Haberler

Bank Asya'ya Körfez'den Dev Ortak Geliyor

Güncelleme:

Bank Asya, Katar'ın en büyük İslami bankası olan Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık amacıyla görüşmelere başladı.

Bank Asya’nın orta ve uzun vadeli büyüme hedeflerini gerçekleştirmek, reel sektöre, ülke ve bölge ekonomisine verdiği finansman desteğini artırmak amacıyla, Katar’ın en büyük İslami bankası olan Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık amacıyla görüşmelere başladı. 

Bu görüşmelerin, QIB’nin Bank Asya’da stratejik ortak olması amacıyla yapıldığı bildirildi. Ortaklık tesis sürecinin yasal izinlerin alınması ile birlikte kısa süre içerisinde neticelendirilmesi planlanıyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 13. BANKASI

1996 yılında kurulan, 2006 yılında hisseleri halka arz edilen Bank Asya, 2013 yıl sonu itibariyle 900 milyon TL ödenmiş sermaye, 2,5 milyar TL özkaynak, 29 milyar TL aktif toplamı, 21 milyar TL nakdi kredi, 19 milyar TL toplanan fonları, 181 milyon TL net karı ile aktif büyüklüğü sıralamasında Türkiye’nin 13. büyük bankası konumunda bulunuyor.

Banka; Işık Sigorta, Tuna GYO, Asya Yatırım, Asya Girişim gibi finansal iştirakleri ile 281 şubesi, yaklaşık 1000 ATM, 1000 yurtdışı muhabir banka ve 4,2 milyon müşterisi ile katılım bankacılığının en önemli oyuncularından biri. 

İLK FAİZSİZ EMEKLİLİK ŞİRKETİ DE BÜNYESİNDE 

2012 yılında Banka tarafından Türkiye’nin ilk faizsiz emeklilik şirketi olan Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. kuruldu ve faaliyete geçti. Faaliyete başlamasının üzerinden henüz iki yıl geçmesine rağmen 2013 yıl sonunda Asya Emeklilik 200 bin katılımcı sayısına ulaştı.

KATAR'IN İLK İSLAMİ FİNANS KURUMU

QIB, 1982 yılında Katar’ın ilk İslami finans kurumu olarak faaliyetine başlamış olup ülkesinin İslami bankacılık sektöründe yüzde 35, toplam bankacılık sektöründe ise yüzde 9’luk paya sahip. Katar’ın yanı sıra Lübnan, İngiltere, Sudan ve Malezya’da da bankacılık faaliyeti gösteren QIB’nin 2013 yıl sonu itibariyle QAR 13,7 milyar özkaynağı, QAR 77,3 milyar aktif büyüklüğü bulunuyor. QIB, Fitch ve Standards & Poor’s tarafından A / A- derecelendirme notlarına sahip.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Bank Asya Türkiye Katar Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (4)

DÜŞÜNELİMTURGUT257@MYNET.COM:

TAYYİP BATIRMAYA ÇALIŞTI BU HABERİ ÖĞRENİNCE HOP OTURUP HOP KALKACAK.BİR BAŞBAKANIN KENDİ ÜLKESİNDEKİ BİR BANKAYI BATIRMAK ÜZERE KARAR VERİP UYGULAMASINI AKLIM HAFZALAM ALMIYOR.KİN VE NEFRETİ BU DERECE OLAN BİR İNSANIN BU ÜLKEYİ KUCAKLAMASI, BARIŞ GETİRMESİ MÜMKÜN MÜ.DÜŞÜNÜN İSTERSENİZ.?

6
7
yanıtYanıtla
asddoombiger@hotmail.com:

BELLİ Kİ CEMAATTENSİN.BENİNDE KAFAMA BİSY TAKILIYOR SİZ NİE FIRILDAK GİBİ DONDUNUZ? ESKİDEN Bİ SEMPATİM VARDI CEMAATE SİMDİ PES PARA ETMİYORSUNUZ GOZUMDE.

yanıt0
yanıt0
Naci TATOĞLUnacitatoglu@hotmail.com:

Adamlar baka batacak diyorlar birileride Katar ortaklık teklif ediyor diyor. kime inanalım.

4
0
yanıtYanıtla
Yalan deteksen2@hotmail.com:

Bu cemattin denilen topluluğun bu ülkeye tek faydası Eskiden dilde olan rüşveti Polis eşliğinde gerçek olarak gündeme getirmesi oldu. yoksa sadece kendine adam yetiştiren bir topluluğa ben cemaat falan demem zaten

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title