Haberler

ABD Müsteşar Yardımcısı Rubin, Kıbrıs'ta Eroğlu ve Anastasiadis ile Görüştü

Ali RUHLUEL - LEFKOŞA / DHA - Kıbrıs'a dün akşam gelen Amerika Birleşik Devletleri Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin, bugün KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile ayrı ayrı görüştü.

Ali RUHLUEL - LEFKOŞA / DHA - Kıbrıs'a dün akşam gelen Amerika Birleşik Devletleri Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin, bugün KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile ayrı ayrı görüştü. Rubin, Kıbrıs'taki sürecin başarıyla sonuçlanması için Washington'un, mümkün olan her yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade ederek, gerek güven artırıcı önlemler gerekse iki toplumun yararına olacak çalışmalara yardımcı olamaya da hazır olduklarını kaydetti.

Adaya dün gelen Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin, temaslarının ilkini Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'le gerçekleştirdi. Eric Rubin, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Washington'un, iki tarafın beklentilerinin karşılanmasına yardımcı olacak yöntemlerin bulunmasını destekleyeceğini ve güven yaratıcı önlemlerin bulunmasına yardımcı olacağını söyledi. Eric Rubin, daha sonra da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitti. Eric Rubin'in Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör kapıda karşıladı.

RUBİN: "BU YILIN TARİHİ BİR İLERLEME KAYDEDİLECEĞİ BİR YIL OLACAĞINDAN ÇOK ÜMİTLİYİZ"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir araya gelen Eric Rubin, yaklaşık 1 saat boyunca görüşme yaptı. Görüşme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Eric Rubin, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile çok iyi bir görüşme gerçekleştirdiklerini, Amerika Birleşik Devletleri'nin müzakere sürecinin başarıya ulaşması için iki halk ve liderin çabalarını desteklediğini kaydetti. "Sürecin başarıyla sonuçlanması için ABD'nin mümkün olan her yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade ettim" diyen Rubin, ABD'nin güven artırıcı önlemler veya iki toplumun yararına olacak çalışmalara yardımcı olamaya da hazır olduğunu kaydetti. Rubin, ayrıca, "Bu yılın tarihi bir ilerleme kaydedileceği bir yıl olacağından çok ümitliyiz ve desteklemek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi. Maraş konusunun toplantıda tartışılıp tartışılmadığı sorusuna karşılık Rubin, toplantıda müzakerelerin detaylarının ele alınmadığını, bunların iki lider tarafından tartışılması gereken konular olduğunu, toplantıda sadece ABD'nin sürece desteğinin değil iki toplumun yararına olabilecek önlemlerin de ele alındığını kaydetti. ABD'nin müzakere sürecinin takvimlendirilmesini tercih edip etmediği sorusuna karşılık Rubin, "Hızlı bir sürece ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz. Bu yıl hızlı bir ilerleme kaydetmek mümkündür. Desteğimiz de bunadır. Takvim belirlemek bize düşen bir iş değildir" dedi. Ukrayna'daki durumun Kıbrıs sorununun çözümünü daha acil kılıp kılmadığı sorusuna ise Rubin, "Kıbrıs'ın tüm dünyaya sunduğu, görüşme ve uzlaşıyla neler elde edilebileceğidir" dedi.

EROĞLU YOL HARİTASINI AÇIKLADI

HAZİRAN'DA TAMAMLAMA ÖNERİMİZİ ANASTASİADİS KABUL ETMEDİ"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakerelerin Haziran'da tamamlanmasını öngören bir Yol Haritası çizdiklerini, ancak bunu Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades'in kabul etmediğini söyledi. İkinci çapraz görüşmelerin de Mayıs ayında yapılmasını önerdiklerini belirten Eroğlu, 4'lü zirveyi de Haziran ayında yapmayı planladıklarını kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir kabulü sırasında Kıbrıs müzakereleri ile son gelişmeleri aktarırken, Türk Tarafı'nın öngördüğü yol haritasını da açıkladı. Rumların, bu güne kadar yapılan görüşmelerin taramasını yaptığını belirten Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafı olarak bunun 15 Nisan'da tamamlanmasını istediklerini ancak Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis'in buna karşı çıktığını söyledi. Eroğlu, ayrıca, Mayıs ayı içerisinde ikinci çapraz ziyaretlerin yapılmasını önerdiklerini, son durum değerlendirmesi için de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşmeyi istediklerini söyleyerek, Haziran ayında da 4'lü zirveyi yapıp olayı tamamlamak istediklerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Nikos Anastasiadis Derviş Eroğlu Washington Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title