Haberler

Cumhuriyetin Çocuklarından İzmir'de Konser

Tepebaşı Belediyesi’nin "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası, İzmirli dinleyicileri büyüledi.

Tepebaşı Belediyesi'nin "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası, İzmirli dinleyicileri büyüledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen konsere, Sihirli Flüt UNICEF İyi Niyet Elçisi Şefika Kutluer solist olarak katılırken, 300 çocuktan oluşan "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası, İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tepebaşı Belediyesi "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası, İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahne aldı. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından 15 ay önce kurulan, 7-17 yaş aralığındaki 300 çocuktan oluşan "İki Elin Sesi Var" Çocuk Senfoni Orkestrası'na Çocuk Korosu ve Çok Sesli Gençlik Korosu eşlik etti. İstanbul ve Ankara'da verdikleri unutulmaz konserlerle kendilerinden bahsettiren çocukların orkestra şefliğini Ramazan Albayrak yaparken, UNICEF İyi Niyet Elçisi ünlü flüt virtüözü Şefika Kutluer de küçükleri yalnız bırakmadı.

İzmirli sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği konseri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve eşi Sena Ataç ile birlikte Eskişehir'den gelen çocukların aileleri de izledi. 300 çocuktan oluşan orkestra ve koro Beethoven'dan, Suzuki'ye, Kriechbaum'dan Carlos Garcia'ya ünlü müzisyenlerin eserlerinin yanı sıra "Gençlik Marşı", "Atam Sen Rahat Uyu", "Bir Dünya Bırakın" ve "İzmir Marşı" gibi Türk eserleri de seslendirdi. Çocuklar izleyenlerin yoğun isteği üzerine "İzmir Marşı"nı iki kez seslendirdi.

İzmir'de olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "Bugün gençlerimiz ve çocuklarımız şefiyle, eğiticisiyle birlikte Atatürk'e ve devrimlerine bağlılıklarını notalarla ifade ettiler. 19 Mayıs konserinde Cumhuriyetin ve laikliğin teminatı olan güzel İzmirimizde sizlerle beraber olmak istedik. Bizi buraya kabul eden değerli başkanımız Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile İzmirlilere teşekkür ediyoruz. Ben her zaman İzmir'le Eskişehir'in kardeş olduğuna inandım. Genetiklerinde var. Onun için 19 Mayıs konserimizi burada yapmak istedik" şeklinde konuştu.

Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası'nın Türkiye'ye örnek bir proje olduğunu ifade eden Dr. Türkegül Kocaoğlu ise, "Bizlere neşe kattınız. Başkan amcanız adına da hepinize sevgilerimi sunuyorum. Böylesi güzel bir sosyal projeyi hayata geçiren Tepebaşı Belediye Başkanımız Sayın Dt. Ahmet Ataç'a da teşekkürlerimizi iletiyorum. Bu güzel örneğin tüm Türkiye'ye yayılmasını diliyorum. Ulu önder Atatürk'ün çocuklara, gençlere güvenmekle ne kadar haklı olduğunu bize bir kez daha gösterdiniz. Umudumuz siz gençlersiniz ve ben sizlerden çok umutluyum. Böylesi güzel çalışmalarla çok daha güzel günlere erişeceğiz" diye konuştu.

Gecenin sonunda Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, katkılarından dolayı Dr. Türkegül Kocaoğlu ve sanatçı Şefika Kutluer'e çiçek takdim etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şefika Kutluer Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title