Haberler

Rusya'da milyonlarca deniz canlısı karaya vurdu

Güncelleme:

Rusya'da bulunan Kamçatka bölgesinde yaşayanlar kıyılara içinde ahtapot, balina, deniz aslanı gibi milyonlarca deniz canlısı vurduğunu fark ederek yetkililere haber verdi. Rus hükümeti doğal felaket üzerine araştırma başlattı.

Rusya'nın Büyük Okyanus'a kıyısı bulunan Kamçatka Bölgesi'ndeki Sahalin Adaları, Kuril Adaları ve Paramuşir Adası çevrelerinde yaşayanlar, 3 gün önce birçok deniz canlısının kıyıya vurduğunu fark ederek yetkililere haber verdi. Bölgeden görüntü ve numune alınmasından sonra daha çok deniz canlısı kıyıya vurdu. Bölge halkı, başlayan doğal felaketi görüntüleyerek sosyal medya hesaplarında paylaştı.

ÇOK SAYIDA UZMAN GÖNDERİLDİ

Rus basını bu görüntüleri kullanarak haberler yapınca bölgeye çok sayıda uzman gönderildi. Ahtapot, balina, yengeç, denizaslanı ve milyonlarca küçük canlı türünün kıyıya vurarak öldüğünün anlaşılması üzerine Rusya Hükümeti'de açıklama yaptı. Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Trutnev yaptığı açıklamada felakete yol açan sebebin araştırılması için talimat verdiklerini ve araştırma sonuçlarına göre hemen önlem alacaklarını söyledi.

ÖLÜMLERİN SEBEBİ KİMYASALLAR

Kamçatka Bölgesi Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Başkan Vekili Aleksey Kumarkov kendi imkanlarıyla yaptıkları ilk araştırmalara göre, deniz suyunda normalin 2 katı oranında fenol madde bulunduğunu açıkladı. Kumarkov bölgedeki atık sular yoluyla denize taşınan madde nedeniyle deniz canlıların ölebileceğini ayrıca denizde sörf yapan kişilerin ve yerel sakinlerin gözlerinin şiştiğini vücutlarının ise tahriş olduğunu aktardı. Acil önlem alınması gerektiğini söyleyen Kumarkov felaketin daha da büyümesi durumunda tüm okyanusun bundan etkilenebileceğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kamçatka Rusya Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500

Yorumlar (18)

HABERCİ:

Okyanuslarda yapılan nükleer füze denemelerinin sonucu bu. Birgün tüm insanlığın sonu böyle kendi eliyle olacak maalesef.....

17
3
yanıtYanıtla
ALMANYA:

Davai davai ....mahvettiniz her yeri....

6
0
yanıtYanıtla
AAA:

FOTOKOPİ MAKİNASI İLE Mİ ÇEKMİŞLER

6
0
yanıtYanıtla
Deli:

Yok tost makinası.

yanıt0
yanıt0
Karışık:

Yine birisi nükleer deneme yapmıştır.

4
1
yanıtYanıtla
özge:

REZALET!!!!!! AVRUPA ÜLKESİNE BAK HALEN DENİZ CANLISI ÖLMESİNE SEBEP OLACAK TEKNOLOJİDELER BRAVO!!!!

2
2
yanıtYanıtla
mert:

Rusya Avrupa ülkesi değil ki.olsa olsa hinisandan hallice bir ulke

yanıt0
yanıt1
cimbomlu:

Dünyanin sonu yaklasiyor oh be

2
2
yanıtYanıtla
pisikoloğ:

nükleer deneme sonuçları bu kadar tür aynı anda kıyıya vurmaz

1
3
yanıtYanıtla
DENİZ KORONASI:

rus kız arkadaşlarımdan aldıgım bilgiye göre denizlerde korona var

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title