Haberler

Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verilerini Bekliyor

Güncelleme:

Küresel piyasalarda dolar talebi ve faizler artış eğilimini dün de sürdürürken, negatif bir seyir izleyen yurtiçi piyasalar şubat ayı enflasyon verilerine odaklandı.

Küresel piyasalarda dolar talebi ve faizler artış eğilimini dün de sürdürürken, negatif bir seyir izleyen yurtiçi piyasalar bugün açıklanacak şubat ayı enflasyon verilerine odaklandı.

ABD'de dün imalat sanayi verileri beklentilerden iyi gelirken, kişisel gelir ve harcamalar ise beklentilere yakın açıklandı. Verilerin ardından ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 2,01'den yüzde 2,10'a kadar yükseldi, dolar endeksi de yükseliş eğilimini devam ettirerek analistlerin orta ve uzun vadeli direnç olarak nitelendirdikleri 95.50'nin üzerini test etti. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,86, S&P 500 endeksi yüzde 0,61, Nasdaq endeksi yüzde 0,90 değer kazandı.

Avrupa tarafında dün açıklanan imalat sanayi satın alma yöneticileri endekslerinin (PMI) beklentiler seviyesinde olmasının ardından avro/dolar paritesi ve pay piyasaları dar bant içinde yatay bir seyir izledi. Parite dün en düşük 1,1160'a kadar geriledikten sonra günü hemen hemen önceki kapanış seviyesi olan 1,1184'den tamamladı. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,08 artışla tamamlarken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,09, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,69 düşüş kaydetti. Analistler, bugün Almanya'da açıklanacak perakende satışlar verisinin takip edileceğini belirterek, ABD kaynaklı faizlerdeki yükseliş eğiliminin devam edip etmeyeceğinin de pay piyasalarının yönü üzerinde belirleyici olacağını tahmin ediyor.

Asya tarafında dün dolar/yen paritesi son üç gündür devam eden yükseliş isteğinin güçlenmesi ile 119,65'ten 120,20'ye kadar yükseldi. Bugün kazançlarını geri veren paritenin 119,50 seviyelerinde dengelendiği görülürken, Japonya'da Nikkei 225 endeki günü yüzde 0,06 değer kaybıyla tamamladı. Çin'de Şanghay endeksi ise kapanışa yakın yüzde 0,70 düşüş kaydetti.

Yurtiçinde dün genel olarak küresel piyasalarda artan dolar talebi ve yükseliş eğilimindeki piyasa faizlerinin etkisiyle negatif bir seyir izlendi. BIST 100 endeksi dün yüzde 0,24 değer kaybederek günü 84.000 puanın hemen altında tamamlarken, dolar/TL  2,5150'nin üzerinde dengelendi. Analistler, bugün açıklanacak şubat ayı enflasyon verilerinin takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinin 82.500 seviyesinin destek 85.500 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

AA Finans'ın, bugün saat 10.00'da TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verisine ilişkin gerçekleştirdiği beklenti anketine göre, ekonomistler şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,69 artmasını bekliyor. Ankete katılan ekonomistlerin şubat ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 1,00 ve en düşük ise yüzde 0,30 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması da yüzde 6,60 oldu. Şubat ayı enflasyon beklentilerine göre ocak ayında yüzde 7,24 olan yıllık enflasyonun şubat ayında yüzde 7,52'ye yükseleceği hesaplandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dow Jones Almanya Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title