Haberler

Vali Başköy, İş Dünyası ile Bir Araya Geldi

Çorum Valisi Sabri Başköy, bu millete hizmetin ibadet olduğunu söyledi.

Çorum Valisi Sabri Başköy, bu millete hizmetin ibadet olduğunu söyledi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında Vali Sabri Başköy, iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi. Çorum'da bulunduğu görev süresince yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Başköy, Çorum adına yapılacak her çalışmada iş dünyasına açık çek verdi.

Bir ülkede kalkınmanın özel sektörle birlikte olacağını dile getiren Vali Başköy, kamu bürokrasisinin ise özel sektör ve teşebbüsün önünü açmak, işlerini kolaylaştırmak ve önündeki engelleri kaldırmakla mükellef olduğunu belirtti. Bir ülkenin ekonomik manada gelişmesi özel sektörün daha çok iş yapması ve istihdam sağlaması ile mümkün olduğunu kaydeden Başköy, Çorum bu konuda civar illerle mukayese edildiğinde orta düzeyde bir statüye sahip olduğuna dikkat çekti.

Çorum sanayicisi ve işadamlarının müteşebbis bir ruha sahip olduğunu anlatan Vali Başköy, "Çorumlu sanayicilerin aklında kazancını tekrar Çorum'a yatırım yapmak gibi bir düşünce var. Böyle olduğu için Çorum gelişmiş ve katma değer sağlamış. Öte yandan dededen toruna sanayi müesseseleri oluşmaya başlamış. Bu ivme devam etmeli. Yarım kalmamalı. Ancak kurumsallaşmaya da ihtiyacımız var. Kendi kendimizi kontrol etmediğimiz, ettirmediğimiz ve denetlenmediğimiz zaman sistem körlüğü ortaya çıkıyor. Her yaptığımızın, her söylediğimiz sözün doğru olduğuna inanmaya başlıyoruz" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Başköy, "Gerek OSB içerisinde gerek OSB dışında olsun ilgili mevzuatlar çerçevesinde sanayicimize arsa lazımsa arsa temin etmeye çalışıyoruz. Özel sektörün devletin sağladığı kolaylıklardan istifade noktasında önlerinde çakıl, diken taş varsa birlikte ayıklayalım. Bürokratik işleyişin hızlandırılması, çabuklaştırılması, kişinin kendi yerine kendimizi koyarak sürecin hızlandırılmasını yabana atmamak lazım. Özel sektörün istediği de bu. Hiçbir şeyi ötekileme, bekletme düşüncesiyle hareket etmiyoruz.

Son 10 yılda yönetişim kavramı girdi hayatımıza. Yönetilenin yönete katkısı anlamına geliyor. Jelatinli sözler kullanabilirsiniz bunu icraata dökemiyorsanız bir anlam ifade etmiyor. OSB şuanda ikici etap çalışmalarımız parsel bazında bitti. OSB'de 2 bin 115 dekar daha ikinci etapta genişlemeyi düşünüyoruz. Birinci etapta tahsis edebileceğimiz parsel bitmek üzere. İkinci etabı da altyapısıyla beraber yapmamız lazım ki yeni gelecek sanayicilere nereyi istiyorsanız oradan arsa alabilirsiniz diyebilmeliyiz. Çorum olarak yatırım anlamında ciddi bir avantaja sahibiz. Alt yapısı biten parselimiz mevcut. Çorlu OSB'de 1 metrekare parsel 120 dolar bizde şuanda alt yapısı herşeyi hazır 1 metrekare parsel 36 lira. Bu çok büyük bir avantaj. İkinci etapta da bu avantajı sürdürmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de her alanda olduğu gibi kamu yönetiminde anlayışların değiştiğini kaydeden Vali Başköy, idarecilerin, devlet-millet yaklaşımlarının değiştiğini söyledi. Caka satan, halkı küçümseyen, tepeden bakan bir yönetici tipinden kendini onların yerine koyan, aynı dili konuşan bir anlayışın hakim olmaya başladığını vurgulayan Başköy, bunun sırrının dertlenmekte saklı olduğunu kaydetti.

Derdi olmayan insanın üreteceği bir şeyinin de olmadığının altını çizen Vali Başköy, "Kaymakamlarımızla toplantı yaptım. Onlara şunu dedim. Omuzlarımıza yüklenen sorumlulukla dertlenmeliyiz. Halkımızın yüzünü güldürmek sürekli kafamızda olmalı. Kimseden taktir ve teşekkür beklememeliyiz. Bu milletin dertlerine merhem olabiliyorsak, sevincinden ağlamasına vesile olabiliyorsak bundan daha büyük takdir ve teveccüh olamaz. Bu millete hizmet ibadettir. Bu sloganik bir laf, herkes konuşur diyebilirsiniz. Yok sloganik değil. İşimize bakmalıyız. Izdırap duyduğumuzda çok şeyin nasıl hallolduğunu göreceğiz" şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Bu ülke insanına bir turiste gösterilen değerden daha az değer verilmemesini isteyen Başköy, "Biz bu insanlarla varolduk bu vatanı kurtardık. Biz bu insanlarla varolacağız. Rengi deseni ne olursa olsun anlayışı, fikri ne olursa olsun biz biz olacağız. Elin adamı bizi kurtaracak başımızı göğe erdirecek değil. Başarıları takdir etmek kolay değil. Neden nefsi aşmak kolay değildir. Başarıları kıskanmadan takdir etmeyi bilmemiz lazım. O zaman daha erdemli bir hayatı sürdüreceğiz. Türkiye'nin başına bir musibet gelince dışarıdan teselli veren çok oluyor. Ama bu ülke gelişince takdir eden yok. İnsanımızı sevmemiz lazım. İnsanımızı önce seveceğiz, bağrımıza basacağız, şefkat göstereceğiz. Hoşgörülü olacağız. Sanayiciler olarak sizlerin önünün açılması hususunda Valilik olarak bir yılı aşkındır gidişatımız ve şeklimiz belli. Buradan giden yarın hiçbirşey götürmeyecek. Ne yapılıyorsa buraya yapılıyor. Burada kalıyor. Her ne yapılıyorsa halk için yapılıyor. Yönetim organizasyon, koordinasyon işidir. Ne güzellik varsa herkesin katkısı vardır. Biz burada sadece gönlümüzü zamanımızı koyduk" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, Vali Sabri Başköy'ün görev süresi boyunca her konuda sorunların çözümü başta olmak üzere her konuda hassasiyet gösterdiğini söyledi. Başaranhıncal, bu uyumlu çalışmayı önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi dilediklerini dile getirdi.

Gezi parkı olayları, Akil İnsanlar Heyeti ve BDP heyetinin Çorum ziyaretlerinde Vali Başköy'ün katkıları ile başarılı bir sürecin geride bırakıldığını dile getiren Başaranhıncal, Çorum'un Türkiye'nin en hassas illerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, bu süreçlerin en ufak bir olumsuzluk yaşanmadın, huzur içerisinde geride bırakıldığının altını çizdi.

Başaranhıncal, Vali Başköy'ün üniversite kampusu, Polis Okulu, Kültür Sitesi, meydan projesi, Cezaevi yolu konularında da büyük bir çaba sarf ettiğini sözlerine ekledi.

Toplantıyı TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş ve meclis üyeleri izledi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Sabri Başköy Türkiye Çorum Yerel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title