Haberler

Bilge Koleji "Bilge" Yeteneklerini Arıyor

Bilge Koleji bu yıl, Erzurum’da eğitim gören tüm 7,8,9,10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılabildiği “Fantastik ve Bilimkurgu” konulu öykü ve “Şehrini Anlat” adlı fotoğraf yarışması düzenliyor.

Bilge Koleji bu yıl, Erzurum'da eğitim gören tüm 7,8,9,10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılabildiği "Fantastik ve Bilimkurgu" konulu öykü ve "Şehrini Anlat" adlı fotoğraf yarışması düzenliyor.

Öykü yarışması genç yazarları yazmaya teşvik etmek ve fantastik edebiyatımıza yeni kalemler kazandırmak amacıyla düzenleniyor. Hayal gücünün sınırsızlığı ile bilinen adına fantastik, bilim kurgu denilen önceleri birçok kez yapılmış düellolardan birini daha bizlere sunan Bilge Koleji, kalemlerine güvenenleri arenaya bekliyor ve onlara sadece izleyicileri değil savaşanları da hayran bırakma şansının olduğu bir ortam sunuyor.

Fotoğraf yarışmasıyla ise yaşadığımız şehrin (Erzurum'un) tarihi geçmişi, doğal güzelliklerini, yaşam şekillerini, yaşam ortamlarını anlatan resimlerle yarışmaya katılım sağlanacak. Doğal, tarihsel ve kültürel değerlere sahip Erzurum'un beyaz örtüsüyle kışı harmanlayıp çekilmiş fotoğrafları bir anlamda kayda geçecek ve bu fotoğraflar ile tarihe not düşülecek.

Yarışmanın amacının, Erzurum'a en çok yakışan mevsimin kış mevsimi olması münasebetiyle bu mevsimin fotoğrafik imkanlarından yararlanarak şehirdeki tarihi ve kültürel mirasın yoğunluğuna ve bu mirası koruma ve yaşatma mücadelesine tanıklık etmek olduğunu açıklayan Bilge Koleji Müdürü Abdullah Samancı, başta eğitim olmak üzere, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinde de en iyisi olmayı hedeflediğini dile getirdi.

FOTOĞRAF YARIŞMASI İÇİN SON BAŞVURU 24 ŞUBAT 2016

ÖYKÜ YARIŞMASI İÇİN SON BAŞVURU 1 MART 2016

Her iki yarışmada da eserlerin daha önce herhangi bir yerde yayımlanmış olmaması şartı aranırken, son başvuru tarihi, Fotoğraf Yarışması için 24 Şubat 2016, Öykü Yarışması için ise 1 Mart 2016 olarak belirlendi.

Dereceye girenlerin ödülleri 1 Nisan 2016 tarihindeki ödül töreninde takdim edilecek.

Öykü yarışmasında birinci olan eserin sahibine Tam Altın, ikinciye Yarım Altın, üçüncüye Çeyrek Altın ödül olarak verilecek.

Fotoğraf yarışmasında ise;

Birinciye; Nıkon D3200 18-55 VR II KIT Profesyonel Fotoğraf Makinesi,

İkinciye; Canon Eos 1100D 18-55mm IS 12MP 2,7"DSLR Dijital Fotoğraf Makinesi

Üçüncüye; Canon PowerShot SX520 HS Dijital Fotoğraf Makinesi verilecek.

Eserler CD veya DVD'ye kayıt edilerek katılım formuyla birlikte başvuru adresine* teslim edilebileceği gibi bilgekolejierzurum@gmail.com mail adresine de gönderilebilir. Yarışma ile İlgili ayrıntılı bilgi 0442 327 44 44 nolu telefondan alınabileceği gibi, www.bilgekolejim.com web adresinden de yarışma şartnamesinin ayrıntısına katılımcılar ulaşabilecekler.

*Başvuru adresi: Saltuklu Mah. Atatürk Cd. No: 34 DADAŞKENT/ERZURUM

Geleceğin Bilge İnsanlarını yetiştirmeyi temel ilke edinen Bilge Koleji şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyor. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Canon Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title