Haberler

Yıldızlar Büyükşehir Atölyesinde Yetişecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Karagöz Sinema Atölyesi'nde geleceğin senarist, oyuncu ve yönetmenleri yetişecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Karagöz Sinema Atölyesi'nde geleceğin senarist, oyuncu ve yönetmenleri yetişecek.

Bugüne kadar yetiştirdiği yönetmen ve oyuncuları İstanbul merkezli yapımlarla ülke vitrinine çıkaran Bursa, Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu Karagöz Sinema Atölyesi ile bu alanda da bir merkez haline geliyor. "Sinemayı sinemacılar konuşsun"

ve "Bursalılar Sinemaya Seyirci Kalmasın" sloganıyla kurulan Karagöz Sinema Atölyesi, Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı. Karagöz Sinema Atölyesi'nin tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Cihan Büyükışık, Senarist Yönetmen İsmail Kılıçarslan, Uludağ Üniversitesi

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Zeki Gürdal Karaoğlu, atölye çalışması için başvuru yapan çok sayıda oyuncu, senarist ve yönetmen adayı katıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanatı vatandaşlarla buluşturan çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini dile getiren Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç, bu atölye çalışması ile Bursa'nın sinemanın da merkezi haline geleceğini söyledi. Bugüne kadar sinemanın İstanbul'da yapılıp, Bursa'da izlendiğini dile getiren Karakoç, "Bursa'dan yetişen oyuncular, İstanbul'a gidip, önemli filmlere imza atıyor. Biz de burada izliyoruz. Oysa Bursa hem tarihi hem de insan kaynağı birikimiyle sinemanın da merkezi. Bu 9 haftalık atölye çalışmasına 200'ün üzerinde başvuru yapıldı. Bu önemli bir katılımdır. Sinema sektöründe, aktör, aktris, yazar, çizer, kameraman hangi dalda ihtiyaç varsa burada yetişecek" dedi.

'İmparatorluğu kuran şehir; Bursa' belgeselinin çekimleri için Bursa'da bulunan Senarist Yönetmen İsmail Kılıçarslan ise Bursa'nın sinema sektörü açısından avantaj ve dezavantajlarını anlattı. Belgesel çekimi sırasında bürokrasi açısından hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getiren Kılıçarslan, "Biz teknik malzemelerimizi aldık, Bursa'ya geldik. Bursa'nın tiyatro birikimi sayesinde oyuncu engelini de kolaylıkla çözdük. Ancak teknik eleman konusunda sıkıntılar yaşadık. Ancak tüm bunlara rağmen, medeniyetlere ev sahipliği yapan, Osmanlı'yı kuran bu şehrin en önemli avantajlarından biri, bir hikayesinin olması. Bu şehrin her sokağında bir hikaye saktı. Köşe başında tespih satan amca, boynuzdan bıçak yapan ve tek kalan bıçak ustası, herkes ayrı bir hikayenin kahramanı. Aynı zamanda olağanüstü bir lokasyon avantajı var. Bursa, bir tarih filmi, aynı zamanda bir doğa filmi, hatta modern yaşantıyı ele alan bir aksiyon filmi için çok davetkar bir şehir. Bu anlamda Karagöz Sinema Atölyesi'nin önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Umarım bu güzel adım kurumsal bir kimliğe bürünür" diye konuştu.

Oyunculuk derslerinde görev alacak olan Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Cihan Büyükışık ise, temel oyunculuk eğitim vereceği kurslarda adaylara kendilerini tanımalarını, çevreye ve olaylara farklı bakabilmelerinin yollarını anlatacağını söyledi.

Uludağ Üniversitesi

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Zeki Gürdal Karaoğlu da hayatın her yerinde bir hikaye olduğunu belirterek, "Bu eğitimin sonunda size şu dizide ya şu filmde oynayacaksın demeyeceğiz. Bizim amacımız kendi öyküsünü anlatabilen insanlar kazandırmak" dedi.

DERSLER ŞUBATTA BAŞLIYOR

Karagöz Sinema Atölyesi, Oyunculuk Atölyesi, Senaryo Atölyesi ve Film Yapım Atölyesi olmak üzere 3 temel atölyeden oluşuyor. 04 Şubat Cumartesi günü start alacak atölye eğitimi hafta sonları 11: 00- 17: 00 saatleri arasında toplamda 14 ders başlığı ile uygulanacak ve 9 hafta sürecek. Atölye öğrencileri Halil Ergün, Altan Erkekli, Erkan Can, Salih Kalyon, Erdal Tosun, Ahmet Yenilmez, Ulvi Alacakaptan, Necati Bilgiç, Menderes Samancılar, Neriman Uğur ve Tuncer Salman gibi daha birçok usta sanatçıların yer alacağı seminer-söyleşi programlarına katılma imkanı bulacak. Sinemaya gönül verenler başvurularını Tayyare Kültür Merkezi'nden yapabilecek ve programla ilgili bilgiye 220 88 47 - 220 88 48 numaralı telefonlardan ulaşabilecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Kılıçarslan İstanbul Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title