Haberler

Yazar Mine Sota: "Yazar Olmak Aklımın Ucundan Geçmiyordu"

Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk olan çocuk kitapları yazarı Mine Sota, “Yazar olmak aklımın ucundan bile geçmiyordu, astronot olmayı, anne olmayı, şoför olmayı düşünüyordum” dedi.

Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk olan çocuk kitapları yazarı Mine Sota, "Yazar olmak aklımın ucundan bile geçmiyordu, astronot olmayı, anne olmayı, şoför olmayı düşünüyordum" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda çocuk kitapları yazarı Mine Sota, "Kendimden Geçiyordum Uğradım" konulu söyleşi gerçekleştirdi. Yazar olma sürecini anlatan Mine Sota, "Yazar olmak aklımın ucundan bile geçmiyordu, astronot olmayı, anne olmayı, şoför olmayı düşünüyordum ama bir yerde şansım döndü ve uzun süre yazılar yazmaya başladım. Hocalarıma gönderdim, onlar da yazılarıma güvenerek benim yazılarımı dergilerde yayınlamaya başladılar" dedi.

1999 depremi sonrasında yaşadığı sıkıntıları ve yazarlık sürecini anlatan Sota, zorlu süreçler sonrasında 19 kitabının yayınlandığını ve hepsinin de başarıya ulaştığını söyledi. Söyleşisinde absürt televizyon programları ve reklamlarını eleştiren Mine Sota, evlilik programlarına da değindi. İzdivaç programlarını izleyen ev kadınlarının bilinçaltlarının sürekli dolduğunu ifade eden Sota, "Bu tür programlar ev kadınlarının ve kocalarının sürekli eşlerine karşı art niyetli bakmalarını sağlıyor. Reklamlarda sürekli izleyeni özendirici markalar ve görseller kullanılıyor, televizyon dünyası her zaman bizleri iyi bir müşteri olarak yetiştiriyor" diye konuştu.

İnternetin olumsuz kullanımı ve son dönemde kullanılan popüler isimler üzerine de konuşan Mine Sota, "Artık eski güzel isimler çocuklarımıza konulmuyor. Şimdiki isimler Berk, Arda. Düşünsenize 50 yıl sonra Berk dedeler dövmeli dövmeli ortalıkta dolaşacak. Artık en gencimizden en yaşlımıza herkes sınırsız internet kullanıyor. 80 yaşındaki nineler bile internetten oyun oynuyor filim izliyor. Biz güzel insan olursak etrafımızdaki her şey güzel olacaktır. İnsanlıktan daha değerli bir şey yoktur ne olursa olsun insanlık sizde kalsın" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirilen 8. Kocaeli Kitap Fuarı, 7. gününde de kitapseverleri buluşturmaya devam etti. Binlerce kişinin ziyaret ettiği kitap fuarının Kılavuz Gençlik Avlusunda İzmit Mimar Sinan Ortaokulu'nun gerçekleştirdiği şiir dinletisi izleyenler tarafından tam not aldı. Küçük şairlerin seslendirdiği birbirinden güzel şiirlere eşlik eden dinleyiciler alkışlarla arkadaşlarına destek verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mine Sota Yerel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title