Haberler

Bayırköy Belediyesinden Örnek Davranış

Bilecik’in Bayırköy Belde Belediyesi tarafından yaklaşık 4 senedir öğrenciler ve 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan ücretsiz ulaşımı ile günde yüzlerce kişi seyahat ediyor.

Bilecik'in Bayırköy Belde Belediyesi tarafından yaklaşık 4 senedir öğrenciler ve 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan ücretsiz ulaşımı ile günde yüzlerce kişi seyahat ediyor.

Bayırköy Belediye Başkanlığı bağlı otobüsler 22 kilometre uzaklıkta bulunan Bilecik merkeze günde 4 kere gidip gelirken, bu gidiş gelişler sırasında öğrenciler ve 65 yaş üstü vatandaşlardan ücret alınmıyor. Bu uygulama sayesinde beldedeki yüzlerce yaşlı ve öğrenci Bilecik'e 12 ay boyunca ücretsiz gelip gidiyorlar.

Yapılan bu uygulama hakkında bilgi veren Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, bu uygulamanın sadece okulların açık olmadığı ve senenin 365 günü geçerdi olduğunu belirtti. Yaman, "Yaklaşık 4 senedir öğrencilere ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ulaşım ücretsiz. Öğrenciysen Bakırköy'de para yok yol ücretlerine. 65 yaş üstü yasası çıkmadan biz 1 sene önce başlatmıştık bu uygulamayı. Bu uygulama sayesinden vatandaşlar özgürce Bilecik'e gelip gidiyorlar. Biz beldemizde eğitime çok önem veriyoruz ve bunun için öğrencilerimize tüm olanak ve imkanlarımızı sağlıyoruz" dedi.

"BİLECİK'TE EN UCUZ SUYU İÇİYORUZ"

Yaman, 1,19 kuruş ile Bilecik'te en ucuz suyu vatandaşa kendilerinin sunduğunu anlatarak, "Beldemizde 960 adet abonelerimiz var ve akılı sayaç uygulamasına geçtik. 960 aboneye akılı su sayacı taktık ücretsiz. Akılı sayaçlar bize düzenli ödeme konusunda katkı sağladı. Baştan belki bir yük oldu ama ücretsiz verdiğimiz için 2017 kendini düzlüğe çıkarır ve düzenli ödemeler olur toparlarız. İlk geldiğimiz dönemlerde para olarak sıkıntılarımız vardı ama biz halkımıza hissettirmedik. Ama şu anda Allah'a şükür Sağlık Ocağı binasına biz kendimiz başladık. Devlet ile ilgili bir pürüz çıkmıştı. Biz kendimiz yapsak gelir misiniz dedik 'ne demek geliriz' dediler. Biz artık bazı projeleri de belediye imkanları birlikte de yapabiliyoruz.Tabi bu ekip çalışmasının önemli bir yeri var. Belediye meclis üyelerimizin, milletvekillerimiz, il genel meclis üyelerimizin ve başkanı Serkan Yıldırım'ın çok emeği var beldemizde. Kısacası herkesin burada katkısı oluyor" dedi.

BAŞARININ SIRRI NE?

Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, eski bir sendikacı olduğunu anlattı. Bir kere sevmediği işi yapmama gibi bir özelliği olduğunu altını çizen Yaman, sözlerine şöyle devam etti.

"Başarının sırrı sevdiğim işi yapacaksın. Özellikle belirteyim ki Allah eşimden çocuklarımdan sağ olsun. Ben para için Belediye Başkanı olmadım. Sendika işlerinde diğer çalıştığım yerlerde de gelirimiz iyiydi. Gelir için değil de Allah rızası için yapılan işler var, bir de bu dualar çok önemli. Ana, baba duasından öte bir şey tanımam. Biz onların duasını alıyoruz. Vatandaşlarımıza 60 eve sefer tasıyla yemekler götürüyoruz. Bakırköy'de kim nereye yardım yapıyor kimse bilmez. Bir yapılan işi çok sevmek hakikaten hizmeti çok seviyoruz. Belki de ailede böyle yetiştirildik. Küçükken mahallenin bütün alışverişini bana yaptırırlardı. Biz kimseye 'olmaz yok' demezdim. Allah annemizden babamızdan razı olsun. Yaptığın işi sevdikten sonra başarı geliyor. Ben belediye olarak sosyal tesis ve havuza gidiyorum oradan birinin el sallaması 'başkanım sizden Allah razı olsun demesi' çok farklı bir şey. Yaptığımız işi sevmek başarının en büyük anahtarı. Sağ olsun büyüklerimiz hal hatır soruyor. Belde vatandaşımız yaptıklarımız kıymetini çok iyi biliyor. Bizde çok mutlu oluyoruz". - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayırköy Bakırköy Bilecik Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title