Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet başkanı olacak kişinin millet tarafından seçiliyor olması, milletimiz, ülkemiz, cumhuriyetimiz adına çok farklı bir dönemecin veya köşe taşının başlangıç noktası olacaktır"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet başkanı olacak kişinin millet tarafından seçiliyor olması, milletimiz, ülkemiz, cumhuriyetimiz adına çok farklı bir dönemecin veya köşe taşının başlangıç noktası olacaktır" dedi.

Müezzinoğlu, partisinin Havsa İlçe Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaştığını belirterek, hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türk milletinin cumhuriyet döneminde en önemli üçüncü köşe taşlarından biri olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, "Bana göre birincisi 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşudur. Bu milletin milli iradesinin ve Mustafa Kemal'in 'egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' dediği Meclisin harcını ilk koyduğu zamandır. Bana göre birinci kader noktasıdır. İkincisi, millet adına çok partili döneme geçiş sürecidir. O da önemli bir dönemeçtir. Milletin önüne farklı alternatifler, tercihler ve iktidarı seçebilme, değiştirebilme imkanı verilmiştir" diye konuştu.

Demokrasi ve milli irade adına önemli köşe taşları bulunduğunu aktaran Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Milletin artık kendi cumhurbaşkanını seçeceği noktaya geldik. İnşallah millet liderini, cumhurbaşkanını seçecek. Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe taşıyacak liderin seçimidir cumhurbaşkanlığı seçimi. Hepimizin geleceği adına çok daha farklı bir seçim, çok daha farklı bir vizyon olacak. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız farklı olabilir, bazen çok başarılı ya da başarısız olunabilir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet başkanı olacak kişinin millet tarafından seçiliyor olması, milletimiz, ülkemiz, cumhuriyetimiz adına çok farklı bir dönemecin veya köşe taşının başlangıç noktası olacaktır."

Cumhurbaşkanının yetkileri

Müezzinoğlu, cumhurbaşkanı ile devlet başkanı arasındaki farka ilişkin soru üzerine, cumhurbaşkanının zaten devlet başkanı olduğunu söyledi.

"Esasında cumhurun başının millet tarafından seçiliyor olması anlamlı ve değerlidir. Bakın, çok farklı sürece gerek demokrasimiz, gerek yönetim dinamiklerimiz çok farklı dinamizm kazanacak bundan sonraki süreçte. Biliyorsunuz, bundan önce cumhurbaşkanlığı seçimleri milletin cumhurbaşkanı olmaktan ziyade, millete bedel ödeten, 'birilerinin cumhurbaşkanı olsun' diye bir sürü fırtınalar yaşadı bu millet. Bedeller ödedi. Cumhurbaşkanının 80-90 tur, aylarca seçilemediği dönemleri gördük.' İlla asker olacak, illa sivil olmayacak' denilen dönemleri gördük. 'Oraya çıkarsan, seni indiririz' denilen dönemleri gördük."

Cumhurbaşkanının, yetkilerini kullanabildiğinde sorun yaşanmayacağını dile getiren Müezzinoğlu, "Daha çok yetki istiyorsa, millette veriyorsa daha çok yetki de verir. Demokrasi buysa, milli irade kayıtsız şartsız milletinse, millet hangi düzeyde yetki veriyorsa, yetkiyi o düzeyde kullanacaktır" ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin'i ziyaret eden Müezzinoğlu, yapımı süren Havsa Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinleyen Müezzinoğlu, Meriç ilçesini de ziyaret etti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Mehmet Müezzinoğlu 23 Nisan Havsa Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title