Haberler

Yıldızeli'nde Serbest Kıyafet Tartışması

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenine resmi kıyafet krizi damgasını vurdu.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenine resmi kıyafet krizi damgasını vurdu. Resmi törene serbest kıyafetle gelen okul müdürleri ilçe kaymakamı Ahmet Can Pınar tarafından sözlü bir şekilde uyarıldı. Aynı kişilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerinde de serbest kıyafetle katıldıkları ve yine kaymakamlık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Eğitim Bir-Sen Sendikası tarafından "kaymakamın görevden alınmasını istiyoruz" şeklinde yazılar yazılmasının ardından Yıldızeli Kaymakamlığı resmi bir basın açıklaması yaparak olayın içeriğini kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlçemizde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde Eğitim Bir-Sen üyesi 3 okul müdürümüz çelenk koyma törenine resmi kıyafet olmaksızın iştirak edip bu halde kaymakamlık makamındaki tebrikata katılmışlardır. Aynı gün söz konusu okul müdürleri sözlü olarak uyarılmışlardır. Sonrasında haklarında yapılan disiplin soruşturmasında yine aynı sendika üyesi olan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan muhakkik tarafından 'uyarma' cezası ile tevkif edilmeleri teklif edilmiştir. Ancak cezai işlem uygulanmamıştır. 19 Eylül Gaziler Günü etkinliklerinde de Eğitim Bir-Sen üyesi olan, daha önce sözlü olarak uyarılmış ve haklarında disiplin soruşturması yapılan 2 okul müdürü ile Öğretmenevi Müdür Yardımcısı olan 3 eğitimci aynı şekilde serbest kıyafet ile törene iştirak etmişlerdir. Tören alanında kimsenin duymayacağı şekilde kendileriyle yapılan konuşmada bu yaptıklarının çok yanlış olduğu ifade edilmiş olup, kendileri törenden sonra özel olarak görüşmek istediklerini belirtmişlerdir."

"ÖĞRETMENLER TEHDİT EDİLİP KÜFÜR EDİLMEMİŞTİR"

Söz konusu şahıslarla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan görüşme yapıldığı belirtilerek, "Herhangi bir tehdit, hakaret veya küfür içerikli söz sarf edilmemiştir. Ayrıca sendikanın almış olduğu serbest kıyafet uygulaması kararını desteklediğimi, bu kararın tüm kamu çalışanları için geçerli olması gerektiğini ancak söz konusu kararın resmi törenlerde de geçerli olduğuna ilişkin bir özel hüküm içerdiğine inanmadığımızı, varsa böyle bir kararı göstermelerini istedim. İnat uğruna yapılan eylemin bir eğitimciye yakışmadığı ifade edilerek sırf bu yüzden ceza verilmesini tasvip etmediğimizi de bildirmiş ve kendilerinden gelen görüşme talebi bu şekilde karşılanmıştır. Yaşananlarda hiçbir suretle eğitim camiasını rencide edici bir kasıt veya söz bulunmamaktadır. Özellikle belirtmek gerekir ki bugüne kadar Kaymakamlığımızın memur sendikaları ile olan ilişkisi karşılıklı destek ve işbirliği çerçevesinde olmuştur. Herhangi bir sorun da yaşanmamıştır. Herhangi bir sendika yöneticisi, sendika üyesi ve sendikanın yok sayılması veya sendika kararının yok sayılması da söz konusu olamaz. Ülkemizdeki ve ilçemizdeki en büyük sivil toplum kuruluşu olan sendikaların dün olduğu gibi bugün de ve gelecekte de bağlı oldukları meslek kollarına olan katkılarının artarak devam etmesi en büyük temennimizdir" denildi.

Söz konusu açıklamaların ardından ne yapılacağı merakla bekleniyor. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Yıldızeli Eylül Sivas Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title