Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık ile polis şefi arasında iletişimi sağlayan isim gözaltında

Güncelleme:

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında gizli tanık Serdar Sertçelik'in "kumpas" iddiaları sonrası başlatılan soruşturma devam ediyor. Firari Sertçelik ile Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan arasında iletişimi sağlayan sivil bir şahıs gözaltına alındı. Böylece toplam gözaltı sayısı 8 oldu.

Türkiye'nin gündemine oturan Ayhan Bora Kaplan suç örgütü üzerinden hükümete kumpas kurulacağı iddiaları konuşulmaya devam ederken, soruşturmada yer alan 2 kilit isim arasında iletişime aracılık eden sivil şahıs N.Ö.K. gözaltına alındı.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik önce deşifre olmuş, ardından yurtdışına kaçmıştı. Zorla gizli tanık yapıldığını iddia eden Serdar Sertçelik, emniyetin daha önce AK Parti'de bakanlık yapan birçok isim ile halen aktif görevde bulunan bazı bürokratların isimlerini dosyaya sokmaya çalıştığını ileri sürmüştü. İddiaların ardından başlatılan soruşturma kapsamında Organize Suçlarla Mücadele'den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan açığa alınmış, daha sonra haklarında gözaltı kararı verilmişti.

2 İSİM ARASINDA İLETİŞİMİ SAĞLIYORDU

3 polis müdüründen Kerem Gökay Öner dün akşam serbest bırakıldı. Devam eden soruşturma kapsamında; firari sanık Serdar Sertçelik ile şüpheli Şevket Demircan arasındaki iletişime aracılık eden sivil şahıs N.Ö.K. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 8'e yükseldi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık ile polis şefi arasında iletişimi sağlayan isim gözaltında

ŞÜPHELİLERİN DİJİTAL İNCELEME İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Devam eden soruşturma kapsamında; firari sanık S.S. ile şüpheli Ş.D. arasındaki iletişime aracılık eden sivil şahıs N.Ö.K. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla gözaltına alınmıştır. Halen gözaltında 8 şüpheli bulunmaktadır. Şüphelilerin dijitallerinin inceleme işlemleri devam etmektedir. Soruşturmada gelişme oldukça kamuoyuyla paylaşılacağı hususu saygıyla duyurulur" denildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek', 'kasten adam öldürme', 'nitelikli kasten adam öldürme', 'kasten yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'nitelikli yağma', 'eziyet', 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', 'suç üstlenme' ve 'suçluyu kayırma' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edilmişti. Yurt dışına kaçan gizli tanık Serdar Sertçelik'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki polis müdürleriyle ilgili "kumpas" iddiaları sonrası çok sayıda kamu görevlisi gözaltına alınmıştı.

Soruşturmada "M7" kod adı ile gizli tanıklık yapan Sertçelik'in gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl rahat dolaştığı, nasıl kaçtığı, bazı siyasetçi ve bürokrat isimlerinin neden dosyaya sokulmaya çalışıldığı gibi soruların yanıtları aranıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ayhan Bora Kaplan Serdar Sertçelik Ankara Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (13)

Yasin Tosun:

Ayhan bora KAPLAN dosyası Türkiyenin kilit dosyasıdır.Yıllardır bu isimlere yürü diyen siyasetçi politikacı,Müdürler, amirler kimler bu işin içindeyse kimler göz yumduysa bir bir açıklanmalıdır.

82
6
yanıtYanıtla
Berjeri aşireti:

Aslında tamda algı yapılmak istenen bunlar.bu isimler neden alınıyor şuan biliyormusun?senin bu söylediklerini ifade olarak vermesi söylendikleri için!yani kumpas!yani şuan sende bu kumpasın yapmak istediğini yapıyorsun

yanıt9
yanıt5
Rıdvan Doğan:

kafan iyi mi senin ? ucu bastakilere dokunuyor hadi acikla :))

yanıt5
yanıt4
Ben bilmemm:

Hiç şaşırtıcı değil benim için. 22 yılda neler gördük neler... Bunlar normal artık benim için...

60
13
yanıtYanıtla
Kurt Savaş:

Bence bu soruşturma çok kişiye uzanır en son siyasete iş adamlarında biter. Temizlik iyidir

64
3
yanıtYanıtla
Beyaz:

Muhabbet kuşu gibi adamdan da mafya yarattınız ya helal olsun size

48
2
yanıtYanıtla
Firat Tas:

Komik olan Bunları başa bela edenleri savunanlar kendine vatansever diyor

31
1
yanıtYanıtla
Musa acar:

Bir ülke bu kadar aciz hale nasıl getirilir

20
3
yanıtYanıtla
İsmail Atış:

Bir çok sosyal medya flarformunda bir dünya Mafya kılıklı kişilerin videoları var ve halada yenileri ekleniyor bize birşey olmaz edası var her birinde bunlarda araştırılmasi.lazim ülkemizde bir çok ülkenin aradığı mafya liderleri hep Bizim ülkede çıkıyor şaşırtıcı değilmi

20
2
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

Bazıları memleketi anasının tarlası zanetmiş halbuki insanın anasının tarlasında, kuşların börtü böceklerin de hakkı vardır

16
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title