Haberler

Charlie Hebdo Mağduru Kuaför, Tepki İçin Sokakta Tezgah Açtı

Güncelleme:

Charlie Hebdo'nun karikatürlerini yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi sokağında alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle iş yapamayan bir bayan kuaförü, dükkanını sokağa taşıdı.

Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'nun karikatürlerini yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi sokağında alınan güvenlik tedbirleri, esnafı isyan ettirdi.

Paris'teki saldırının ardından dergisinin karikatürlerini yayınlamasıyla eylemlerin odağı haline gelen Cumhuriyet Gazetesi'nin bulunduğu İstiklal Sokak, polis barikatı ile yaya ve araç trafiğine kapatılmıştı. Gazeteye yönelik İstanbul polisinin demir bariyerlerle kapattığı sokak esnafı, ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldı. Bir bayan kuaförü, müşteri sokağa giremeyince polis barikatının önüne sandalyeler koyarak iş yapmaya başladı.
"İŞLERİM YÜZDE YÜZ DÜŞTÜ"

Sokağın polis panzeri ve barikatları ile kapanmasının ardından 18 gündür işlerinin zora girdiğini söyleyen işletme sahibi Elmas Taşyürek, "İşlerimiz yüzde yüz düştü. Sokağın kapanması, böyle önlem alınması. 6 kişi ekmek yiyor buradan. Kiramız, elektrik, su, personel parası, vergi var; bunları kim ödeyecek. Bunları nasıl ödeyeceğiz. Cirom da yüzde yüz düştü" dedi.
"6 KİŞİ BURADAN EKMEK YİYOR NE OLACAK?"

Günlük 425 TL olan cirosunun sokağın kapanması ile bunun 30 liraya kadar düştüğünü kaydeden Taşyürek, "Akşama kadar bekliyoruz. Kapıdan gelip müşteri alıyoruz. 18 gün içerisinde 5-6 gün siftah yapamadan kapattık. Mağduruz. Yetkililere dilekçe yazdık, telefonla aradık ama bir cevap alamıyoruz. Dilekçenize cevap verilecek diyorlar bir aydan önce verilmez. 1 ay sonra ben burayı kapatınca 6 kişi buradan ekmek yiyor ne olacak. Evimiz kira, dükkan kira. Kapatma aşamasına geldik. Çünkü küçük esnaf öldü zaten. Kendi kendilerini döndürüyorlardı. Böyle olunca tamamen sıfırlandık. Sokakta 5 liraya fön çekmeye başlayacağız. Elektrik parasını bile kurtarmaz. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Artık Valilik mi, Emniyet mi, Kaymakamlık mı neresi uyarsa. Cumhuriyet gazetesi kendi gazetesini basıyor. Elemanı da alıyor çalışıyor ama bizde o problem büyük. Cumhuriyet, parasını kazanıyor. Müşteri buraya gelmeye korkuyor. Müşteri buraya telefon açıyor. Açıldıysa geleyim diye yok kapalı. Siz gelin biz önden alırız diyoruz, gelmiyor müşteri" şeklinde konuştu.
MÜŞTERİLER DE ŞİKAYETÇİ

Sürekli aynı kuaföre giden Gül Karabaş adlı bir kadın ise, yaşananlardan dolayı şaşkın olduğunu belirtti. Sokakta fön yapmanın ve saç kestirmenin oldukça zor olduğunu kaydeden Karabaş, "Kesinlikle böyle bir durumda kuaföre gelmek istemeyiz. Biz mecbur kaldık o yüzden geldik. Sürekli geldiğimiz kuaför olduğu için bugün de geldik. Cumhuriyet'i koruyorlar ama bu esnaf ne olacak. Bu esnafın durumu ne olacak. Burada 6-7 kişi ekmek yiyor. Bu 6 kişinin 1'er, 2'şer kişi var ailelerinde. Bunların ekmek parası nerden gelecek. Cumhuriyeti destekliyoruz ama bir başka kişiyi öldürmeye hakkımız yok" şeklinde konuştu.
"BOŞ BOŞ OTURACAĞIMIZA SOKAĞA TAŞINDIK"

İşyeri çalışanı kuaför Ayşe Sebepçi de sokağın kapalı olması nedeniyle günlerini boş geçirdiklerini kaydederek, "Bizde çalışıyoruz. Sonuçta bir şeyler yapmamız gerekiyor. 15 günden fazla kapalı. Bütün gün içeride boş boş oturacağımıza sokağa taşındık. Yapacak hiçbir şey yok. Kimsenin elinden bir şey gelmiyor" dedi.
EMNİYET SOKAĞI KAPATMIŞTI

Fransa'da yayımlanan haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik saldırının ardından, dergiden bir dizi seçki yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye'de bazı çevrelerce tepki toplamış, bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Polisi, sokağı kapatarak güvenlik önlemi almıştı.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Charlie Hebdo Fransa Paris Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (1)

AmerikaliMobil-IOS:

Vergi beyanina bakalim gunluk ciron kac kurus ? .. Ben vergi dairesi yetkilisi olsam, kendi agzindan cikan lafini ihbar kabul ederim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title