşap tercihi ile bütünleştiriyor. Değişik boyutta, dairesel formlardan oluşan bu konstrüksiyonlar, kendi aralarında oluşturdukları karşıtlıklarla hareketlendirilmiş. Daire tüm serginin kurucu elemanı olarak göze çarpıyor. Heykellerde ince silindir çubuklardan, geniş daire levhalara çeşitlenen formlar, rölyeflerde ise yalnızca daire formlarında sınırlanmıştır olarak karşımıza çıkıyor. Formların yüzey üzerinde bıraktığı kabartılar hissedilir detaylardan. Behar'ın form yüzeylerinde hissedilen bu kabartı dokuların izin verdiği kadardır, yani olabildiğince sınırda…

Sınırda sergisi sanatın genel meta estetiğiyle arasındaki mesafeyi adeta saptamaya çağrı niteliğindedir. Bir başka söylemle, sergi, teknolojinin gelişimiyle, mekanik bir çeşitlenmeye maruz kalan sanatsal üretimin, olanakları azamileştirerek değil daraltarak da direnelebileceğini ima etmek ister. Teknolojik olanakların, meta estetiğinin olanaklarını daraltmaya tahammülü yoktur. Behar'ın işlerinde de albeni adına ne varsa dışlanmıştır. Birkaçı dışında rölyefler beyazdır ve hepsi birbiriyle uyumlu bir dinginlik içindedir. Yormayan ancak gelişmiş bir beğeni dimağının ayırt edeceği kadar rahat malzeme seçimi de bu dingilik ve uyumu destekler.

ETİ BEHAR ( İstanbul 1950)

Eğitim

1968 Amerikan Kız Koleji İstanbul

1992-1996 Sanat tarihi İstanbul Boston

1996-2000 Batı felsefesi İstanbul

Heykel çalışmalarına 1996 da başladı

Atölye çalışmaları

1996 Abdülkadir Öztürk

1997 Ferit Özşen

1997-2000 Erdoğan Ayla Sarma

2000 2002 Bülent Çınar

2001-2002 Tünel Kültür Merkezi

2007-2009 Genco Gülan

Solo Sergiler

2004 Cambaz Night Club slayt gösterisi

2004 Ada Ev Galeri slayt gösterisi

2008 Genco Gülan "Yeni" oyunu için heykel-kostüm tasarım

2008 Ada Ev Galeri

2012 Home Garden içi mimari fuarı

Karma Sergiler

2008 "Küf/Mold Gent/Belçika

2009 "Küf/Mold Rotterdam/Hollanda

2009 1555 A.R.K Galeri Cihangir İstanbul

2009 "Haz" Addresistanbul İstanbul

2010 "no 2" Galata İstanbul

2010 Crossections A.K.M İstanbul

2011 "no 9" Galata İstanbul

2011 Art Expo Arezzo

2012 Art Expo Arezzo

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul Galata Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title