Haberler

9 İlde El Kaide Operasyonu: 50 Gözaltı

Dokuz İlde Terör Örgütü El Kaide'ye Yönelik Düzenlenen İki Ayrı Operasyonda 50 Kişi Gözaltın Alındı. Zanlılardan 6'sının 15 -20 Kasım 2003'teki Saldırılara Karışana Kişiler Diğerlerinin İse Türkiye ve Almanya'daki NATO Tesislerine Yönelik Saldırı Hazırlığı İçinde Olan El Kaide'nin Alt Yapısı İslami Cihad Birliği Üyeleri Olduğu Ortaya Çıktı.

DOKUZ ilde terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda 50 kişi gözaltın alındı. Zanlılardan 6'sının 15-20 Kasım 2003'teki saldırılara karışana kişiler diğerlerinin ise Türkiye ve Almanya'daki NATO tesislerine yönelik saldırı hazırlığı içinde olan El Kaide'nin alt yapısı İslami Cihad Birliği üyeleri olduğu ortaya çıktı.

İstanbul ve Van emniyet müdürlüklerinin terör örgütü El Kaide'ye yönelik yurt genelinde iki farklı operasyon düzenledi. Eş zamanlı olarak İstanbul, Van, Bursa, Erzurum, Sakarya, Konya, Hatay, Batman ve Adana'da düzenlenen operasyonlarda 50 kişi gözaltın alındı. Aynı örgüte yönelik gerçekleştirilen iki farklı operasyonun amaçlarının farklı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alınan 6 kişinin 15-20 Kasım 2003 yılında sinagog ve bankalara yönelik saldırılara karışan kişiler olduğu ortaya çıktı. Daha önce yakalanarak yargılanan bu kişilerin 3 yıl 9 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen cezalara çarptırıldığı belirtildi. Haklarında tutuklama kararı bulunduğu için gözaltına alınan Mehmet K, Cem A, Suat Ş, Serkan A, Mustafa A ve Zafer M, emniyetteki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonda ise 3'ü İstanbul'dan olmak üzere 44 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin El Kaide'nin alt yapılanması olan İslami Cihat Birliği üyesi olduğu olduğu ortaya çıktı. Orta Asya'da faal olan bir sünni hareket olduğu belirtilen İslami Cihad Birliği'nin yakın zamanda Almanya ve Türkiye'deki NATO üslerine saldırı planladığı belirtildi.

Afganistan’daki kamplarda eğitim gördükleri belirtilen bu şüphelilerin Afganistan’daki NATO operasyonları nedeniyle intikam amacıyla NATO tesislerini hedef seçtiği öne sürüldü.

El Kaide'nin ikinci adamı Eyman El Zevahir'in Türkiye'ye yönelik tehdit içeren konuşmalarının bu saldırı planının oluşturulmasında etkili olduğu bildirildi. Türkiye ve Almanya’daki NATO tesislerine saldırı hazırlığı içinde oldukları belirtilen şüphelilerin örgüt liderinin Afganistan’daki NATO operasyonunda hayatını kaybettiği ifade edildi.

İSTANBUL'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin El Kaide terör  örgütüne yönelik olarak 8 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonda Sakarya'da 8 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'un yanı sıra Van, Bursa, Erzurum, Konya, Hatay, Batman’da da yapılan operasyonun Sakarya bölümünde bu sabah Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri belirlenen ev ve işyerlerini basarak 8 şüpeliyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolündan geçirilen şüphelilerin daha önce örgütün Afganistan'daki kamplarında eğitim gördüğü belirtildi.

Gözaltına alınan 8 şüphelinin geçen yıl Adapazarı'nda otururken    Afganistan'da El Kaide adına çatışmak için giden ve öldürülen 7 Sakaryalı genç ile bağlantıları olup- olmadığı araştırılıyor.

Geçen yıl Afganistan'da ABD uçakları tarafından bombalaman El Kaide eğitim birliğinin çadırlarında ölen 7 Türk'ün Sakaryalı olduğu öne sürüldü. El Kaide'nin yayın organı konumundaki bir internet sitesinde öldürülen kişilerin isimleri Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi öğrencisi Mustafa Karakaya, Şaban Şamur (40), İsa Dağdeviren (40), Alparslan Çelik (22), Ahmet Büyükdere (36), Muhammet Kutucu (38) olduğu öne sürülmüştü. Bu kişilerin aileleri habercilerin görüşme isteğini reddetmişti.

      

SİLAH VE ÖRGÜTSEL DOKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Van Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yakalanan El Kaide örgütü üyelerinin terör örgütüne eleman kazandırıp, örgüt elemanlarını yurt dışında silahlı eğitim veren kampalara gönderildikleri ve örgüte lojistik destek sağladıkları belirtildi. Gözaltına alınan örgüt mensuplarının Emniyet'teki sorguları sürerken, polis terör örgütü mensuplarının evlerinde, örgütle irtibatlı çalışan vakıf ve bir derneğe de baskın düzenleyip arama yaptı. Yapılan aramalarda Browning marka ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 9 milimetre çapında 5 fişek ele geçirildi. 4 dizüstü bilgisayar, bilgisayar kasaları, CD'ler, çeşitli yayınlar, taşınabilir hard diskler, bilgisayar çıktısı ve el yazısı örgütsel içerikli notlara da incelenmek üzere polis tarafından el konuldu. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title