Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(4.3.OSMANİYE'de vergi rekortmenlerine, düzenlene törenle plaket ve teşekkür belgesi verildi.)

(4.3.2013, FOTOĞRAF)

///////////

Vergi rekortmenlerine teşekkür

OSMANİYE'de vergi rekortmenlerine, düzenlene törenle plaket ve teşekkür belgesi verildi. Törende Gelir Vergisi'nde ilk 3, Kurumlar Vergisi'nde ilk 10, her iki vergide ilk 100'e girenler ile sektörlerinde ilk sırayı alan rekortmenler plaket aldı.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törene Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Belediye Başkan Vekili Kemal Karagöz, Osmaniye Barosu Başkanı Hamza Tor, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Osmaniye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu "Düzenli vergi ödeme alışkanlığının kazanıldığı toplumlar demokratik, hukuk devletinin normlarını yakalamış toplumlardır" dedi. Osmaniye Defterdarı Tahir Gök ise "Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerinde benimsetilmesi, verginin gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması ve kayıt dışının kayıt altına alınması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmekteyiz" diye konuştu.

VALİ CERRAH: KAZANÇ MUTLAKA VERGİLENDİRİLMELİ

Vali Celalettin Cerrah da 24'ncü Vergi Haftası ve 1 Mart Muhasebeciler Gününü kutlayarak, "Gelir ve Kurumlar Vergisinde sıralamaya girenleri kutladı. Cerrah "Vergi kaçırmak gibi bir zihniyette olmadıkları için, vergilerini ödeyecek sorumluluğa sahip oldukları için kendilerini kutluyorum. Güçlü bir devlet olmak, söz sahibi bir ülke olmak istiyorsak, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek istiyorsak mutlaka vergimizi vermemiz lazım" diye konuştu.

PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Kurumlar Vergisi'nde ilk 10'a giren Elit İplik A.Ş., Osmaniye Deva Özel Sağ. Hiz. Ltd. Şti, Tanyıldızlar Mak. San. Tic. Ltd. Şti, Hayat Sağlık Hiz. Ltd. Şti., Politeks Suni deri Tic. Ltd. Şti., Aysanlar Otomotiv Tic. Ltd. Şti., Ladem Çelik İnşaat Ltd. Şti., Toprak Tarım Tic. Ltd. Şti., Sunar Özlem Tic. A.Ş., Yediocak Özel Diyaliz Ltd. Şti. yetkililerine; Gelir Vergisinde ilk 3'e giren Mustafa Serhat Körlü, Abdullah Başpınar, Murat Teke'ye teşekkür belgeleri verildi. Sektörlerinde ilk sırada yer aldıkları için teşekkür belgesi ve plaket alanlar ise şöyle: Akaryakıtta, Erkan Güveloğlu, oto-alım satımda Yüksel Uluğ, eczacılakta Murat Kanlı, tekstilde İbrahim Onar, sanayi ve imalatta Oğuz Birlikdoğan, sigortacılıkta Hüseyin Küçük, mali müşavirlikte Ali Alper Kazan, matbaacılakta Lütfi Taner Deniz, avukatlıkta Hacı Hüseyin Sezgin plaketlerini Vali Cerrah'tan aldı.

Törenin son bölümünde Gelir ve Kurumlar Vergisi'nde ilk 100'e giren mükelleflere teşekkür belgeleri ise Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Belediye Başkan Vekili Kemal Karagöz, Osmaniye Barosu Başkanı Hamza Tor, Defterdar Tahir Gök, Osmaniye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu tarafından verildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(4.3.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Kampta oyuncak mutluluğu

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Cevdetiye Beldesi'nde Suriyeli ailelerin bulunduğu merkez konaklama tesisinde, çocuklara oyuncak dağıttı. Üniversiteli öğrenciler tarafından düzenlenen kampanyada toplanan bin 200 oyuncak, kampa götürülerek çocuklara hediye edildi. Oyuncakları almanın mutluluğu yüzlerine yansıyan çocuklar, emeği geçenlere teşekkür etti.

Cevdetiye Beldesi Merkez Yönetici Yardımcısı Kamp Müdürü Murat Sak, konaklama merkezinde 8 bin civarında Türkmen Kökenli Suriyeli vatandaşın 2 bin 12 çadırda barındığını bunlardan bin 300'ünün 0-4 yaş arasında çocuklar olduğunu söyledi. Konaklama merkezinde Suriyelilerin bütün ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını söyleyen Sak, "Merkezimizde çeşitli kurslar açıldı ve bu kurslar sayesinde Suriyeliler tarafından yapılan el işi ürünler ilerleyen zamanlarda Osmaniye'de açılacak kermeste satılacak, elde edilen gelirle Suriyeliler bütçelerine katkı sağlayabilecek" dedi. Murat Sak, oyuncak kampanyasını düzenleyen öğrencilere ve destek sağlayan firmalara teşekkür etti.

Öğrenciler adına söz alan OKÜ Enerji Sistemleri 4'üncü sınıf öğrencisi Fatih Çaçan da "Vatanlarını terk edip vatanımıza sığınan Suriyeli kardeşlerimiz için neler yapabiliriz diye düşündük ve sonunda Suriyeli kardeşlerimize oyuncak yardımında bulunmaya karar verdik" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(4.3.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Teknoloji mi psikoloji mi?

ANTAKYALI tiyatrocular Şakir Yıldızbaş ve Mesut Kurt öncülüğündeki Antakya Kültür Tiyatrosu tarafından "Teknoloji mi psikoloji mi?" adlı oyun sahnelendi. Antakya Kültür Merkezi salonunda sahnelenen oyun, tiyatro severlerden yoğun ilgi gördü. Yıldızbaş ve Kurt, yönetimindeki 16 kişilik ekip, 2 perdelik oyunda, teknolojinin günümüz toplumlarında yol açtığı sorunları mizahi bir dille yansıttı. Oyuncuların performansı, izleyenlerden tam not aldı.

Mehmet EZER/DHA,(HATAY)

(4.3.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Türkü şöleni

ALEVİ Kültür Dernekleri Antakya Şubesi'nin dayanışma etkinliğinde türkü şöleni yaşandı. Antakya Spor Salonu'ndaki etkinliğe, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yelkaya, bazı dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Konser öncesi bir konuşma yapan Alevi Kültür Dernekleri Antakya Şubesi Başkanı Cemal Ercan "Bütün kültürlerin, inançların bir araya gelerek, birbirine dokunarak, tanıyarak, ötekileştirmeden, yok saymadan, aşağılamadan, kardeşçe barış içinde yaşamasının hiç de zor olmadığını kanıtlayabiliriz. İşte bu etkinliğimiz bu amaca yöneliktir. Konserimize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra sahne alan Dertli Divani, Pınar Sağ, Hilmi Yarayıcı ile Kaldırım Müzik Topluluğu seslendirdiği eserlerle, katılımcılara müzik ziyafeti çekti.

Mehmet EZER/DHA,(HATAY)

(4.3.2013 FOTOĞRAFLI)

///////

Pedallar sağlık için çevrildi

TÜRKİYE Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Antakya Bisikletliler Derneği ile birlikte bisiklet turu düzenledi. Etkinlik öncesi bir açıklama yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Hatay Şube Başkanı Hidayet Şişkin, farkındalık yaratarak Yeşilay'ı tanıtmak amacıyla bisiklet turu düzenlediklerini söyledi. Ata Köprüsü'nden başlayan tur, kentin ana caddelerinde gerçekleştirildi.

Mehmet EZER/DHA,(HATAY)

(4.3.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Diyabet okuluna yoğun ilgi

ACIBADEM Adana Hastanesi tarafından gelenekselleştirilen Diyabet Okulu'nun 17'ncisi yoğun ilgi gördü. Talebin fazla olması nedeniyle aynı gün iki ayrı salonda gerçekleştirilen Diyabet Okulu'nda, diyabet hastası ve yakınlarına hastalık hakkında bilgi verildi. Etkinlikte konuşan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şebnem Aktaran, diyabetin kontrol altına alınmadığında vücutta hemen her organı etkileyen ve ömür boyu süren kronik hastalıklara zemin hazırladığına dikkat çekti. Doç. Dr. Aktaran, diyabetle sağlıklı yaşamanın mümkün olduğuna dikkat çekerek, "Diyabet size değil, siz diyabete hükmedin" dedi. Diyabetin tanımı, tipleri, belirtileri ve korunma yöntemleri hakkında sunum yapan Doç. Dr. Aktaran, şunları kaydetti:

"'Evreler sırasıyla risk grubu, gizli diyabet, aşikar diyabet ve diğer organların etkilenmesi (komplikasyonlar) olarak birbirini takip ediyor. Bu nedenle erken dönemde tanı konarak tedaviye başlanması ve kan şekerinin kontrol altına alınması, hastalığın gelişimini yavaşlatarak diyabetliye kaliteli bir yaşam sunuyor. Öte yandan diyabette kan şekeri düzeyinin uzun süre yüksek kalması damarları ve sinirleri etkileyerek zaman içerisinde körlüğe, kalp ve damar hastalıklarına, inmeye (felç), böbrek yetmezliğine ve sinir sisteminde hasara yol açabiliyor. Aynı şekilde gebelik döneminde de kontrol altına alınamayan diyabet, anne ve bebek sağlığı açısından sorunlara neden olabiliyor."

HER YAŞIN HASTALIĞI

Hemen her yaşta diyabet görülebileceğine dikkat çeken Aktaran, "Özellikle ailede diyabet öyküsü olması, bel çevresi genişliği, kanda yağ oranının yüksek olması, kalp damar hastalığının varlığı, stres altında yaşamak ve pankreas hastalıklarının varlığı diyabet gelişim için risk oluşturuyor" diye konuştu.

BESLENME ÇOK ÖNEMLİ

Beslenme Diyet Uzmanı Dyt. Fadime Özgök Şenses ise 'diyabette beslenme' konusunu anlattı. Dyt. Özgök Şenses, diyabetlilerin gıda alışverişinde, öğünleri planlamada, yiyeceklerin pişirilmesinde ve yeme/içme alışkanlıklarında yapabilecekleri değişiklikler hakkında bilgi verdi.

Acıbadem Adana Hastanesi Hasta Bakım Sorumlu Hemşiresi Aygül Tuncay da 'diyabette bakımı' konusunda bilgilendirme yaptı.

ADANA,(DHA)

////////////

MKÜ öğrencilerinden hayat kurtaracak bağış

MUSTAFA Kemal Üniversitesi (MKÜ) Belen Meslek Yüksekokulu öğrencileri kan bağışı başlattı.

Kan bağışının, giderek önem kazandığı günümüzde MKÜ öğrencilerinin başlattığı kampanyaya Belen MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet İrvem, Müdür Yardımcısı Hakan Yönden, idari personel ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin isteği üzerine gerçekleşen ve Sağlık Uygulama ve

Araştırma Hastanesi Kan Merkezinde yapılan kan bağışı ile ilgili açıklama yapan Hakan Yönden, "Kan bağışı, insan hayatı için önemli bir armağandır ve ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç çoğunlukla, hasta yakınlarından ve acil durumlarda karşılanabilmektedir. Dolayısıyla, böylesine hayati bir mevzuda bu kampanyayı başlatan öğrenci arkadaşlarıma duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

Her yıl binlerce insanın, kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybettiğini belirten Yönden, "Buna rağmen yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye'de yıllık kan bağış oranının, nüfusun yüzde biri kadar olduğunu gösteriyor. Oysa ki, kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor" diye konuştu.

Mehmet EZER/HATAY, (DHA)

(4.3.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Medical Park'ta 2'nci yıldönümü

TARSUS'ta faaliyet gösteren Medical Park Hastanesi, kuruluşunun 2'nci yıldönümünü sade bir törenle kutladı. Hastane yöneticileri, hekimler, hemşireler, idari kadro çalışanlarının katıldığı kutlama etkinliğinde Medical Park'ın heyecanını hastalar ve yakınları da paylaştı.

Hastaneye, kalp krizi nedeniyle gelen en genç hasta, 28 yaşındaki öğretmen Ali Keskin ile aynı rahatsızlıktan gelen en yaşlı hasta, emekli edebiyat öğretmeni 94 yaşındaki Ali Haydar Göfer, hastanenin yıldönümü pastasını kesti. Kutlamada, her ikisi de hastanede anjiyo olup kardiyoloji uzmanları Dr. Sabri Seyis ve Dr. İbrahim Konukçu'nun stent taktığı Keskin ve Göfer'e, Medical Park Tarsus Hastanesi'nde dünyaya gelen ilk bebek olan Yakup Efe de eşlik etti.

400 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Etkinliğe Genel Müdür Fatih Ökten, Başkehim Op. Dr. İbrahim Halil Karakan, hekimler ve diğer personeller de katıldı. Başhekim Karakan, 400 kişinin çalıştığı hastanenin, kuruluşundan bu yana geçen 2 yılda, birçok ilke imza attığını belirtti. 157 yatak kapasitesiyle hizmet verdiklerini belirten Karakan, "Hastanemiz giderek büyüyor. Bugün de 2'nci yaşımızı kutlamanın heyecanıyla, daha nice yıllarda hastalarımızın sağlığı için hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin)

(4.3.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Antakya Dha Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title