Haberler

ABD, Askerlerin Üniformalarındaki YPG Simgesiyle İlgili Açıklama Yaptı

Güncelleme:

Pentagon Sözcüsü, üniformalarında YPG simgesi taşıyan ABD askerleri hakkında, "Özel kuvvetler geçmişte de bazı ortaklarının simgelerini üzerlerinde taşımıştı." dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Suriye'de bulunan Amerikan askerlerini YPG simgesi taşıyan üniformalarla gösteren fotoğraflarla ilgili yorumda bulunmayı reddederek, askerlerinin geçmişte de ortaklarının simgelerini taşıdığını söyledi.

Peter Cook, Bakanlık'taki basın brifinginde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

YORUM YAPMADI

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin, Rakka'nın IŞİD'ten geri alınması için başlattığı taarruzda ABD askerlerinin YPG simgeleriyle yer aldığını kanıtlayan görüntülerin hatırlatılması üzerine Cook, bu görsellere ilişkin herhangi bir yorumda bulunmayacağını kaydetti.

Cook, operasyonların güvenliği açısından askerlerinin bulunduğu noktaları açıklamayacaklarını belirterek, şunları ifade etti:

"Askerlerin IŞİD'e karşı savaşan güçlere danışmanlık ve yardım görevi bulunuyor. Askerler desteklerini, becerilerini ve kabiliyetlerini bu güçlerin etkinliğini geliştirmek için sunuyorlar. Askerlerimiz ön safta yer almıyor, bu savaşa öncülük etmiyor."

"ÖZEL KUVVETLER GEÇMİŞTE DE BAZI ORTAKLARININ SİMGELERİNİ TAŞIMIŞTI"

Cook, ısrarlı sorular üzerine, "Özel operasyon kuvvetleri geçmişte de bazı ortaklarının simgeleri ve kimliklerini belirten işaretleri üzerlerinde taşımıştı" dedi.

3 KÖY IŞİD'TEN KURTARILDI

Cook, Rakka'daki operasyona ilişkin ise kentin kuzeyinde bir hareketliliğin görüldüğünü söyledi. Üç köyün IŞİD'in elinden kurtarıldığını bildiklerini anlatan Cook, Rakka'nın kontrolünün sağlanmasına yönelik kararlılığı gördüklerini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner da Amerikan askerlerinin kollarında PYD/YPG simgeleri taşıyan üniforma giyerken gösteren fotoğraflar hakkında Savunma Bakanlığının yorum yapabileceğini söyledi.

Toner, "Sadece şunu söyleyebilirim. Özel operasyon kuvvetlerinin Suriye Demokratik Güçleri ile koordinasyon halinde savaş alanındaki danışmanlık ve yardım rolü çerçevesinde Suriye'nin kuzeyinde bulunacağını birkaç hafta önce belirtmiştik." diye konuştu.

Washington yönetimi, ABD Özel Kuvvetlerine bağlı askerlerin Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı mücadele eden güçlere danışmanlık ve yardım sağlaması için konuşlanmasına karar vermişti. ABD Başkanı Barack Obama, bu amaçla son olarak nisan ayında 250 askerin daha Suriye'ye gönderilmesini onaylamış, böylece Suriye'deki Amerikan Özel Kuvvetler askeri sayısının 300'e çıkacağı açıklanmıştı.

YPG'YE SİLAH YARDIMI SORUSU

PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin ABD'den silah yardımı aldıklarına dair açıklamaları hatırlatılan Toner, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde yardım ve danışmanlık rolü üstlendiğini yineledi.

YARDIM ETMEK, SİLAH SAĞLAMAK ANLAMINA GELMEZ

Toner, "Yardım etmek, özellikle silah sağlama anlamına gelmez." dedi.
Toner, YPG'nin Amerikan yapımı ağır silahlar kullandığına ilişkin bir soru üzerine ise şunları söyledi:

"Maalesef ele geçirilmiş çok sayıda ekipman savaş alanında kullanılıyor. Bunların nereden geldiğini, kaynağının ne olduğunu söyleyebilmemiz imkansız. Bu konu hakkında kesin bir şey yok."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye Rakka Dünya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (27)

MuratMurat:

ABD, YPG, ''ye destek vermese YPG tuvalete gidecek kadar bile kafasını dışarı çıkartamaz.

31
37
yanıtYanıtla
BÖLÜNMENİN AREFESİ:

KİMSE KIZMASIN AMA TÜRKİYE ŞUAN HASTA ADAM . . . BİR VURUŞLUK HALİ VAR. . ŞUAN HERHANGİ BİR ÜLKE İLE SAVAŞA GİRSE 1 AYA KALMAZ GÜNEYDOĞU ELDEN GİDER. . BUNU BEN DEĞİL ASKERLER DE BİLİYOR. . . ASIL MESELE ŞU BU ÜLKENİN İNSANLARINI NEDEN KENDİNİZE DÜŞMAN ETTİNİZ. . BANA HEP OSMANLININ SONUNU HAZIRLAYAN İTTİHATÇI İKTİDARI HATIRLIYOR BU DÖNEM. . ÇOK KARANLIK GÜNLER BEKLİYOR. . HATTA HAYAL BİLE EDEMİYECEĞİNİZ KABUSLAR BEKLİYOR. .

16
40
yanıtYanıtla
Seni bir bolerim:

Okuyan da hrmen farki farketti sen ne fillozof ne prof oldugunu sen ne cok sey biliyosun beeeI

yanıt4
yanıt4
slm:

ruh sağlığın bozulmuş senin hasta adam olmuşsun pardon hastasın ama adam değilsin

yanıt11
yanıt8
VATANDAŞ:

AMERİKA DÜNYANIN SÜPER GÜCÜYSE YERİ YERİNDEN OYNATACAK SİLAHLARI VARSA BİZİMDE KAZMA KÜREĞİMİZ VAR HEM İMAN GÜCÜMÜZDE VAR İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA GÖRDÜK HEMDE KENDİNİ TÜRKE SİPER EDECEK KARDEŞ KÜRTLERİMİZDE VAR SEN BİZİ NE SANDIN HE HEEEYYY

yanıt7
yanıt8
VATANIMIZ TÜRKİYEMİZ:

SEN UYKUDASIN DOSTUM, ETRAFINI GÖREMİYORSUN ÖLÜMÜZ YETER TÜM DÜNYAYA, EĞER BAŞIMIZDA BÖYLE BİR HKÜMET OLMASAYDI 10 SENEDİR DOĞUMUZ BÖLÜNMÜŞTÜ GELECEK TÜRKİYE HALKININDIR. MÜSTERİH OL.

yanıt59
yanıt13
işte bu...:

gün gelecek Amerika bizi de işgal edecek. . . Türk ün Türk ten başka dostu yoktur. . ama o gün geldiğinde taşlar çokkk oynayacak.

23
11
yanıtYanıtla
TEK TURK:

BIRDE UTSNMADSN YORUM YAZIN HEP KLISE LAFLAR . . . AL ELINE SILAHI CEK TE SANA DS HELAL OLSUN DIYELIM SOKUKLAR LAF LAF BLA BLA SEN BAS KALDIR GERISI GELIR TEK KURSUNU ILK KUTSUNU KIM ATTI LAN

yanıt2
yanıt3
Iste buuuuu:

YOK TURK OGLU TURKUM BU MEMLEKETTE

yanıt4
yanıt3
VATANIMIZ TÜRKİYEMİZ:

SEN KORKAK OLDUKTAN SONRA SENİ YUNAN BİLE İŞGAL EDER, VATANIN İÇİN CAN VERMEYE HAZIR OLMALISIN. ATALARIMIZDA AYNI ŞEYİ YAPMIŞ. O TAŞLARI YERİNDEN OYNATMAYACAK OLAN SENSİN.

yanıt3
yanıt2
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title