Haberler

YSK, Seçim Rakamlarını Her Partiye Aynı Anda Verecek

Güncelleme:

YSK, 7 Haziran'da seçime girecek partilerin sonuçları eş zamanlı izleyebilmesine imkan veren Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi ile ilgili genelgeyi kabul etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran'da seçime girecek siyasi partilerin sonuçları eş zamanlı izleyebilmesi ve saklayabilmesine imkan sağlayan Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'nin kullanımını içeren genelgeyi kabul etti.

TÜM PARTİLER EŞ ZAMANLI İZLEYECEK

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan Kurul kararında, Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'nin, seçim günü oy verme süresi sonunda YSK Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, çevrim içi ulaşan sandık ölçekli sonuçların, seçime katılan siyasi parti genel merkezlerinde eş zamanlı izlenebilmesi ve saklanabilmesine imkan sağlayan bir sitem olduğu belirtildi.

YURT GENELİNDE BİRLİĞİN SAĞLANMASI AMACIYLA...

Kurul'un, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin sağlıklı ve düzenli yürütülüp sonuçlandırılması ve yurt genelinde uygulamada birliğin sağlanması amacıyla Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi Kullanım Usul ve Esasları Gösterir Genelge'nin kabulüne karar verdiği kaydedildi.

Genelge'de, Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'ni kullanacak siyasi parti yetkililerin sorumlulukları, sisteme düşen sonuçların görüntülenmesi ve saklanmasıyla ilgili hususlar yer alıyor.

Kaynak: AA / Politika

Yüksek Seçim Kurulu Sıkıcı Politika Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500

Yorumlar (19)

pisagormobilWeb@haberler.com:

Ya ysk bi konusma istersen ha....nasil olur......cumhurbaskani bir partiye Oy istiyorr ve Sen hala Ben ne is yaparim diye sormaktan aciz kurum...

17
5
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

bırakın bu işleri kedilere bakın kedilere!. .

14
3
yanıtYanıtla
SamuraymobilWeb@haberler.com:

Anlaşıldı akp nin kaybedeceğini anlayan kendini kurtarma peşinde.Ne demişler batan gemiyi önce fareler terkedermiş...

13
3
yanıtYanıtla
teoman:

ya arkadaş yine kedi girer trafoya korkmayın ya da adamlara muhafletin oyuna da akp yazar alıştıkı biz bu işlere yüksek seçim kurulu bağımsızlığını yitirmiştir adamların elinden bu kadar olaylara olmasına rağmen adamlar seçimlerin iptal edemedi yani milletin parasını çalanlara oyunu da çalar bunlar alışmış ama görene. , ,

10
1
yanıtYanıtla
dersimlimobilWeb@haberler.com:

Bu YSK kadar satılmış hiç bir kurum yok yandaşları doldurulmuş ve her dümen dönüyor

6
4
yanıtYanıtla
bu son seçim olmasın isteyenler:

T. C. Anayasasının rafa kaldırıldığı, bu anayasayı uygulamakla görevli iç işleri bakanının çıkıp tüm millete ben bu anayasayı tanımıyorum diyecek cesaret gösterdiği bir dönemde, O anayasaya doğrultusunda seçilen ve tarafsız olması anayasa gereği olan ve tarafsızlığın özellikle vurgulandığı ve bunu da şerefi üstüne yemin ederek teyit eden bir Cumhurbaşkanının artık ne kadar gizlenmeye çalışılsa da, artık herkesin hangi partiye oy istediği bırak oy istemeyi parti lideri gibi propoganda yapmasına bile ses çıkarmadığı bir ortamda, Her vatandaşın artık armudun sapı, üzümün çöpü demeden bu seçimlerin ülekede demokrasinin ve insanca yaşamalarının kararını vereceklerini bilsinler, Çocuklarınızın insan gibi yaşamak ya da kul köle yapılacağı son tercihiniz bu seçimler

8
1
yanıtYanıtla
fb1907:

seçim sandıklarının başında paralel yapının elamanları bulunmamalı, ben akp''den en az ` bekliyorum

1
7
yanıtYanıtla
OSMAN:

ileri demokrasilerde o hirsizligi olmaz co iyi bir karar irade sahiplerini kutlarim -bu zamanda entrikalarla secim kazanilmaz herseyin saffaflikla izlenmesi lazim cok iyi uygulanirsa hilelerin önlemek icin birinci adim atilmis olur oy verirken ilgili mekanlarin disindaki alaverelerede tedbir almak lazim

6
1
yanıtYanıtla
melankolimobilWeb@haberler.com:

YSk akpnin elinde boşuna uğraşmayın seçimler göstermelik oluyor.

7
0
yanıtYanıtla
alim:

muhalefet, her sandığa personelini yerleştirecek. personel sabah 7 de sandığa oturacak, yerini terk etmeyecek ve akşam sandık açılıp sayıldıktan sonra sandık görevlileri tarafından imzalanmış orjinal sonuç nüshasını partisine götürüp teslim edecek. o ilde kaç sandık varsa istisnasız partiye gelecek. sandık sonuçlarıyla da ysk sonuçları karşılaştırılsın bak bakalım adilyede değiştirebiliyorlar mı?

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title