Haberler

Yükseköğretimde Birinci Türk Arap Kongresi

Türk ve Arap üniversitelerini bir araya getirmeyi ve üniversiteler arasında işbirliği oluşturmayı amaçlayan “Yükseköğretimde Birinci Türk Arap Kongresi” The Greenpark Pendik Hotel’de başladı.

Türk ve Arap üniversitelerini bir araya getirmeyi ve üniversiteler arasında işbirliği oluşturmayı amaçlayan "Yükseköğretimde Birinci Türk Arap Kongresi" The Greenpark Pendik Hotel'de başladı.

Kongreye İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Hamit Okur, Arap Üniversiteler Birliği Başkanı Sultan T. Abu - Orabi ve Kongre Genel Sekreteri Orhan Alimoğlu ev sahipliği yaptı. Aralarında Sudan, Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, Cezayir, Mısır gibi ülkelerin olduğu toplam 15 ülkenin üniversite ve yükseköğretim kurumlarının temsilcileri, Türk-Arap üniversitelerini bir araya getirmek ve aralarında daha iyi işbirliği oluşturmak için bir araya geldi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda 'Yükseköğretimde Türk-Arap Kongresi'nin Eş Başkanı Hamit Okur, tarihi bilmeden, okumadan ve anlamadan yeni bir yerlere varılamayacağını söyledi. Okur, "Batı'nın Ortaçağ'ı yaşadığı dönemlerde Bağdat'ta, Şam'da Mısır'da, Endülüs'te doğan islam güneşinin bilimde, fende, felsefede tüm dünyayı aydınlattığını ve günümüz aydınlığının temelinde de bu güneşin olduğunu bilmeli ve bu değerlere sahip çıkmalıyız" dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet de kongrenin bir an önce hayata geçirilmesi için çok çalıştıklarını kaydetti. Arap Üniversiteler Birliği Başkanı Sultan T. Abu - Orabi ise Arap üniversitelerini uluslararası konferans ve kongrelerle öğrenme metotlarının geliştirilmesi ve yüksek öğretim kalitesinin yükseltilmek istediklerini söyledi.

'Yükseköğretimde 'Türk-Arap Kongresi' 3 gün boyunca toplantı ve konferanslarla devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Yunus Söylet Hamit Okur Pendik Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title