Haberler

"Koşacağız, Terleyeceğiz ve Hizmet Üretmenin Çabası İçinde Olacağız"

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz içeride birilerinin yaptığı gibi, sadece kendi mezhebinden olanların hakkını savunanlardan değiliz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz içeride birilerinin yaptığı gibi, sadece kendi mezhebinden olanların hakkını savunanlardan değiliz. Aynı şekilde, yine birilerinin yaptığı gibi sadece kendi etnik kökeninden olanların tarafını tutanlardan da değiliz. İnanç ayrımı yapmadan, etnik köken, mezhep ayrımı yapmadan Irak ve Suriye'de tüm tarafların barış ve huzura kavuşmaları için mücadele veriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine yönelik desteklerden dolayı tüm Trabzonlulara şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Erdoğan, cumhurbaşkanı sıfatıyla bugün ilk defa toplu açılış törenine katıldığını, ilk defa sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiğini, Karadeniz Teknik Üniversitesinin akademik yıl açılış törenine katıldığını anlatarak, yarın Rize'de, pazar günü Bayburt ve Gümüşhane'de benzer programlara katılacağını, pazartesi günü de İstanbul'da bazı programlara katılıp, mezun olduğu Marmara Üniversitesinin akademik yıl açılış törenine katılacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçeride, dışarıda bu tür programları sorumluluğumuz gereği gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Koşacağız, terleyeceğiz ve milletimize hizmet üretmenin çabası içinde olacağız" diye konuştu.

Milletin kendisine layık gördüğü her oyun hakkını tam manasıyla dört dörtlük vermek zorunda ve bunun hakkını verebilmek için gece-gündüz demeden çalışmak durumunda olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı olarak hükümetimizle uyum, koordinasyon içinde Türkiye'ye hizmet, eser üretmeyi sürdüreceğiz. Hatırlarsanız 'farklı bir cumhurbaşkanı' olmaktan bahsediyordum. İşte farklı cumhurbaşkanlığı bu. Engelleyen, destek, köstek bu tür şeyleri yapan değil. Bunun tam manasıyla hakkını veren bu konuda hele hele halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak bu noktada hükümetin önünü açabilen anlayışla bunu sürdürmek bizim asli görevimiz. Bizler son halef-selef olduğumuz değerli kardeşim Gül ile bu konuda hamdolsun başarılı bir süreci geride bıraktık ve bu süreç içerisinde yaşadıklarımız zaten hepinizin malumudur. Başarılı bu süreç bizlere ülke olarak başarıyı getirdi.

Milletimizin bize layık gördüğü her bir oyun hakkını vermek özellikle muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak bir Türkiye'nin temel taşını teşkil eder. Tüm kurul ve sorumlularıyla devleti çalıştıracağız. Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşmak için ekonomide, demokratikleşmede ve bu alanda uluslararası camiada iddialı söylüyorum; bugün 'benim' diyen ülkelerden çok daha ileride. Onlar işin lafını yapıyor biz ise uygulamasını yapıyoruz. Demokratik ülke olduğunu söyleyenler kendilerine demokratiktir. Teokratik rejimlere karşı maalesef tavırlarının olmadığını görüyorsunuz. Otokratik rejimlere karşı tavırlarının olmadığını görüyorsunuz. İkili görüşmelerde hani demokrasi diye sorduğunuzda 'doğru orada eksiğimiz oldu ama siz tavır koysaydınız o eksiklikler olmazdı. Sizin koyduğunuz tavrı biz koyamıyoruz' diyorlar. 'Ne demek yani? Siz dünyada güya demokrasinin beşiği olarak adlandırılıyorsunuz. Peki uygulamada niçin bu adımları atmıyorsunuz' diye sorduğunuzda verilen cevap bu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de ekonomi ve demokrasiyi at başı olarak sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayarak, Türkiye'de demokratik standartların yükseldiğini, hak ve özgürlüklerin geliştiğini, yakın çevre başta olmak üzere dünyadaki tüm mazlumlara el uzatmanın, barışın ve insani değerlerin mücadelesini verdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin son yaşanan olaylarda 4,5 milyar dolar harcadığını, dışarıdan gelen yardımların sadece 200 milyon dolar civarında olduğunu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Komisyonu ve diğer kuruluşlardan gelen rakamların çok komik olduğunu vurgulayan Erdoğan,  şöyle devam etti:

"Donörler toplantısı yaparlar Türkiye'ye gelen herhangi birşey maalesef yok. Ondan sonra da hala Türkiye'yi 'acaba biz kara harekatının içine nasıl sokarız...' Türkiye'nin bir gündemi var. Eğer burada müşterek birşey yapacaksak, kaldı ki NATO ülkesi bir Türkiye'ysek atılması gereken adımlar var, bunları atmanız lazım. Uçuşa yasak bölgeyi uygulayacaksınız, ondan sonra 'güvenli bölge' tezimizi kabul edeceksiniz, eğit-donatı kabul edeceksiniz ve şu anda devlet terörü estiren Suriye rejimini hedefe koyacaksınız. Çünkü orada terör örgütlerini bu hale getiren başta Esed rejimidir. Eğer bu hedefe konmazsa buradaki mücadeleden netice almak mümkün değil, çünkü Esed rejimi sürekli beslenmektedir, besleyen ülkeler de malum.

Daha önce Bosna'da, Kosova'da, Gürcistan'da yaşananlar. Yakın zamanda Tunus, Mısır, Libya gibi ülkelerde ortaya çıkan gelişmeler ardından Ukrayna ve Filistin şu anda Suriye, Irak... Bunları hep yaşadık, yaşıyoruz. Bunların hepsi bizi yakından ilgilendiren hadiseler. Artık dünyadan kopuk bir Türkiye yok. Olamazsın da zira NATO üyesi bir Türkiye bütün bu olan olaylarda adım adım NATO nasıl bunları takip ediyorsa Türkiye aynı şekilde bunları takip ediyor. Bu coğrafyaların hepsiyle hem tarihi hem insani çok derin ve halen devam eden yakın ilişkilerimiz var. Bu ilişkiler sebebiyle oraların halklarının bizden beklentisi var. Bizim içinde yer aldığımız coğrafyanın herhangi bir köşesinde yaşanan hiçbir gelişmeye Türkiye'nin bağımsız, duyarsız kalması asla düşünülemez. Bizim bu coğrafyalara uzanan köklerimiz ne kadar sağlam, ne kadar derin olursa Anadolu coğrafyasındaki varlığımız da o kadar güçlü olur. Suriye'den bize ne, Irak'tan bize ne, Filistin'den bize ne, Mısır'dan bize ne, Kırım'dan bize ne, Kıbrıs'tan bize ne, Bosna'dan bize ne diyenler ile İstanbul'dan, Ankara'dan, İzmir'den, Antalya'dan, Kayseri'den, Kars'tan bize ne diyenler arasında hiçbir fark yoktur. Bizim burada, Trabzon'da huzur, güven, refah içinde oturabilmemiz, Batum'daki, Kırım'daki, Halep'teki, Musul'daki kardeşlerimizin de aynı imkanlara sahip olabilmesiyle mümkündür. Vücudun herhangi bir uzvunda yaşanan sıkıntının diğer uzuvları etkilememesi nasıl mümkün değilse, diğer coğrafyalardaki kardeşlerimizin sıkıntılarının bizi etkilememesi de aynı şekilde mümkün değildir. Biz birilerinin sadece istatistik, sadece rakam olarak gördüğü sayıların her birinin birer insan olduğunu, birer dünya olduğunu, kendi kardeşimiz, kendi evladımız hükmünde olduğunu biliyoruz. Bunu kalbimizde hissediyoruz."

-"Bunların dünyaya örnek olması lazım"

Türkiye'nin komşularında ve bölgesinde yaşanan hadiseler karşısında sadece insani ve vicdani değerleri savunduğunu, her zaman barışın tarafında olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz içeride birilerinin yaptığı gibi, sadece kendi mezhebinden olanların hakkını savunanlardan değiliz. Aynı şekilde, yine birilerinin yaptığı gibi sadece kendi etnik kökeninden olanların tarafını tutanlardan da değiliz. İnanç ayrımı yapmadan, etnik köken, mezhep ayrımı yapmadan Irak ve Suriye'de tüm tarafların barış ve huzura kavuşmaları için mücadele veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin Yezidilere kucak açtığını, her türlü insani yardımı yaptığını hatırlatan Erdoğan, Süryanilerin yıllar sonra Türkiye'ye döndüğünü, yerlerinin, ibadethanelerinin ve mabetlerinin kendilerine verildiğini ifade etti. Ülkede mezhep ayrımına gitmek isteyenlere karşı her türlü tavrı koyduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Azınlıkların hukukunu bu dönemde, bizim yaptığımız şekliyle kimse yaptı mı? Yapmadı. 2 milyar doları aşkın azınlıkların gayri menkullerini kendilerine biz teslim ettik. Bunu Batılı dahi yapmıyor ama biz yaptık. Bunların dünyaya örnek olması lazım. Ama onlar, bir yerde en ufak bir fırsat bulsunlar, bakarsınız ki, Türkiye'nin hakkında kuru iftira atmaya başlarlar."

- Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Irak Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title