Haberler

Milli Görüş'e 26 Milyon Euro'luk Dava

Güncelleme:

Almanya İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı 26 milyon Euro yolsuzluk iddiasıyla yargılanacak. Köln Eyalet Mahkemesi savcılığın iddianamesini kabul ederek davaya izin verdi.

Mahkeme dava tarihlerini belirliyor. İki hafta içinde dava tarihlerinin açıklanması bekleniyor. Davanın sanıkları Milli Görüş Teşkilatı eski başkanı Yavuz Çelik Karahan, Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü ve muhasip Ali Bozkurt. Üç yönetici sanık 11.3 milyon Euro kurban bağışı yolsuzluğu, 9.5 milyon Euro imamların sigortalarını ödememekle vergiden kaçınma ve 5.2 milyon Euro vergi kaçakçılığıyla suçlanıyor. Mahkeme üç ayrı davayı birleştirdi. Sanıklar nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve vergiden kaçınma suçlarından yargılanacak.

15 YILA KADAR
Nitelikli dolandırıcılık suçu Alman ceza yasasının 263. maddesine göre 6 ay ile 10 yıl arasında hapis cezası öngörüyor. Vergiden kaçınma suçunun cezası Alman ceza yasasının 266 A maddesine göre 5 yıla kadar hapis. Vergi kaçakçılığı konusunda ise Alman Yargıtay'ın kararı var. Bu karara göre 1 milyon Euro'yu aşkın vergi kaçakçılığında ceza tecil edilemiyor ve hapis cezası şartı var. Bu durumda bir milyonu aşkın vergi kaçakçılığı en az 2 yıl hapis cezasıyla başlıyor. Sanıkların üç suçtan 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılanması söz konusu.

SORUŞTURMA 6 YIL SÜRDÜ

Almen istihbaratının gözetimindeki Milli Görüş Teşkilatı şubelerine Köln Savcılığı'nın talimatıyla 2009 yılı sonlarına doğru Almanya çapında baskınlar düzenlendi. Baskınlara bağışlarda dolandırıcılık, zimmete para geçirme, imamların sosyal sigortalarını ödememe ve vergi kaçakçılığı şüpheleri gerekçe gösterildi. Almanya'nın 17 kentinde 26 Milli Görüş şubesine düzenlenen baskınlarda çok sayıda belgeye el konuldu. Köln Savcılığı bu belgeler ışığında Milli Görüş hakkında üç ayrı soruşturma başlattı. Birinci soruşturmada 2005-2009 yılları arasında 377 bin kişiden alınan kurban bağışlarının yüzde 30'nun akibeti araştırıldı ve yaklaşık 11.3 milyon Euro kurban bağışının amaç dışı kullanıldığı belirlendi. İkinci soruşturmada ise Milli Görüş Teşkilatı, çalıştırdığı imamların hastalık ve emeklilik primlerini ödemeyerek, sigortalara 9.5 milyon Euro zarar vermekle suçlandı. Üçüncü soruşturmanın konusu ise 5.2 milyon euro vergi kaçakçılığı davasıydı. Soruşturma yaklaşık 5 yıl sürdü. Köln Savcılığı üç soruşturma üzerine hazırladığı iddianameyi Köln Eyalet Mahkemesi'ne geçen yıl sunarak, dava açtı. İddianameyi inceleyen Eyalet Mahkemesi davaya izin verdi. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Almanya Köln Politika Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500

Yorumlar (90)

TERÖRISTLER,,NE SEHiTTiR NE GAZi:

Konuyu iyice bilmeden atip tutan yorumculara yaziklar olsun. , alman devleti zaten pkk, yi destekliyor. bunu almanyada yasayan bütün türkler biliyor. , ben milli görüscü degilim ancak müslaman derneklerine yillardan beri bir baski oldugunu biliyorum. . almanlarin derneklere uyguladigi bu baskiyida lanetliyorum.

123
1
yanıtYanıtla
KAYNAK HÜRRİYET ASLA İNANMAM:

Asparagas haber

77
7
yanıtYanıtla
MİLLİ GÖRÜŞ:

Haber kaynağının hürriyet gazetesi olması manidar. Aydın Doğan medyası gene sinsice karalama propagandası yapıyor

76
5
yanıtYanıtla
OSMANLI 1453:

almanya bu pkk nn ana vatanı dır. . operasyonlar artınca leş sayısı çoğalınca devreye giriyor. . pkknın kocası almanya. . . .

60
2
yanıtYanıtla
barş:

Yalanlarn danisgasini hrriyet yazar emme anca din dusmanlari inanir ....Yemezlerrrrrr

56
3
yanıtYanıtla
sana neMobil-IOS:

Hiç bişey çıkmaz yalan haberde olabilir...

55
4
yanıtYanıtla
barş:

Hurriyetin etekleri tutuşti haahaaaa

48
5
yanıtYanıtla
22:

farkında değilmisiniz herkez bu adama oynuyor bu adam işini iyi yaptığı için herkez yukleniyor ama Allah şahit kimin haklı kimin haksız olduğunu. Durmak yok yola devam son söz AKP

38
10
yanıtYanıtla
turkaskeri:

milli görüsün icinde erdoganda var

yanıt3
yanıt2
MALATYALI:

ZAMANLAMA MANİDAR EN BAŞTA ALMANYA OLMAK ÜZERE BİRÇOK BATI DEVLETLERİNİN FİNANS DAHİL ASKERİ STRETEJİK İSTİHBARAT EĞİTİM V. S ALANLARINDA DESTEK VERİYORLAR TAMDA PKK YI TÜRKİYE KÖŞEYE SIKIŞTIRDI ALMANYA FARKLI YOLLARLA DEVREYE GİRİYOR

42
3
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title