Haberler

Aydın Milli Eğitim Müdürülüğü Kriz Timi Kurdu

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci okul ve aile üçgeninde yaşanan acı olaylardan öğrencilerin en az etkilenmesi amacıyla ‘Kriz Timi’ kurdu.

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci okul ve aile üçgeninde yaşanan acı olaylardan öğrencilerin en az etkilenmesi amacıyla 'Kriz Timi' kurdu. 5 kişilik rehber öğretmenden oluşan kriz timi yaşanan olumsuz olaylardan öğrencilerin en hafif şekilde etkilenmesi amacıyla çalışıyor.

Geçtiğimiz gün Umurlu Çok Programlı Lisesi'nde tren çarpması sonucu hayatını kaybeden Sude Kutlay'ın okulunda çalışmalara başlayan Kriz Timi, Sude'nin öğrencilere psikolojik destek veriyor. Sude'nin arkadaşlarının yanı sıra öğrencilerin olaydan olumsuz etkilendiğini ve yaşanan şoku atlatmak için çalıştıklarını belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Öğrencilerin bazı olaylardan etkilenmemesi için bu ekiple birlikte çalışıyoruz. Milli Eğitim olarak çocukları yetiştirirken sadece akademik başarıya değil çocukların hayatla mücadele gücünü artırmamız gerekiyor. Bu konuda öğretmenlerimize büyük görev düşüyor" dedi.

Eğitimde yaşanan psikolojik sıkıntıların çözülmesi amacıyla Aydın'da 'Kriz Timi'ni kurduklarını ve ekibin il genelindeki okullarda görev yaptığını belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Aydın'da kurduğumuz bu ekiple gerçekleştirdiğimiz çalışmayı çok önemsiyorum. Rehber öğretmenlerimizden oluşan bu Kriz Timi yaşanan ani şoklarda ve acılarda ilk andaki şoku azaltabilecek ilk yardım ekibi gibi çalışıyor. Öğrencilerimize ruhsal ilk yardımı yapıyor. Bir kaza anındaki ilk yardım ekipleri nasıl yaralılara ilk müdahale yapıyorsa biz bu ekibimizle olaylarda öğrencilerimize ruhsal ilk yardımı veriyoruz. Okulda evde olay nerde gerçekleşiyorsa yerinde ilk yardımı verip psikolojik destek veriyoruz" dedi.

"GENÇLERİN HAYATLA MÜCADELE GÜCÜNÜ ARTIRMALIYIZ"

Son yıllarda yaşanan olaylar analiz edildiğinde gençlerin yetişmesinde ilginç bir eksikliğin tespit edildiğini belirten il Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, hem anne hem de bir öğretmen olarak çocukların yetişmesinde hayatla mücadelenin de iyi öğretilmesi gerektiğini söyledi. Açıklamasında öğretmenlere de seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Şu andaki kuşak zorluklar karşısında direncinin az olması nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Mücadele gücünün az olması bu tür sıkıntılara neden oluyor. Çocukların akademik başarısının yanı sıra hayatla mücadele gücünü artırın. Bu nedenle öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Bizim bu kuşağın asıl sıkıntısı hayatla mücadele gücünün düşük olmasıdır" diyerek çocukların yaşamın zorluklarına karşı da hayata hazırlanmasını istedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Pervin Töre Umurlu Aydın Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title