Haberler

Belediye'nin Yaz Kursları'ndan 363 Çocuk Yararlanıyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların sosyal becerileri ve bireysel yeteneklerini geliştirmek için açtığı Yaz Kursları'ndan 363 çocuk yararlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün, çocukların sosyal becerilerini, bireysel yeteneklerini geliştirmek ve ortaklaşmayı sağlayarak sosyal ilişkilerini güçlendirmek amacıyla birçok dalda açtığı Yaz Kursları devam ediyor.

Geçtiğimiz 16 Haziran'da açılan ve Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda devam eden, drama, bağlama, koro, sanat, resim, akıl oyunları, matematik ile İngilizce kurslarından toplam 363 çocuk yararlanıyor. 9-14 yaş arası çocukların faydalandığı kurslar, hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki saat sürüyor. Cuma günleri ise sinema gösterimi yapılıyor.

Müziğe yoğun ilgi

Çocukların büyük ilgi gösterdiği Müzik Atölyelerinde, bağlama ve gitar kursları veriliyor. Müzik aletlerinin belediye tarafından temin edildiği atölyede, çocuklar, enstrümanlarla pratik yapma şansı yakalıyor. Atölyede müziğe yatkın olduğu anlaşılan çocuklar, yıl boyunca ders destek programında yer alan Çocuk Korosu'na devam etme şansı yakalıyor.

Akıl Oyunları ve Matematik Atölyesi

Açıldığı ilk günden itibaren matematiği korkulu rüya olmaktan çıkaran, bu nedenle ailelerin yoğun ilgi gösterdiği ve çocuklarını kaydettiği Akıl Oyunları ve Matematik Atölyesi'nde, çarşamba, perşembe ve cuma günleri eğitim veriliyor. Atölyeye daha çok TEOG sınavına girecek çocuklar başvurarak, örgün eğitimde alamadıkları ve eksik kaldıkları konuları atölye sayesinde tamamlamaya çalışıyor.

Drama eğitimi sona erdi

Yaz Kursları'nda çocukların büyük ilgi gösterdiği bir diğer kurs ise drama. Sümerpark'ta, çocuklarda bilişsel becerilerin gelişimini doğrudan destekleyen ve yaratıcılığı ortaya çıkaran drama eğitimi sona ererken, eğitim, Elazığ'ın Gezin ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Hazar Gölü Tesisleri'nde süren Çocuk Yaz Kampı'nda devam ediyor.

İki Zarokistanda yaz kursları veriliyor

Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı Sümerpark Ortak Yaşam Alanı ve DİKASUM şubelerinde bulunan Zarokistanlarda (oyun odaları) eğitimler yaz nedeniyle sona ererken, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'ndaki 2 oyun odasında kurslar veriliyor. Kurslardan sabah ve akşam olmak üzere toplam 79 minik faydalanıyor.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Yerel Kültür Sanat Haberler

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title