Haberler

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı bugün başladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı bugün başladı. Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem dışı verilen tekliflerin yanı sıra diğer maddeler ele alındı.

Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan, Dilek Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki isimsiz sokağa Süleyman Ağa ismi verilirken, Horata Mesire alanının müstecir tarafından kira süresinin uzatılması talebi, komisyon kararı doğrultusunda reddedildi. AYKOME üyesi kurumlar için Zemin Tahrip Bedelleri ile Toplu Taşıma Araçları Seyahat Kartları Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması ilgili komisyon raporları doğrultusunda kabul edildi.

MOTAŞ ve Minibüsçülerin ücret artırım talebi

MOTAŞ tarafından, şehiriçi yolcu taşıma ücretlerinin artırılması yönündeki talebi, ilgili komisyon kararı doğrultusunda daha önce 1.15 lira olan öğrenci 1.3, 1.8 lira olan sivil 2 lira olarak kabul edilirken, minibüsçülerin talebi de aynı rakam üzerinden kabul edildi.

Güneş Enerji Santrali MOTAŞ'a devredildi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Trambüs Bakım Atölyesi'nin çatısına kurulan ve 345 KWH enerji üretilen Güneş Enerji Santrali'nin, üretilen elektriğin trambüs hattına verilmesi ve oluşabilecek sorunlara anında müdahale edilmesi için ücretsiz olarak MOTAŞ'a devri kararlaştırılırken, Yapraklı ve Kuyuönü depoları mevkiinde 2 adet hidroelektrik santralinin yapımı için MOTAŞ'a kredi kullanması yetkisi verilmesi de onaylandı. Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulacak olan Gayrimenkul Satış Komisyonu'nda görev yapmak üzere meclis üyeleri Metin Mandal asil, Günnur Tabel ve Ramazan Özcan da yedek üye olarak belirlendi.

Hidroelektrik santralinin kullanımı için yetki

Özelleştirme İdaresi tarafından kullanım hakkı özel bir şirkete tahsis edilen Battalgazi İlçesi'ndeki hidroelektrik santralinin kullanım hakkının Büyükşehir Belediyesi'ne devri için Büyükşehir Belediye Başkanına, iş ve işlemler için de Büyükşehir Belediye Encümeni'ne yetki verildi. Toplantıda ayrıca, geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi'nin üyeliğe kabul edildiği WEGO üyeliğinin yenilenmesi ile geçtiğimiz aylarda Bilim Sanayi Bakanlığı'na 15 yıllığına tahsis edilen Yaka mahallesindeki 37 bin 803 metrekarelik parsel ile ilgili söz konusu tahsisin kaldırılması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi gündemde bulunan bazı maddeleri ertelerken, bazı maddeleri de ilgili komisyonlara havale etti.

2. Birleşim 17 Temmuz'da

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantısı'nın 2.birleşimi'ni 17 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'de yapmayı kararlaştırdı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title