Haberler

Çifte Cinayete 53 Yıl Hapis Cezası

Bursa’da iki kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanık, 53 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Bursa'da iki kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanık, 53 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

2016 yılı Mart ayında meydana gelen olayda, Gökçeören köyünde iki ceset olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, Erhan Özalp'i 8, Sinan Yalçınkaya'yı da 4 kurşunla öldürülmüş halde buldu. Ormandaki çifte infazın ardından katil zanlısı olduğu iddia edilen ve Kahramanmaraş'da yakalanan İsa Durak tutuklandı. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan hakkında çifte müebbet talebiyle dava açılan İsa Durak, son kez hakim karşısına çıktı. İlk duruşmadaki ifadelerini tekrarlayan Durak, "Sinan bana 20 bin lira ödeme yapacağını söylemişti. Çay içtikten sonra oturduk ve ne zaman parayı vereceğini söyledim. O da paranın 01.00 sıralarında geleceğini söyledi. Gece 01.00 sıralarında Sinan'ı aradım. 'Orhaneli yolunda buluşalım' dedi. Gökçeören köyüne doğru ben önden, Sinan arkadan geliyordu. Köyün girişine yakın aracı sağa çektim. Bana selektör yapınca araçtan indim. Sinan, köye girmeden bir şeyler içme teklifinde bulundu. Erhan Özalp'ın elinde silah vardı. Bana doğrultunca, 'Ne yapıyorsun' dedim. Ben araca doğru koşunca bir el ateş etti. 'Biz ağabey, kardeşiz neden ateş ediyorsun' dedim. Erhan ise, 'Bedeller ödendi. Alacağız, ama vermeyeceğiz' dedi. Kendi aracımdaki koltuğun altındaki pompalı tüfeği aldım. Mermiyi ağzına sürdüm. Arka sol tarafa ateş ettim. Sinan'a, 'Erhan'ın elinden silahı al ateş etmeyeceğim' dedim. O sıra Erhan, tekrar bir el ateş daha etti. Kurşun sağ tarafımdan geçince ben de 1-2 el ateş ettim. Sinan'a ateş etme kastım yoktu. Ateş sonrası aracın camları kırıldı ve ikisi birden yere düştü" dedi.

Çifte cinayete toplam 53 yıl hapis

Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti, İsa Durak'a Erhan Özalp ve Sinan Yalçınkaya'nın silahını çaldığı için toplam 15 yıl, bir kişinin kimliğini çaldığı için 5 yıl, silahları üzerinde taşıdığı için 1 yıl, Özalp ve Yalçınkaya'nın ölümüne sebebiyet verdiği için 16'şar yıldan 32 yıl hapis cezası verdi. Durak, toplam 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Kahramanmaraş Erhan Özalp Gökçeören 3. Sayfa Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title