Haberler

Alaca Devlet Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum’un Alaca ilçesine yaptırılan 100 yataklı devlet hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'un Alaca ilçesine yaptırılan 100 yataklı devlet hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa katılan Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, milletin 30 Mart'ta kasetçilere, şantajcılara en güzel cevabı sandıkta vereceğini belirterek, "Biz milletimizin dışında hiçbir gücü tanımıyoruz diyeceğiz. Allah'ın izniyle bütün bu hedefleri milletimizle birlikte aşacağız. Darbecilere en büyük darbeyi biz sandıkta vuracağız" dedi.

Çorum ve Alaca'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hiçbir zaman yalnız bırakmadığını dile getiren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan'ında Çorum'a ve Alaca'ya ayrı bir önem verdiğini belirtti.

Çorum'un son 11 yılda hak ettiği hizmetleri almaya başladığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Unutulmuş bir Çorum vardı. Ama bugün Çorum'un üniversitesi var. Şehir hastanemiz oluyor. Alaca'nın 100 yataklı çok özel hastanesi var. En büyük sulama projesini Alaca'ya yapıyoruz. Yaklaşık 120 bin hektarlık alanı sulayacak projeyi hayata geçiriyoruz. Çorumlular dürüst, kahraman, çalışkan insanlardır. Alaca'ya suyu getirirseniz pancarın, buğdayın daha fazlasını üretir" diye konuştu.

Güçlü Türkiye'nin artık ülkenin her yerinde yatırım yaptığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Yollar, otobanlar, adliyeler, yüksekokulları yapıyoruz. Okullarımızı bilgisayarlarla donatıyoruz. Türkiye'nin ambulans helikopterleri var. Kendi savaş gemilerini, uçağını üreten, insansız hava aracı üreten Türkiye'nin tabii ki uçak ambulansları, helikopter ambulansları olacak. Türk bayrağı artık saygın bir şekilde dünyanın her yerinde dalgalanıyor. Dünyanın neresinde bir vatandaşımız, soydaşımız varsa gittik orada onları yalnız bırakmadık. Artık boğazın altından tüp geçitler, hava alanları, köprüler yapılıyor. Dünyada hiç kimsenin hayal edemediği projeler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan hizmetlerden birilerinin rahatsız olduğunu ve rahat durmadığını dile getiren Çavuşoğlu, "Sizlerin dualarıyla milletimizin desteğiyle hiçbir zaman baskılara boyun eğmedik. Milletimizin başını öne eğdirmedik. Milletimizin üstünde hiçbir gücü tanımadık. Bugün oynanan oyunları milletimiz biliyor. Bugün Başbakanımıza karşı, AK Parti'ye karşı ve Türkiye'ye karşı oynanan oyunu milletimiz gördü. İnşallah 30 martta çok çalışkan Eyvaz başkanımızı tekrar seçeceğiz. Eyvaz başkanda daima hizmet, daima millet diyor. Durmak yok diyor. Alacalılar onu seviyor çünkü çalışkan insan. 5 yılda burada çok güzel hizmetleri milletvekilleri, bakan yardımcımızın desteğiyle getirmişsiniz" diye konuştu.

BİZ KASETLE GELMEDİK MİLLETİN İNANCIYLA, MİLLETİN SEVGİSİYLE, MİLLETİN İRADESİYLE GELDİK VE ASLA BU İRADEYİ KASETLERE VE KASETÇİLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Gezi olayları ve devamında devam eden kaset, şantaj, tehdit gibi bir kısım yapay ve suni olaylara asla itibar etmeyeceklerini belirterek, "Çünkü bunlar geçmişte de yaşandı. CHP genel başkanını kasetle götürdüler, yeni genel başkanı kasetle getirdiler. MHP'de seçim öncesi kaset oyunları oynadılar. Bu kaset oyunlarına, tezgahlarına biz çok alışkınız. Biz kasetle gelmedik milletin inancıyla, milletin sevgisiyle, milletin iradesiyle geldik ve asla bu iradeyi kasetlere ve kasetçilere teslim etmeyeceğiz" dedi.

Alaca Devlet Hastanesi'nin hizmete girmesiyle artık ilçe halkının tedavi olmak amacıyla Çorum'a veya çevre illere gitmekten kurtulacalağını dile getiren milletvekili Salim Uslu, Alaca'ya yapılan hizmetlerin hastaneyle sınırlı kalmayacağını dile getirdi.

Hastanenin ardından sosyal hizmetler merkezinin açılacağını dile getiren Uslu, yapılan çevre yollarının bitmek üzere olduğunu ifade ederek, "Beton sati kaplama ihaleleri önümüzdeki günlerde tamamlanmış olacak. Yine çok sık kazaların olduğu Zile-Yozgat yolu bağlantısında köprülü kavşak yapılacak. Ayrıca neredeyse yılan hikayesine dönen doğalgaz ile ilgili süreci hızlandırmış bulunuyoruz. Proje ihalesi yapıldı. 7 ay içinde proje tamamlanacak. Bizde konforlu bir yakıt ve yaşam imkanına kavuşmuş olacağız. TOKİ'de kura çekilişleri yapıldı. Şimdi talep var ikinci etabı tamamlamış olacağız. Yine DSİ'nin 12 milyon TL harcayarak yapmış olduğu Alaca Koçhisar su isale hattı ve arıtma tesisimiz kısa zamanda hizmete girmiş olacak. Bütün bunlardan sonra AK Parti hükümeti döneminde Alaca'ya yapılan yatırımların toplamı 764 milyon 420 bin 216 TL'dir. Koçhisar sulama tesisimiz biterse 12 kilometre uzunluğunda 16 kilometre genişliğinde sulu tarım yapma imkanımız olacak. Yüksekokul, sağlık meslek yüksekokulu yeni bölümlerle beraber yaklaşık 8-9 bölüm öğrencilerin gelmesiyle birlikte Alaca'da eğitim alanında ciddi bir hamle yapılmış olacak" diye konuştu.

Uslu, gerek Alaca'nın, gerek Çorum'un gerekse Türkiye'deki yatırımlarının hızlanmış olması, kalkınmanın hızlanmış olması aslında istikrarlı bir Türkiye ile mümkün olduğunu söyledi.

Hükümete boyun eğdiremeyenlerin Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanların bir olduğunu dile getiren Uslu, istikrarımız bozulsun diye uğraştıklarını kaydetti.

"Kimler bunlar" diye soran Uslu, "ABD, Avrupa'da çeşitli devletler, içeride CHP'si, içeride bir kısım düşünce dünyasının insanları yani adına ne derseniz deyin ben buradan adını söylemek istemiyorum ama sağcısı solcusu, hatta teröristi hatta dindar geçineni hepsi beraber oldular Tayyip Erdoğan liderimizin kellesini istiyorlar. Bunlar kelle avcıları gibi geçmişte rahmetli Erbakan Hoca'ya başbakanlığı sırasında 'beceremiyorsun, çek git' diyen bunlar. Yine merhum Ecevit iktidardayken mecalsiz hale düşüren ayakta duramıyor diyen, rapor alan yine bunlardı. Şimdi aynı çevreler Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kadar büyük ve güçlü bir şekilde hem de 7 kez 3 genel seçim, 2 mahalli seçim, 2 de referandumla, yüzde 50 ile iktidar olmasını, birinci parti olmasını asla kabul edemiyorlar. Hazmedemiyorlar. Bunun içinde önünü kesmeye çalışıyorlar. Değerli arkadaşlar bu yatırımlar merkezi hükümette buradaki yerel yönetimlerin uyumlu, ahenkli çalışmasıyla mümkün olabilmiştir. Bakın şu alacanın aldığı hizmetleri başka ilçeler alamadılar. Niçin biliyor musunuz? Mesela Mecitözü belediyesi doğalgazla ilgili işbirliği yapmadığı için, TOKİ konusunda ihtiyaç duyulan yerden yer vermediği için orada bu hizmetler yapılamadı. Ama belediye ile yerel yönetimle merkezi hükümet aynı partiden, aynı anlayıştan, aynı heyecandan olunca hizmetler ardı ardına gelmeye başladı. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Alaca'nın yanlış yapmayacağını, yeniden Muhammet Eyvaz'a görev vereceğini düşünüyor, inanıyorum ve sizlere güveniyorum. Bu seçimler sadece mazbata prosedürünü yerine getirilmesinden ibarettir, sandığa gideceğiz oyumuzu vereceğiz. Muhammet Eyvaz kardeşimize yeniden mazbatasını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerin adeta bir referanduma dönüştüğünü anlatan Uslu, "30 Mart'ta biz yeniden referandum yapacağız. Tayyip Erdoğan liderliğinde bir Türkiye mi istiyoruz? yoksa geçmiş yıllarda olduğu gibi sandalye kavgası veren, benlik kavgası veren, egosunu tatmin etmek isteyen insanlara ve siyasi hareketlere ufuksuz birbirinin ayıbını ve defosunu arayan kısır çekişmeleri mi görmek istiyoruz? Bunun oylamasını yapacağız. Eğer kısır çekişmelerin partisi olalım, kısır çekişmelerin Türkiye'si olalım diyorsak biz o yarışta olmayız. Biz bu anlayışta olmayız. O politikayı sürdürmeyiz, millette o politikayı artık elinin tersiyle itti ve çöp kutusuna attı. Biz güçlü, gelişmiş, saygın ve oyun kurucu Türkiye istiyoruz diyenler AK Parti'yi 30 Mart'ta yeniden iktidar yapacaktır. Etrafımızda oynanan bunca oyunlara karşı Türkiye'nin dimdik ve istikrarlı bir şekilde ayakta durmasını sağlayacaklar. Ukrayna'da yaşananlar bize geçtiğimiz Mayıs- Haziran ayında sahneye konulan oyunlarla daha sonra yaşanan bu kaset, şantaj ve çeşitli tezgahlarla aynısını teşkil ediyor. Orda da benzer durumlar oldu ve sonuçta Rusya Kırım'ı işgal eder oldu. Kırım'da bizim soydaşlarımız, Tatar kardeşlerimiz var. Onların egemenliğini ellerinden alır oldu. O nedenle biz gezi ve devamında devam eden kaset, şantaj, tehdit gibi bir kısım yapay olaylara suni olaylara asla ve asla itibar etmeyeceğiz" diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE TÜRK SİYASETİNİ TEMİZE ÇEKTİ

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise, Türk milletinin Recep Tayyip Erdoğan ile Türk siyasetini temize çektiğini, siyasetin ölçüsünü değiştirdiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra siyasetin de ölçüsünün değiştiğini belirten Kafkas, "Her alanda misliyle hizmet yaptık. Yolları görüyoruz duble yollardan geldik. Cumhuriyet tarihinde yapılan yolun üç katını yaptık. Bu rakamı hayatın bütün alanına yayabiliriz. Türkiye'de 2002 yılında 600 tane ambulans vardı. Bunların markaları, modelleri farklıydı. Ancak bir tek ortak özellikleri vardı. Tekerlekleri kabaktı. Mazot depoları da boştu. Mazot koyacak paran varsa senide taşırlardı. Allah'a şükürler olsun ki bugün 3 bin 600 ambulansımız var. Yarın Alaca'mıza yeni bir ambulans daha veriyoruz. Hava ambulansımız var. Uçak, helikopter, kar paleti ambulansımız var. Dünyada en büyük medikal sağlık kurtarma ekibine sahibiz. Eskiden devlet depremin altında kalıyordu. Şimdi Van'da bütün Dünyaya örnek oldu" diye konuştu.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz da, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Alaca'nın hastaneyle birlikte büyük bir atılım gerçekleştirdiğini belirtti.

Eyvaz, "Geçtiğimiz seçimlerde projelerimizi oluştururken ekip ruhuyla çalıştık. Bugün burada 100 yataklı hastanemizin açılışını yapıyoruz. Bu ekibin sadece hastanede değil, yüksekokulda, TOKİ'de, arıtma tesisinde, Koçhisar barajında, çevre yolunun yapımında emekleri var. Hastanenin yapım süreci içinde bizlere büyük destekler veren sayın bakanlarımıza, milletvekillerimize ve partililerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılışa geçildi. Alaca Devlet Hastanesi'nin açlışını Bakan Mevlüt Çavuşoğlu diğer protokol üyeleri birlikte kesti. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler daha sonra hastaneyi gezdi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Bakanlığı Türkiye Çorum Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title