Haberler

Yozgat'ta Türk Mutfağı Etkinliği

Güncelleme:

Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen Türk Mutfağı etkinliğinde yöresel lezzetler tanıtıldı ve katılımcılara ikram edildi.

SEYFİ ÇELİKKAYA

(YOZGAT)- Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda açılan stantlarda, yöresel lezzetler tanıtılıp, hazırlanan yerel yemek ve yiyecekler katılımcılara ikram edildi. Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğe ilgi gösteren yurttaşlar, ücretsiz dağıtılan yemek ve yiyeceklerden tadabilmek için kuyruk oluşturdu.

Anadolu'nun binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihinden beslenen Türk yemeklerinin tanıtımı amacıyla her yıl yapılan 'Türk Mutfağı' etkinlikleri kapsamında Yozgat'ta Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilen coğrafi işaretli yemekler ve ürünleri tanıtıldı. Etkinlik kapsamında alanda kurulan stantlarda hazırlanan 'Desti Kebabı, Tandır Kebabı, Arabaşı, Parmak Çöreği, Sorgun Yağlısı, Çanak Peyniri, Akdağmadeni Salebi, Aydıncık Bağrıbütün Kavunu, Nohut kavurması, Helva' gibi yemek ve yiyecekler, katılımcılara damak tadı kıvamında dağıtıldı.

"Yozgat Türkiye'nin gastronomi açısından..."

Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşgun, "Yozgat Türkiye'nin gastronomi açısından en zengin olan illeri içerisinde hatta en zengini. Burada bütün ürünlerimizi tanıtıp, halkımızla birlikte bu haftayı kutlamaktayız. Tandır kebabımız var, desti kebabımız var, gözlememiz var, daha sonrasında Madımak var, Helvamız var, Çorbalarımız var. Salep biliyorsunuz Türkiye'nin en ünlü saleplerinden bir tanesi Akdağmadeni'nde, Yozgat'ta çıkıyor. Onu tanıtıyoruz" dedi.

"Yozgat tarihiyle, geçmişiyle, kültürüyle, damak tadıyla kadim bir kent"

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ise şöyle konuştu:

"Yozgat tarihiyle, geçmişiyle, kültürüyle, damak tadıyla kadim bir kent. Bizler de Yozgat'ın hem kültürünü hem damak tadını tekrardan yaşatmak, tekrardan insanımızla buluşturmak ve gelecek kuşaklara da aktarmak üzere haftalar düzenliyoruz. Yozgat sadece coğrafyasıyla değil, kültürüyle, şiirleriyle, türküleriyle, damak tadıyla geçmişten günümüze uzanan kadim Türk milletinin sözlerinde ise kadim kültürünün özünü barındıran bir kent. Dileğimiz, isteğimiz bu kültürü yaşatmak, bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak."

Kaynak: ANKA / Yerel

Yozgat Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title