Haberler

Yılmaz: "Ebelerin Aldığı Ücret Yeterli Değil"

Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, tüm ebelerin 21-28 Nisan Ebeler Haftası’nı kutladı.

Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, tüm ebelerin 21-28 Nisan Ebeler Haftası'nı kutladı.

Açıklamada, Ebeler Haftası nedeniyle Türk Sağlık-Sen olarak bir anket çalışması gerçekleştirdiklerini kaydeden Dr. Yılmaz, internet sitesi üzerinden yapılan ve sorunlarını tespit için gerçekleştirilen ankete 1295 ebenin katıldığını bildirdi. Yılmaz, anket sonuçlarına göre, ebelerin yüzde 70'inin son bir yılda fiziksel ve sözlü şiddete uğradığını, yüzde 75'inin ücretlerin yetersiz olduğunu düşündüklerini, yüzde 55'inin sabit ek ödeme dışında sadece 0-100 TL arasında performans ücreti aldığını ifade etti.

Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: "Yüzde 78'i kurum amirleri veya çalışma arkadaşları tarafından mobbinge maruz kalmış, yüzde 38'ine göre çalışma hayatlarındaki en büyük endişe amir baskısı, yüzde 25'ine göre ise iş güvencesinin ortadan kalkması. Çalışma hayatlarını zorlaştıran en önemli unsur yüzde 32'sine göre personel eksikliği, yüzde 26'sına göre ücretlerin yetersizliği. Yüzde 26'sı 60 saatin üzerinde, yüzde 13'ü 40 saatin üstünde aylık nöbet tutuyor. Yüzde 88'inin çalıştığı kurumda kreş hizmeti bulunmuyor. Yüzde 75'i Sağlık Bakanlığı'nın sorunları ile ilgilenmediğini düşünüyor. Yüzde 67'si ailelerine az vakit ayırabilmekten şikayetçi. Yüzde 16,37'sı ise hiç vakit ayıramadığını belirtiyor."

Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz, anketten ortaya çıkan sonuçlara göre bugün Türkiye'de görev yapan yaklaşık 54 bin ebenin sıkıntılarla uğraştığını belirtti. Ebelerin birçok sorunla baş başa bırakıldığını anlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Aldıkları ücretler yeterli değildir. Şiddet ve mobbinge maruz kalmaktadırlar. Aileye hizmet verenlerin, annelerin ve bebeklerin yanında olanların, ailelerine vakit ayıramamaları, kreş hizmetinden bile çok büyük oranda mahrum kalmaları kabul edilebilir gibi değildir. Türk Sağlık-Sen olarak 21-28 Nisan Ebeler Haftasında sorunların çözümüne yönelik düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Göstermelik kutlamalar yerine ebe arkadaşlarımızın mağduriyetlerini çözmeden, taleplerini karşılamadan yana bir tavır ortaya konulmalıdır." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title