Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.KORKUTELİ Esnaf ve Sanatkarlar Odası aldığı kararla 250 gram olan standart ekmeğe zam yaptı.

Foto: Konyaaltı Belediye binasının açılışından foto, ilçe ziyaretlerinden foto

===

Korkuteli'de ekmeğe zam

KORKUTELİ Esnaf ve Sanatkarlar Odası aldığı kararla 250 gram olan standart ekmeğe zam yaptı. Esnaf Odası Başkanı Halil Emirdağlı, 50 kuruş olan standart ekmeğin artık 60 kuruştan satılacağını söyledi. Zammın gerekçesinin un fiyatlarındaki artış olduğunu anlatan Emirdağlı, ekmek fiyatlarına zammın kaçınılmaz olduğunu ve bu nedenle zaman kararı aldıklarını kaydetti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Fırından

===

Dershaneden 'tablet'li promosyon

Alanya'da bir dershane gelecek sezon için erken kayıt yaptıran öğrencilere ücretsiz tablet bilgisayar dağıtılıyor. Körfez Dershaneleri, 2013-2014 eğitim sezonu için kayıt yaptıran öğrencilere 'Eğitim ve sosyal sorumluluk projesi' çerçevesinde ücretsiz tablet bilgisayar hediye ediyor. Şu ana kadar kayıt yaptıran 1500 öğrenciden 500'ünün tablet bilgisayar verildi.

Sipariş verilen firmanın bilgisayarları hemen karşılayamadığı için dağıtımların parça parça yapıldığını kaydeden Dershane Müdürü Muhammed Kocabey, 'Eğitim ve öğretime tekno destek' sloganıyla yola çıktıklarını ifade etti. Tablet bilgisayarda 'Akıllı tahtada' verilen derslerin tamamının bulunduğunu belirten Kocabey, 'Körfez videosu' adı altında verilen bu tabletlerin öğrencilerin ders çalışmalarında da kullanabileceğini kaydetti. Kocabey, tablette ayrıca öğrencilerin yararlanması için 40 bin soruluk soru bankası bulunduğu kaydetti.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Muhammed Kocabey ve tabletler

===

Göktepe yeniden Kızılay başkanı

KAŞ Kızılay Şube Başkanlığı olağan gelen kurulu yapıldı. Kaş Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını Fatih Kocaer yaptı. Genel kurula 115 üyeden 65'i katıldı. Genel kurulan ardından yapılan seçimde 33 üye oy kullandı. Tek listeyle yapılan seçimde, oyların tamamını alan mevcut başkan emekli öğretmen Metin Göktepe yeniden başkan seçildi.

Yönetim kurulu üyeliklerine ise Fikri Bozdağ, Fulya Develi, Ali Çalışkan, Abdullah Hamarat, Fatih Kocaer, Tuğrul Taylan Bilgin seçildi. Denetleme kurulu üyeliklerine Durali Kolak ve Mustafa Selen, Genel merkez delegeliklerine ise Sedat Şarvan ve Mustafa Öztürk seçildi.

Kongrede konuşan Kaş Kızılay Şube Başkanı Metin Göktepe, gönlü yardımseverlilikle dolu olan tüm insanlara Kızılay'ın kapılarının açık olduğunu söyledi. Kızılay'ın tüm faaliyetlerinin gönüllüler tarafından yürütüldüğünü anlatan Göktepe, "Bizimle birlikte yürüyecek gönüllülere ihtiyacımız var. Özellikle genç arkadaşlarımızın Kızılay'ın çalışmalarına katılmasını istiyoruz. Kızılay, ülkemizde ve dünyada veren eldir, alan el değildir. Veren el olması bu gönüllü katılımcılarla yürüyor" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Genel kuruldan

===

Tez Hukuk Bürosu açıldı

SERİK'te avukat Feriştah Tez'in hukuk bürosu törenle hizmete açıldı. Atatürk Caddesi'nde Deniz Apartmanı'ndaki Tez Hukuk Bürosu'nun açılışına Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Beşir Acar, Serik Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Serik Müftüsü Abdulkadir Karakuş, Serik Esnaf Odası Başkanı Mehmet Cesur, avukatlar ve sayıda davetli katıldı. Büronun açılışını Kaymakam Rüstemoğlu ve diğer protokol üyeleri birlikte yaptı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Alanya'da 2B eylemi

ALANYA'da 2B arazileri için belirlenen rayiç bedelin yüksek olduğunu iddia eden bir grup hak sahibi eylem yaparak tepki gösterdi. Hacımehmetli Köyü'nde bir araya gelen hak sahipleri, rayiç bedellerin yerinde inceleme yapılmadan belirlendiğini söyledi. Arazilere dönümü 240 bin liradan değer konulduğunu belirten hak sahipleri, ödeme yapmalarının imkansız olduğunu dile getirdi.

MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar ile MHP İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Sünbül'ün de katıldığı eylemde konuşan Hacımehmetli Köyü Muhtarı Duran Akışoğlu, "Sadece gökyüzünü görüyoruz elini vicdanına koysunlar. Bizler ancak bu bedelin yüzde 10'unu ödeyebiliriz. Türkler Beldesi'nde orada fiyatlar çok düşük tutulurken burada yüksek tutulması doğru değil" dedi.

Köy sakinlerinden Hasan Gömeçoğlu ise eski köy camisinin bulunduğu arazinin dahi 2B alanı olarak belirlendiğini söyledi. Caminin 100 yıl önce yapıldığını ve köylüler tarafından daha önce kullanıldığını hatırlatan Gömeçoğlu, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın camii köy tüzel kişiliğine devredilmesi için çalışma yapmasını istedi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylem olaysız sona erdi.

Özgür YILLMNAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Köy halkı- Duran Akışoğlu - Camiden

===

Ehliyetsiz sürücü yayaya çarptı

ALANYA'da, şov amaçlı kavşakta arka arkaya manevralar yapan ehliyetsiz sürücü 17 yaşındaki Ş.Ç.'nin kullandığı otomobil, kontrolden çıkarak kaldırımda yürüyen 38 yaşındaki Mustafa Dayan'a çarptı. Kaza, Şekerhane Mahallesi Hacet Köprü Kavşağı'nda meydana geldi. Ehliyetsiz sürücü Ş.Ç., kullandığı 07 E 3966 plakalı otomobille kavşakta şov amaçlı dönüşler yaptı. Bir süre sonra Ş.Ç.'nin direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırıma çıkarak Mustafa Dayan'a çarptı.

Trafik uyarı levhasına ve reklam tabelasına da çarpan otomobil daha sonra yola girerek durdu. Kaza, Mustafa Dayan çeşitli yerlerinden yaralandı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Dayan, ambulans Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Kaza sonrasında Ş.Ç., cep telefonuyla aradığı ailesinde yardım istedi.

Olay yerine gelen polis ekiplerine aracın ruhsatını vermek istemeyen sürücüye çevredekiler tepki gösterdi. Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürülen Ş.Ç., burada yapılan işlemlerin ardından 18 yaşından küçük olması nedeniyle Çocuk Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Ş.Ç. hakkında ehliyetsiz araç kullanmak ve kaza sonucu adam yaralamaya neden olmaktan dolayı işlem yapıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Mustafa Dayan- kazaya karışan otomobil - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Metin Göktepe Korkuteli Antalya Kızılay Yerel Haberler

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title