Haberler

Baydemir'den Küfürlü Açıklama

BDP, Gözaltına Alınan Belediye Başkanları için Eylem Çağrısı Yaptı. Baydemir İse Küfürlü Bir Açıklama Yaptı.

Barış ve Demokrasi Partisi, gözaltına alınan belediye başkanları için eylem çağrısı yaptı. Baydemir ise küfürlü bir açıklama yaptı.

Kck Operasyonuna Tepki Gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ağzını Bozdu. "Meşe Ağacının Hangi Dalı Nerenize Battı Sayın Hükümet" Diyen Baydemir, Tasfiye Sürecinin Bu Şekilde Devam Etmesi Halinde Hükümetin El Uzatılacak Tek Bir İnsanı Bulamayacağını Savundu.

KCK operasyonuna tepki gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ağzını bozdu. "Meşe ağacının hangi dalı nerenize battı sayın hükümet" diyen Baydemir, tasfiye sürecinin bu şekilde devam etmesi halinde hükümetin el uzatılacak tek bir insanı bulamayacağını savundu.

Baydemir, hükümete ve devlet aklına bir mesajı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bizi şahin ve güvercin diye ayırmayın. Ha siktir, ha siktir diyorum. Kendi değerlerine ihanet eden tek bir Kürt politikacısını bulamayacaksınız. Kendi değerlerimize ihanet etmeyeceğiz. Şeyh Sait ihanete uğradı, Seyyit Rıza ihanete uğradı. Ama ondan sonrakiler ihanete uğramayacak."

Bu konuşmanın ardından, Barış ve Demokrasi Partisi önünde toplanan partililer, "Amed seninle gurur duyuyor." sloganlarıyla Baydemir'e destek verdi.

Hamit Geylani: Operastonlar Açılımın Kapandığını Gösterir

Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani, PKK'nın Yasa Dışı Sivil Yapılanması Kck'ya Yönelik Gerçekleştirilen Operasyonlarda Bazı Belediye Başkanlarının Göz Altına Alınmasına İlişkin, "Yeni Partinin Barış ve Demokrasiye Attığı İlk Adımın Önü Kesildi. Operasyonlar, Demokrasiye Darbedir. Operasyonlar Açılımın Kapandığını Gösterir" Sözleri ile Değerlendirdi.

Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani, PKK'nın yasa dışı sivil yapılanması KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda bazı belediye başkanlarının göz altına alınmasına ilişkin, "Yeni partinin barış ve demokrasiye attığı ilk adımın önü kesildi. Operasyonlar, demokrasiye darbedir. Operasyonlar açılımın kapandığını gösterir" sözleri ile değerlendirdi.

Geylani, bazı belediye başkanlarının göz altına alınmasına ilişkin ANKA'nın sorularını yanıtladı. Geylani, söz konusu operasyonların "kasıtlı" olarak yapıldığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Barış ve Demokrasi Partisi, tabir yerindeyse, yeni bir parti, yolun başında bir parti. Adı da Barış ve Demokrasi Partisi. Partinin barış ve demokrasiye attığı ilk adımın önü kesiliyor. Yani, operasyon bana göre, bize göre halkımıza göre, demokrasiye ve hukuka bir darbedir. Biz böyle algılıyoruz. Bu tür sınır ötesi ve sınır içi operasyonlar kimseyi hiçbir yere taşımaz ve taşımadı da. Çok kaotik bir ortam yaşadık ve böylesi bir gerilimin bu ülkenin toplumsal barışana hiçbir katkısı olamayacaktır. Bunun yanında götürüleri olacaktır. DTP'nin kapatılması, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, milletvekillerinin istifa etmeleri ve tüm bunlara rağmen oluşan kamuoyu karşısında sağ duyulu davranarak, yeniden grup kurma çalışmaları var. Yeni partinin söylemi nedir. Genel başkanın söyledikleri nedir. Yakın bir zamanda kongre yapılacak. Oradaki söylemeler çok önemli. Bunları beklemeden bu operasyonları gerçekleştirmek sıradan bir şey değildir. Kasıtlıdır. Bu ülkenin geleceğine bir darbedir diye düşüyorum. Tüm bu gerilimler sözüm ona 'demokratik açılım' adına yapılıyor. Olumlu bir hava yaratılmasından ardından böyle bir olayın yaşanması açılımın kapandığını gösterir. Operasyonlar açılımın kapandığını gösterir. Bu germe projesidir toplumu. Devlet yönetiminde devamlılık söz konusudur. Sistemi böyle işletmek, sistemin boğazına yeniden saman doldurmaktır."

Birdal'dan Kck Operasyonuna Tepki: Halkın İradesi Gözaltına Alınıyor

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Akın Birdal, Belediye Başkanlarının da Gözaltına Alındığı Kck Operasyonuna Tepki Göstererek "Halkın İradesi Gözaltına Alınıyor"dedi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Akın Birdal, belediye başkanlarının da gözaltına alındığı KCK operasyonuna tepki göstererek "halkın iradesi gözaltına alınıyor"dedi.

Birdal, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, operasyonun bugünlerde yapılmasının rastlantı olmadığını belirterek, "Gündemi değiştirici bir operasyon. Kürt sorununun barışçıl, demokratik çözümünü erteleyici, açılımı sekteye uğratıcı, kaygı verici bir operasyon. Gözaltına alınan insanlar demokratik zeminde siyaset yapan insanlar. Doğrudan belediye başkanlarına yönelinmesi de anlamlı. Halkın iradesi gözaltına alınıyor. Yeni yılın umutlarını boşa çıkarıcı bir operasyon. Ne yazık ki yeni yıla gözaltında giriliyor. Ayrıca bu operasyon hükümetin iradesinin dışında mı, hükümete rağmen mi yoksa hükümetin iradesiyle mi yapılıyor. Bunun cevabı da önemli" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title