Haberler

Özel Şirketler Gazprom'dan 'Kış İndirimi' Aldı

Güncelleme:

Türkiye'deki özel doğalgaz ithalatçısı bazı şirketler, Gazprom'la bu yılın ilk 3 ayı için yüzde 10,25'lik indirim için anlaştı.

Rusya'dan doğalgaz ithal eden özel bir şirketin yetkilisi, AA muhabirine, Gazprom'un bu yılın 3 aylık dönemi için yüzde 10,25'lik indirim uygulamayı kabul ettiğini belirterek, 1 Nisan'dan itibaren yeni bir sistemin geçerli olacağını söyledi.

ÜÇ AYDAN SONRA DAHA KÜÇÜK BİR İNDİRİM

Şirket yetkilileri, Gazprom ile fiyat anlaşmazlığında varılan çözümün bu yılın ilk 3 ayında yüzde 10,25'lik indirim uygulanarak, 1 Nisan'dan itibaren 'daha cüzi bir indirimle' devam edilmesi esasına dayandığını kaydetti.

Yılın geriye kalan döneminde uygulanacak indirim oranının aydan aya değişiklik gösterebileceğine işaret eden yetkililer, kış aylarında ucuz gaz almanın "al ya da öde" yükümlülükleri bulunmadığı için avantajlı bir durum olduğunu ifade etti.

6 ŞİRKETLE ANLAŞILDI

Gazprom, 13 Nisan'da 6 özel Türk şirketiyle anlaşıldığını doğrulamış, Gazprom Export Genel Müdürü Elena Burmistrova, " Türkiye'deki ticaret ortaklarımızla anlaşmaya varabilmiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye doğalgaz piyasasına yönelik tedarikimizde uzun vadeli işbirliğimizin başarıyla sürmesi beklentisi içindeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Gazprom'un açıklamasında "Türkiye'deki özel sektör doğalgaz ithalatçıları olan Avrasya Gaz, Akfel Gaz, Batı Hattı, Kibar Enerji, Shell Enerji ve Enerco Enerji ile yürütülen yapıcı görüşmeler sonucunda, içinde bulunduğumuz yıl için geçerli olacak doğalgaz fiyatı üzerinde anlaşmaya varılmıştır." değerlendirmesine yer verilmişti.

KISITLAMA YAPMIŞTI

Türk şirketlerine yaptığı yüzde 10,25'lik fiyat indirimini kaldıran Gazprom, özel sektörün zamlı faturalara itiraz etmesi üzerine, şubat ayında Türkiye'ye Batı Hattı'ndan gönderdiği doğalgazda yüzde 50'ye varan kısıtlamalara gitmişti.

Özel sektör tedarikçileri Bosphorus Gaz, Enerco Enerji, Batı Hattı, Kibar Enerji, Avrasya Gaz ve Shell Enerji Rusya ile 2013'te yapılan anlaşma doğrultusunda yılda yaklaşık 10 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Avrasya Gaz Türkiye Gazprom Rusya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500

Yorumlar (15)

asasasasa:

kombiyi kapattık indirim geldi çok teklikeli bir hükümete sahibiz ferçekden

3
2
yanıtYanıtla
vatandaş:

güzel taktik yazın indir kışın bindir

4
0
yanıtYanıtla
XXXX:

ne kışı kardeşim yaza girdik gelecek kışa uygulayın indirimi

3
0
yanıtYanıtla
OF AMAN:

KIŞ GEÇTİKTEN SONRA MI

2
0
yanıtYanıtla
KONYALI:

indirim olmuş bizim haberimiz yok yılın ilk 3 ayı diyor

2
0
yanıtYanıtla
er:

BAYRAM GEÇTİKTEN SONRA KINAYI. . . . . . . . . . YAKIN BU MİLLETİ AH. . . . . . . YERİNE KOYUYORLAR

2
0
yanıtYanıtla
DEDE:

çok komik çokkkkkkk. yaza girdik kullanım yok artık. iyice salak yerine koydunuz bu milleti helal olsun sizlere

2
0
yanıtYanıtla
Osmanlı Torunu:

Osmanlı zamanında doğalgaza zam yapılmaz kışın aç kalan hayvanlara bile yiyecek dağıtılırdı. Fransa kralını yesirlikten Osmanlı kurtardı.

2
0
yanıtYanıtla
m:

ben evime ilk fırsatta soba kuracam ne yaparsanız yapın

2
0
yanıtYanıtla
tayfun:

Kış bitti indir, kışa doğru nasıl olsa bindirirsiniz, yazık kardesim insanları bu kadar ezmeyin, keriz yerine de koymayın. . .

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title