Haberler

Yürekler Suriyeli Mazlumlar İçin Atıyor

Güncelleme:

Bursa'dan onlarca tır yardım malzemesi Suriyelilere ulaştırılırken, Bursasporlu taraftarlar ve Gazcılar esnafı tarafından doldurulan 10'uncu Tır da Suriye'ye uğurlandı.


Yaşanan iç savaştan kaçan yüz birlerce Suriyeliye kucak Türkiye, bir taraftan da bölgedeki yaraların sarılması için tek yürek oldu. Suriyeli mazlumlara bir nebze de olsa destek olmak amacıyla Bursa'da da adeta yardım seferberliği başlatılırken, bugüne kadar Bursa Büyükşehir Belediyesi, işadamları dernekleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan sağlanan yardımlarla doldurulan onlarca Tır bölgeye ulaştırıldı. Yardım kervanına katılan Bursasporlu taraftar gurubu Teksas ile Gazcılar esnafı da doldurdukları 10'uncu Tır'ı Suriye'ye uğurlardı.

Gıda, ilaç ve temizlik malzemesi ile dolu Tır'ın uğurlanması töreninde Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ da esnaf ve taraftarları yalnız bırakmadı. Bursa halkının hayırda yarışmaya devam ettiğini, şimdi de Bursasporlu taraftarlar ve Gazcılar Caddesi esnafının 10'uncu Tırını Suriye'ye uğurladıklarını belirten Başkanvekili Abdullah Karadağ, "İsimsiz kahramanlar alicenaplığını göstermeye devam ediyor. Şanlı bir tarih yazan ülkemiz dün Arakan'da, Filisten'de, Gazze'de olduğu gibi bugün de Suriyeli dindaşlarına yardım etmeye devam ediyor. İnşallah yardımlarımız kazasız belasız bir şekilde menzile ulaşır. İnşallah silah tüccarlarına fırsat kalmak ve bir an önce bölgeye barış gelir" diye konuştu.
Teksas Grubu adına konuşan Selim Kurtulan da bugün 10'uncu tırı gönderdiklerini belirterek, bu konuda kendilerine destek veren Büyükşehir Belediyesi ve Gazcılar Caddesi esnafına teşekkür etti. Yardımlarının bundan sonra da devam edeceğini dile getiren Kurtulan, "Bizim tek temennimiz savaşın bir an önce son bulması" dedi.
Gazcılar Caddesi esnafından Abdullah Dilmenler de yaptıkları yardımların hayırlara vesile olmasını diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title