Haberler

Ahlatlı Baston Ustası Tanıtım Fuarlarına Hazırlanıyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yaklaşık 30 yıldır baston ustalığı yapan Refa Gökbulak, 29 Ağustos-8 Eylül İzmir Tanıtım Fuarı ve 20-28 Eylül 2014 tarihleri arasında ise İstanbul Pendik Belediyesi’nin düzenleyeceği 10.Geleneksel El Sanatları Buluşması’na hazırlanıyor.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaklaşık 30 yıldır baston ustalığı yapan Refa Gökbulak, 29 Ağustos-8 Eylül İzmir Tanıtım Fuarı ve 20-28 Eylül 2014 tarihleri arasında ise İstanbul Pendik Belediyesi'nin düzenleyeceği 10.Geleneksel El Sanatları Buluşması'na hazırlanıyor.

Yapılacak olan İzmir fuarının tüm masraflarını Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi ve Tatvan Ticaret Odası'nın (TATSO) karşıladığını ifade eden Gökbulak, Pendik'teki organizasyonun masraflarını ise Pendik Belediyesi'nin karşılayacağını söyledi. Gökbulak, bu tür tanıtım amaçlı fuarların el sanatkarlarına iyi bir geri dönüşü olduğunu ifade ederek, "30 yıldır aynı atölyede baston sanatını icra ediyorum. Bastonlarımızın tanıtımı ve pazarlanması için tanıtım bizler için oldukça önemlidir. Bölgemizde fuar etkinlikleri olmadığı için batıda ki büyük şehirlerde düzenlenen fuarlar tanıtımımız için önem arz ediyor. Bu mesleğe başladığım günden bu yana imkanım dahilin de bu tür organizasyonlarda yer almaya çalışıyorum. Bu yıl da 29 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek olan Uluslararası fuara Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi ve Tatvan Ticaret Odası'nın daveti üzerine katılacağım. Tabi ki bu fuarlarda ulaşım, stand ve konaklama giderleri davet edildiğim kurumlar tarafından karşılanacaktır. Bunlar bizim için oldukça önemlidir" dedi.

Pendik Belediyesi tarafından 20-28 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 10.Geleneksel El Sanatları Buluşması'na davet edildiği için mutlu olduğunu belirten Gökbulak, "Pendik Belediyesi'nin daveti ve desteği ile el sanatkarları buluşmasına da katılacağım. Bu fuarlarda masraflarımızın karşılanmış olması bizler için çok önemlidir. Çünkü el sanatı ile iştigal eden üreticiler olarak böyle organizasyonlara katılmamız çok zor oluyor. Zaman zaman gelen teklifleri geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Çünkü imkanımız olmuyor. Bu nedenle destek vererek davet edildiğim iki etkinliğe de katılacağım" dedi.

Gökbulak, el sanatkarlarına olan duyarlılıklarından dolayı Tatvan Kaymakamlığı'na, Tatvan Belediyesi'ne, Tatvan Ticaret Odası'na, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve Sosyal işlerden Sorumlu Atilla İpek'e teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Pendik Tatvan Ahlat Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title