Haberler

Yeşil Kart Başvurusu Oğluna Kavuşturdu

Tekirdağ'da, 36 yıldır birbirlerini göremeyen anne ve oğlu, buluşma yeri olan hastane bahçesinde birbirlerini cep telefonu ile arayarak bir araya geldi.

Tekirdağ'da, 36 yıldır birbirlerini göremeyen anne ve oğlu, buluşma yeri olan hastane bahçesinde birbirlerini cep telefonu ile arayarak bir araya geldi. Buluşma anında gözyaşlerı sel olup aktı.

Isparta'da yaşayan 60 yaşındaki Kıymet Erkul, eşi Süleyman Erkul'dan gördüğü şiddet nedeniyle 1975 yılında, kızı ile 2 yaşındaki oğlu Hüseyin Erkul'u bırakarak İstanbul'a gitti. Burada kendi ayakları üzerinde duran anne Erkul, bir süre sonra çocuklarını almaya gitti. Ancak bulamadı. O tarihten bu yanada kızı ve oğluna hasret bir hayat geçirdi. Baba Süleyman Erkul 2 çocuğunu anneleri bıratıktan sonra çocuk yuvasına verdi. Baba 1981 yılında hayatını kaybetti. Abla, bir aileye evlatlık verilirken, Hüseyin Erkul 15 yaşına kadar yaşadığı yurtan kaçtı ve Manisa'nın Sarıgöl ilçesine yerleşerek çiftçilik yapmaya başladı.

Ardından burada tanıştığı 36 yaşındaki Emine Erkul ile evlendi ve bu evliliğinden şuanda ilköğretim çağında olan 12 yaşındaki Büşra İrem ile 11 yaşındaki Musa Can dünyaya geldi. İstanbul'da uzun bir süre yaşayan ve eşinden boşanmayan Kıymet Erkul, Tekirdağ'daki kardeşlerinin yanına yerleşti. 1970 yılındaki Süleyman Erkul ile yaptığı evlilikten sonra hiç kimliğini değiştirmedi ve bekarlık soyadı olan Karaca'yı kullandı. Ancak 15 gün önce kalp rahatsızlığı nedeniyle baypas ameliyat olması gereken Kıymet Erkul, sağlık güvencesi olmadığı için Yeşil Kart başvurusunda bulundu. Yapılan araştırmada kimliğinde Kıymet Karaca yazan kişinin Kıymet Erkul olduğu anlaşıldı. Kıymet Erkul'un Yeşil Kart'ını alırken, görevlilere çocuklarını yıllardır aradığını ancak bulamadığını söyledi. Ardından da Çorlu Devlet Hastanesi'nde baypas ameliyatı oldu ardından da geçtiğimiz hafta Tekirdağ Devlet Hastanesi Kardioloji Bölümüne sevk edildi. Önceki gün Kıymet Erkul'un kardeşleri kütük kaydından Hüseyin Erkul'un Manisa'nın Sarıgöl ilçesi'nde yaşadığını öğrendi. İnternetten yapılan araştırmaların ardından telefon numarası bulundu ve anne ve oğlu telefon ile görüştü. Ardından buluşmaya karar verildi.

AĞLATAN BULUŞMA

Eşi ve 2 çocuğunu da yanına alan Süleyman Erkul, 12 saatlik otosbüs yolculuğunun ardından bu sabah Tekirdağ'a geldi ve hemen annesinin tedavi gördüğü hastaneye gitti. Anneye doktorları durumu anlattı ve sakinleştirici iğne vuruldu. Daha sonra koluna takılı olan serum şişesi ile birlikte hastaneni bahçesindeki giriş kapısına oğlunu beklemeye başladı. Hastane bahçesine gelen Süleyman Erkul annesini aradı. Birbirlerini tanımayan anne ve oğlu telefon ile konuşarak birbirlerini buldular. Buluşma anı hem Erkul'un ailesini, hemde çevredekileri göz yaşına boğdu. Birbirlerine sımsıkı sarılan anne ve oğlu hıçkıra hıçkıra ağladı. Süleyman Erkul ise baygınlık geçirdi. Anne Erkul ise oğluna "Buldum seni bir daha asla bırakmam" diye sakinleştirmeye çalıştı. Sağlık ekiplerini müdehalesinin ardından Süleyman Erkul kendisine geldi ve anne ve oğlu yaklaşık yarım saat birbirlerine sarılarak ağladı.

Daha sonra Kıymet Erkul, torunları, oğlu ve gelini ile uzun süre sohbet edip birbirlerini tanıdılar. Annesini yıllardın aradığını ancak bulamadığını söyleyen Süleyman Erkul, "Baba dayağı yüzünden ailemiz dağıldı. 36 yıl sonra annemi buldum ve çok mutluyum. Artık kocaman bir aileyiz. Lütfen kimse kadınlara el kaldırmasın ve şiddet yüzünden başka aileler dağlımasın."dedi.Çocuklarını yıllardır aradığını ancak bulamadığını anlatan anne Kıymet Erkul, "Çok mutluyum. Eşimin bana uyguladığı şiddet nedeniyle evden kaçmıştım.Bir süre sonra çocuklarımı almaya geldim. Ama hiç bulamadım. Kalp ameliyatım sayesinde çıkan yeni kimliğim sayesinde çocuğumu buldum. Dünyanın en mutlu annesiyim. Şimdi oğlum, torunlarım ve gelinimle hasret gidereceğim."dedi.Anne Erkul, hastanede bir süre daha tedavi altında tutulduktan sonra oğlu ile birlikkte Manisa'nın Sarıgöl ilçesi'ne gidecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title