Haberler

10. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması

10. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda En İyi Kısa Film Ödülü "Kırmızı Işık" ve "Sıradaki" adlı filmler arasında paylaşıldı, En İyi Belgesel Ödülü "Koçer" adlı filme verildi.

10. Boston Türk  Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda En İyi Kısa Film Ödülü "Kırmızı Işık" ve "Sıradaki" adlı filmler arasında paylaşıldı, En İyi Belgesel Ödülü "Koçer" adlı filme verildi.

Jüri üyeliklerini film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Küratörü Carter Long ve Harvard Film Arşivi Kuratörü Jeremy Rossen gibi isimlerin yaptığı yarışmada, seyirciler de "en iyi belgesel" ve "en iyi kısa filmleri" belirlemek için oy kullandı. Bu yıl yarışma filmleri, Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Boston Goethe Enstitüsü ve Boston Üniversitesi'nde gösterildi.

Bu yıl 350 filmin başvurusunun yapıldığı ve finale kalan 40 belgesel ve kısa filmin gösterimi yapılan yarışmada, En İyi Kısa Film Ödülü, yönetmenliğini Yasemin Akıncı'nın yaptığı "Kırmızı Işık" ve yönetmenliğini Gündüz Sevdi'nin üstlendiği "Sıradaki" adlı filmler arasında paylaşıldı.

En İyi Belgesel Ödülü, Ramazan Dinler'in yönetmenliğindeki "Koçer" adlı filme verildi.

Seyirci Ödüllerini kısa film dalında yönetmen Selman Nacar'ın "Kuyu", belgesel film dalında ise yönetmenler Orhan Çalışır, Cengiz Kültür ve Dirk Meissner'in  "Zülfü Livaneli: Doğu ile Batı Arasında Bir Ses" filmleri aldı.

Ayrıca yarışmada bu yıl da özel mansiyonlar verildi. Kısa film dalında mansiyona değer bulunan filmler, yönetmen Orhan İnce'nin "Adem Başaran", Seçkin Yalın ve Yiğit Pehlivan'ın "Akdenizli", Özgür Can Alkan'ın "Daire", Sedat Mirdesli'nin "Dört Mevsim", Derya Durmaz'ın "Gri Bölge", Onur Saylak ve Doğu Akal'ın "Orman" ve Elif Boyacıoğlu'nun "The Teacup" adlı filmleri oldu.

Belgesel dalında ise yönetmen Pınar Nadide Okan'ın "Daha Güzel Bir Hayat",  Çağrı İşbilir'in "Han", Gökhan Öcal'ın "İstanbul'un Sesi", Bingöl Elmas'ın "Komşu Komşu Huu", Cem Terbiyeli, Serpil Güler, Önder İnce, Ezel Akay ve Haluk Ünal'ın "Küçük Kara Balıklar", İmre Azem'in "Lamekan: Metalaşan Kentin Çöküşü" ve Oğuz Özdemir'in "Sarıkamış'ta Bir Gölge: Kurt" filmleri özel mansiyona değer bulundu.

Kuzey Amerika'nın ilk Türk belgesel ve kısa film yarışması niteliğindeki etkinliğe gelecek yıl başvuruların 1 Şubat'ta başlayacağı duyuruldu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Boston Üniversitesi Goethe Enstitüsü Orhan İnce Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title