Haberler

Varto 5. Koğ Tepesi Şenlikleri'ne Hazır

Muş'un Varto İlçesinde, Belediye Tarafından Düzenlenecek '5. Koğ Tepesi Festivali'nin Hazırlıkları Tamamlandı.

Muş'un Varto ilçesinde, belediye tarafından düzenlenecek '5. Koğ Tepesi Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.

Festival programına ilişkin bilgi veren Varto Belediye Başkanı Demir Çelik, festivalin seçim yasaklarından dolayı, seçim sonrasına ertelendiğini söyledi. Heryıl 16-18 Temmuz tarihleri arasında kutladıkları festivalin, bu yıl seçim yasaklarına geldiğinden dolayı 26-28 Temmuz tarihinde yapacaklarını belirtti. Seçimden sonra 5. yılını kutlayacakları festivalin tarihi ertelenmesinden dolayı üzgün olduklarını ifade eden Çelik, "Bu anlamda festivalin ileri bir tarihe ertenliği için özelikle vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Ancak seçim ayı ve seçim yasaklarına denk gelmesinden dolayı kamuoyunun bizi anlayabileceğini umut ederek programımızı paylaşmak istiyorum. Festival çerçevesinde, panel ve seminerlerin yanı sıra Mikail Aslan ve Rojda'nın sahne alacağı konserlerle devam edecek. 5. Koğ Tepesi Festivalin barışa, kardeşliğe, demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine neden olabileceği bir dinamiği içermesi dileklerimi paylaşarak herkese selam ve saygılarımı iletiyorum" dedi.

26 Temmuz tarihinde, sevgi, kardeşlik ve barış meşalesinin yakılması ile başlayacak festivalde, festival yürüyüşü, yarışmalar, sergiler, paneller, söyleşiler ve konserler yer alacak. Birçok sanatçı, yazar ve grubun katılımıyla düzenlenecek festival, 28 Temmuz'da Mikail Aslan'ın konseriyle son bulacak.

(FÇ-ŞAK-Y)

15.07.2007 12:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title