Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de coşkuyla kutlandı.

Kentte kutlama etkinlikleri sabah Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra kutlama etkinlikleri Atatürk Spor Kompleksi Dış Saha'da devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, "Milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının adıdır 19 Mayıs. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin birlik ve beraberliğimizin tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme idaresinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Lakin vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiştir. Güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Bizler de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladığımız bugün de bilinmesini isteriz ki genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, sportif anlamda dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Bizler, kendimizi gençlerimizin hizmetkarı olarak kabul ettik. Bunları yaparken de en büyük ilham kaynağımızı şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan aldık" dedi.

Açılış konuşmasının ardından gençler tarafından 'Engelsiz notalar', 'Artistik Jimnastik Gösterileri', 'Karet Kumite Gösterisi', Teakwondo Poomse Gösterisi', 'Bayrak Şov ve Dombra ve Yerel Oyun Gösterisi' düzenlendi. Gösterilerin ardından Vali Orhan Düzgün ve protokol üyeleri ASKF Futbol Turnuvası ile Ulusal ve Uluslararası dereceye girenlere ödüllerini verdi. Törende ayrıca uçurtma ve bisiklet dağıtımı da yapıldı.

Törenin ardından konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde tabi Osmanlı Devleti'nin zayıflaması ve ülkemizin dört bir tarafından düşmanlar tarafından işgal edilmesi sonucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla sonuçlanacak olan milli mücadeleyi başlatıyor. Arkasından birinci meclisin kurtuluş mücadelesiyle onun organizasyonuyla yaklaşık 3 yıl süren istiklal harbi ile Türkiye Cumhuriyeti milletiyle beraber bağımsızlığa giden yolda en önemli adımı atarak 29 Ekim 1923'de Türkiye Cumhuriyeti ile sonuçlanan zafer elde ediliyor. Bu 19 Mayıs tarihini hem Atatürk'ü anmak, anlamak hem de gençlerimizi yetiştirmek amacıyla gençlerimize bu bayram ithaf edilmiş durumda. Ben bugünleri bizlere emanet eden başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Son aylarda tabi ülkemizin başta Güneydoğu'sunda olmak üzere çok sayıda silahlı kuvvetler ve emniyet mensuplarımızı şehit verdik. Onların da ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Güneydoğu'da kahramanca mücadele eden asker ve polislerimize de kolaylıklar diliyorum" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Vali Orhan Düzgün 19 Mayıs Kayseri Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title