Haberler

DP Adayı Durak Lehine Çekildi

Güncelleme:

DP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sitemkar Bolsoy'u, Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak lehine adaylıktan çekti.

Demokrat Parti (DP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sitemkar Bolsoy'u, Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak lehine adaylıktan çekti.

DP Adayı Bolsoy'un Durak lehine adaylıktan çekilme kararı, DP İl Başkanı Fatih Köylü ve Büyükşehir Adayı Sitemkar Bolsoy'un parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı.

İl Başkanı Fatih Köylü, seçim takvimi sürecinde Büyükşehir, ilçe belediye başkan adayları ile belediye meclisleri üye listelerini seçim kurullarına teslim ettiklerini hatırlatarak, ancak yapılan değerlendirmeler sonunda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sitemkar Bolsoy'u, Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak lehine adaylıktan çekme kararı aldıklarını açıkladı.

Fatih Köylü, Adana'da yıllardır yaşanan bir haksızlığı, demokratik yollardan sona erdirmek için 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak'ı destekleyeceklerini belirti. Köylü, parti yöneticileri ve partililerle yaptıkları istişare sonunda, DP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sitemkar Bolsoy'un adaylıktan Durak lehine çekilmesi yolunda karar aldıklarını ifade etti.

Aytaç Durak'ın konumu itibariyle merkez sağın, hatta merkezin ağabeyi konumunda olduğunu ifade eden Fatih Köylü, "Türkiye'nin geleceği açısından merkez sağ oyların yeniden bir merkezde toplanması hayati bir önem kazanmıştır. Demokrat Parti olarak, merkez sağ oyların toparlanmasına öncülük etmek için adayımızı çekerek Bağımsız Belediye Başkan Adayı Sayın Aytaç Durak'ı destekleme kararı aldık. Zira, Sayın Durak, Merkez Sağ'ın ağabeyidir. Merkez Sağ oyların toplanacağı en iyi adrestir" dedi.

Fatih Köylü, ilçe belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyeliklerine Demokrat Parti olarak katılma kararı aldıklarını söyledi. Köylü, DP'nin 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde merkez ilçeler Seyhan'da Gökhan Farsak, Çukurova'da Gürkan Sönmez, Yüreğir'de Kemal Örcün, Sarıçam'da M.Akcan Aksoy ile seçimlere katılacağını kaydetti. Ceyhan'da Burhan Onuk Ceyhan'da Burhan Onuk, Tufanbeyli'de Vefa Atasever, Karataş'da Osman Kaya, Aladağ'da Ömer Aslankeser, Karaisalı'da Zehra Çopuroğlu ile girecekleri seçimde iddialı olduklarını belirten Köylü, ayrıca tüm ilçelerde belediye meclis üye adayları çıkardıklarını ifade etti.

Eski DYP Adana İl Başkanı Nevzat Şaşkın ise Aytaç Durak'a bağımsız olması yönünde öneride bulunan kişinin kendisi olduğunu öne sürerek "Her partiden oy isteyeceğiz. Özellikle bugün ve bundan sonra siyasetçilere bir şey söyleyeceğim. Eğer izzet-i nefisleri varsa Aytaç Durak'a oy verirler" ifadelerini kullandı

Dün de Doğru Yol Partisi Adana İl Teşkilatı, Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak'ı destekleme kararı almıştı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Demokrat Parti Aytaç Durak Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title