Haberler

Ankara Uluslararası Fuar Alanı'nın Temeli Salı Günü Atılacak

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin temelinin 26 Mayıs Salı günü atılacağı bildirildi.

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin temelinin 26 Mayıs Salı günü atılacağı bildirildi.

Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Akyurt'ta yapılacak Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin temel atma törenine, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz'un katılması bekleniyor.

Kare kurgu şemasına sahip fuar merkezinin konumlanacağı alan, 600 bin metrekareden oluşuyor. 175 bin metrekare inşaat alanı bulunan fuar merkezinde, 50 bin metrekarelik kapalı alan yer alacak. Fuar alanında 124 bin 750 metrekare açık sergileme alanı, 7 bin 230 araçlık otopark, fuar yönetimine ait katlar, farklı büyüklere bölünebilir çok amaçlı toplantı ve konferans salonları, yiyecek, içecek ve restoran alanları, basın odası, VIP odaları ve fuar katılımcılarının kullanabileceği toplantı odaları ve servis mekanları bulunacak.

Fuar alanı, Ankara'nın ve sektörlerin gelişimine göre büyütülebilecek bir yapıda dizayn edilecek. Tamamlandığında dünyanın en büyük ilk 100 fuar alanı içinde yer alacak. Uluslararası Fuarları Birliği verilerine göre, dünyada 5 bin metrekare ve üzerinde kapalı alana sahip toplam bin 197 fuar alanı bulunuyor.

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin inşaatının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor. İnşaat tamamlandığında Başkent Ankara'da uluslararası düzeyde ihtisas fuarları düzenlenerek mal ve hizmet üretenler buluşturularak ticari iş birliği ve bilgi değişimi ortamı sağlanacak. Alanda, yaz kış farkı gözetmeksiniz tüm mevsimlerde fuarlar düzenlenebileceği gibi, yüksek katılımlı kongreler de gerçekleştirilebilecek.

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, dünyada, havalimanlarına yakınlıklarından dolayı Dubai, Paris ve Berlin'den sonra, havacılık fuarı düzenlenebilecek dördüncü alan olacak.

Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Anonim Şirketi'nin yüzde 20'lik hisseyle ortağı olan Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, "Ankara'nın uluslararası fuar alanına kavuşmasıyla, sadece fuar işletmeciliği yapmayacak, şehrimizde her yıl onlarca kez düzenlenecek ihtisas fuarlarıyla teknolojiden tutun da aklınıza gelecek her alandaki gelişmeleri yakından takip etme imkanı bulacağız. Bu nedenle, fuar alanı sadece Ankara ekonomisine ivme kazandırmayacak, şehrimizin ufkunu da açacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Ankara Ticaret Odası Ahmet Davutoğlu Salih Bezci Akyurt Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title