Haberler

CHP'li Çıray'dan Başbakana: Özdil, Yılmaz ve Özkök'ün İşten Atılmalarını İstediğiniz Doğru Mu?

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan'ın iktidarını sürekli kılacak mekanizmaların en önemlisini oluşturmak amacıyla "yeni medya düzeni" kurma gayreti içinde olduğunu öne sürerken, Erdoğan'a, "Darbeler sadece silahla mı olur, yoksa"...

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan'ın iktidarını sürekli kılacak mekanizmaların en önemlisini oluşturmak amacıyla "yeni medya düzeni" kurma gayreti içinde olduğunu öne sürerken, Erdoğan'a, "Darbeler sadece silahla mı olur, yoksa medyaya ve adalet kurumlarına yönelik doğrudan ve dolaylı müdahaleler de darbe aracı olarak kullanılabilir mi?" diye sordu.

CHP'li Çıray, TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi vererek, Başbakan Erdoğan'a "medyaya müdahalelerini" sordu. Çıray önergesinde, Başbakan'ın on bir yıl boyunca iktidarını sürekli kılacak mekanizmaların en önemlisini oluşturmak amacıyla "yeni medya düzeni" kurma gayreti içinde olduğunu iddia etti. Önergesinde "yeni medya düzeni" ile Türk milletinin haber alma özgürlüğünü adeta yok edildiğini ifade eden Çıray, "Unutulmamalıdır ki, haber alma özgürlüğü olmayan bir ülkede seçimlerin meşruiyeti bile tartışılır. Bu iktidar seçimlerde durdurulmazsa eğer, zorbalık ve taassubun sadece kamusal alanları değil, mahremiyetimizin en dokunulmaz köşelerini istila ve işgal ettiğini görürüz" dedi.

Çıray ayrıca, bunun için şartların çoktandır hazırlandığını ve bugün Türk medyasının, 1860'da yayımlanmaya başlanan gazete Tercüman- Ahval'den bu güne kadar geçen bir buçuk asırlık tarihin "en karanlık, en korkunç" baskılarını yaşadığını savunarak, "Ancak Başbakan ve AKP'nin medyadaki kırım ve zorbalığı sadece halkımızın tanıdığı yazarlarla sınırlı değil. Ünlü kalemler gibi genç kalemler ve genç hayatlar da kırılmaktadır" ifadelerini kullandı.

-"MEDYAYA YÖNELİK MÜDAHALELER BİR DARBE ARACI OLABİLİR Mİ?"-

CHP'li Çıray'ın, Başbakan Erdoğan'dan yanıt beklediği sorulara şöyle:

"'28 Şubat'ta sermayenin, bazı gazetecilerin katkısı yok muydu? Bunlar neden yargılanmıyor ben merak ediyorum' diyerek kimleri kastettiniz? Bu beyanınızla yargıya müdahale etmiş olmuyor musunuz? Bu Mc Carthy üslübu ile seçimler öncesi kimleri tehdit ediyorsunuz?

Yalanlamadığınız haberlere göre son olarak Yılmaz Özdil, M. Yakup Yılmaz ve Ertuğrul Özkök'ün de işten atılmalarını istemişsiniz, bu doğru mu?

Sizin şu veya bu şekilde hedef göstermeniz yüzünden iktidarınız döneminde medya mesleklerini yürütemez hale getirilen ve şu ya da bu şekilde işinden edilen toplam gazeteci sayısı kaçtır?

Darbeler sadece silahla mı olur, yoksa medyaya ve adalet kurumlarına yönelik doğrudan ve dolaylı müdahaleler de darbe aracı olarak kullanılabilir mi?" - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Yakup Yılmaz Yılmaz Özdil Aytun Çıray İzmir Politika Güncel Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title