Haberler

Bayram Sofralarının Değişmeyen Tadı: Laz Böreği

Karadeniz sofralarının vazgeçilmezi olan "Laz böreği", Ramazan Bayramı'nda da sofralardaki yerini alacak.

Karadeniz sofralarının vazgeçilmezi olan "Laz böreği", Ramazan Bayramı'nda da sofralardaki yerini alacak.

Hemşin tatlısı olmakla birlikte tüm Karadeniz yöresinde tüketilen "Laz böreği", bölgeye yolu düşen ve farklı şehirlerde yaşayan Karadenizlilerin aradıkları lezzetler arasındaki yerini koruyor.

Baklava hamuru arasına önceden hazırlanan muhallebinin konulmasıyla yapılan ve baklavadan daha büyük dilimler halinde kesilerek servis edilen Laz böreği, bayram sofralarında da vatandaşların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Trabzon'da faaliyet gösteren Laz böreği üreticileri, başta çevre iller olmak üzere yurdun dört bir tarafından aldıkları siparişleri karşılamak için çalışıyor.

Laz böreği ustası Handan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Ramazan Bayramı'nda yoğun tatlı talebi aldıklarını söyledi.

Laz böreğinin Karadeniz'in vazgeçilmez lezzetleri arasında olduğunu dile getiren Kara, "Laz böreğine ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle bayramlarda sofraların olmazsa olmaz lezzetleri arasındadır" ifadesini kullandı.

Kara, laz böreğinin hafif bir tatlı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlara laz böreği dışında baklava, fındıklı burmalı, tulumba, şöbiyet, kadayıf gibi birçok tatlı çeşidini de sunuyoruz ancak vatandaş tercihini Laz böreğinden yana kullanıyor. Laz böreği Ramazan Bayramı'nda da ağızları tatlandıracak. Vatandaşlarımız misafirliğe giderken ya da il dışına çıkarken ailelerine, arkadaşlarına, akrabalarına hediye olarak Laz böreği götürür."

Bayramlarda Laz böreği üretiminin 2 kat arttığını ifade eden Kara, "Tatlının kilogramını 30 liradan satışa sunuyoruz. İnternet üzerinden de sipariş alıyoruz. İl dışında olup da Laz böreğini merak edenler oldukça fazla. Bu kapsamda da internet üzerinden yoğun talep alıyoruz ve siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

"Bayramlarda Laz böreği olmadan sofra kurmayız"

Almanya'da yaşayan ve bayram tatili için Trabzon'a gelen Hava Sürül ise özellikle bayramlarda Laz böreği olmadan sofra kurmadıklarını söyledi.

Laz böreğinin yöresel tatlılar arasında ilk sırayı aldığını belirten Sürül, "Muhallebili olduğu için hafif bir tatlı. Almanya'da yaşıyorum. Buradan Almanya'ya tatlı götürmek çok zor. Onun için Türkiye'ye tatile geldiğimde bol bol tüketiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Karadeniz Almanya Trabzon Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title