Haberler

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç:

Tolga Albay - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2011 Yılına Girerken Türkiye'nin, Ekonomik Alanda Avrupa, Hatta ABD'nin Önünde Yer Alan Bir Noktada Bulunduğunu Söyledi

Tolga Albay - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2011 yılına girerken Türkiye'nin, ekonomik alanda Avrupa, hatta ABD'nin önünde yer alan bir noktada bulunduğunu söyledi.

Bakan Arınç, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Valilik ile Turgutlu Belediyesi arasında 24 derslikli okul yapımı için protokol imzalanması, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne alınan 4 aracın kabulü ve hayırseverlere plaket takdimi, Celal Bayar Üniversitesi'nin ilçede kurmayı düşündüğü Teknoloji Fakültesi ön çalışması için düzenlenen ortak törene katıldı. Turgutlu Belediyesine ait Ortapark işletmesinde düzenlenen törende konuşan Arınç, Turgutlu'nun Manisa'da yükselen bir değer olduğunu, sanayisi, belediye hizmetleri ve hayırsever hizmetleriyle her zaman takdirle anıldığını ifade etti.

Türkiye ekonomisinin 2011 yılında daha iyi bir noktada olacağına inandığını dile getiren Bakan Arınç, şunları söyledi:

'İnşallah 2011 yılına girerken Türkiye, ekonomik alanda bütün Avrupa ülkelerinin, hatta ABD'nin önünde bir noktada bulunuyor. Bunun için Allah'a hamdediyoruz. Dünyayı kasıp kavuran, son 4 yılın global ekonomik krizinde en az zarar gören ülkelerden biri Türkiye'dir. Bu kriz döneminde yeni fırsatlar ve büyüme imkanlarıyla yükselen Türkiye'dir. Büyüme hızı tüm ülkelerde eksi gösterirken, İspanya'sı, Portekiz'i, Yunanistan'ı, İrlanda'sı, İzlanda'sıyla Avrupa ülkelerinin çok büyük bir kısmı neredeyse mendil açıp dilenecek hale gelmişken, Türkiye yüzde 7'lik büyüme hızıyla, ihracatını 130 milyar dolarlara çıkarmasıyla, GSMH'sini 1 trilyon dolara yaklaşacak bir noktaya getirmesiyle, bu krizden etkilenmeden mümkün olabildiğince kendisini kurtarabilmiş ve makro ekonomik dengelerde iyi bir noktaya gelmiş durumdadır. Şimdi bütçe rakamlarını mecliste gördüğümüz zaman, halkımıza güzel şeyler söyleme imkanı bulduk, bundan dolayı çok bahtiyarız. İnşallah 2011 şartları daha iyi olacaktır. Halkımız her kesimiyle tarımdan esnafına emeklisinden çalışanına milli hasıladan çok daha büyük pay alacaktır.'

Göreve yeni atanan Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi kutlayan Bakan Arınç, genç yaşta büyük başarılar kaydeden Pakdemirli'nin, bu göreve atanmasının, bu başarısının takdiri anlamına geldiğini ifade etti.

Arınç, öğrenci sayısı 30 bine yaklaşan CBÜ'nün Türkiye'de ilk 10 üniversite arasına girmesi ve bilim adına büyük başarılar yakalamasını temenni ettiklerini dile getirdi. Üniversitenin yeni fakülteler açmak suretiyle büyüme hedeflerini gerçekleştirme kararlılığı içinde olduğunu, bu kapsamda Turgutlu'da bir teknoloji fakültesi açılması planlarının dile getirildiğini kaydeden Arınç, Turgutlu'da yenilikçi yatırımlarda bulunan sanayiciler olduğunu, bir teknoloji fakültesini ilçenin hak ettiğini söyledi.

Manisa'da 16 ilçenin tümünün fakülte beklediğini, ancak pek çoğunun bunu karşılayacak imkanının bulunmadığını ifade eden Bakan Arınç, Turgutlu'nun ise hayırseverleri ve belediyenin imkanlarıyla bu işe en hazır ilçeler arasında yer aldığını belirtti. Arınç, 'Turgutlu'da bir fakültenin, yüksek okullarla birlikte kazandırılmış olmasını hepimiz önemsiyoruz' dedi.

- DİĞER KONUŞMALAR-

Vali Celalettin Güvenç, Turgutlu'da kurumların işbirliğiyle yapılan çalışmaların son hızla devam ettiğini, örnek projelerin tamamlandığını dile getirdi. Güvenç, ilçede yapımına geçen yıl başlanan Devlet Hastanesi'nin de bu yıl hizmete gireceğini bildirdi.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, ilçenin hayırseverleriyle ünlü olduğunu, yapılan bir çok eğitim ve sağlık kurumlarında hayırseverlerin imzasının bulunduğunu ifade ederek, bu hayırseverlerden Hasan Ferdi Turgutlu ve Ali İhsan Demirdöver'in TBMM Üstün Hizmet Ödülü aldığını hatırlattı. Orhan, ilçede Celal Bayar Üniversitesi'ne bağlı bir Teknoloji Fakültesi kurulmasını arzu ettiklerini, uygun görülürse fakülte binasını 2011-2012 eğitim dönemine yetiştirme sözünü verdiklerini de ifade etti.

Kaymakam Nazmi Günlü, bugün imzalanan protokollerle Hilmi Pekcan İlköğretim Okulu bahçesinde 24 derslikli bir okul yaptırılacağını, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bahçesine de 2 derslikli ana sınıfı binası inşa edileceğini söyledi. Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise ilçelerde teşkilatlanmalarını sürdürdüklerini, hayırseverlerin üniversitelere destek yapmasını beklediklerini belirtti. Konuşmaların ardından, okul ve anaokulları protokolleriyle Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nin kurulması için çalışmaların başlatılmasını kapsayan protokoller imzalandı.

Törende Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, hayırseverler Hasan Ferdi Turgutlu, Ali İhsan Demirdöver, Vaha Abalıoğlu, Mesut Altan, Merih İnanç, Haluk Yedikardeşler, Tahsin Koyak, Murat Baklan, Abdullah Şenol, Sami Yıldıran, Süleyman Zengin, Yaşar Çetinkaya, Erdem Orakçı, Erkan Uysal, Adnan Karaata ve aynı zamanda belediye başkanı olan Serhat Orhan'a plaketlerini verdi.

Turgutluspor Kulübü Başkanı Murat Ayhan, Bakan Arınç'a Turgutluspor forması ve atkısı hediye etti.

Kaymakamlık önünde düzenlenen törende de Arınç, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde hizmete başlayan 4 yeni aracın anahtarlarını polis memurlarına teslim etti. Bakan Arınç, daha sonra Kaymakam Nazmi Günlü'yü makamında ziyaret etti.

(TLA-MV-ÇAL) - MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title