Haberler

'Uğursuz Koltuk' Yeni Sahibini Buldu

Aydın'da aynı dönemde üç ve geçmişte de bir belediye başkanının görevi başında hayatını kaybetmesiyle Türkiye gündemine taşınan Acarlar beldesinin yeni belediye başkanı belli oldu."Uğursuz Koltuk" olarak dillendiren koltuk için yarışan iki...

Aydın'da aynı dönemde üç ve geçmişte de bir belediye başkanının görevi başında hayatını kaybetmesiyle Türkiye gündemine taşınan Acarlar beldesinin yeni belediye başkanı belli oldu. "Uğursuz Koltuk" olarak dillendiren koltuk için yarışan iki adaydan Aşkın Şimşek, koltuğun yeni sahibi oldu.

İncirliova'ya bağlı Acarlar Belde Belediyesi'nde aynı dönemde görevi başında vefat eden AK Parti'li Belediye Başkanı Cafer Yıldırım'ın 05 Eylül'de toprağa verilmesinin ardından Acarlar Belediye Meclisi bugün yeni belediye başkanını belirlemek için olağanüstü toplandı. Kamuoyunda "Uğursuz Koltuk" olarak dillendirilen koltuğun sahibi olabilmek için AK Parti'li Belediye Meclis üyesi Sezai Özkaya ve CHP'li Belediye Meclis üyesi Aşkın Şimşek yarıştı.

Yapılan oylama sonucunda 9 üyeden 5'inin oyunu alan ve aynı zamanda Acarlar Toptancı Hali Derneği Kurucu Başkanı olan CHP'li Aşkın Şimşek, Acarlar Belde Belediyesi'nin yeni başkanı oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından belediye önünde bekleyen CHP'liler büyük sevinç yaşadı.

UĞURSUZ KOLTUK SATILACAK

Seçimlerin ardından 'Uğursuz Koltuk' olarak dillendirilen koltuğa oturmayan Başkan Şimşek, belediye binasındaki başka bir koltuğu odasına getirtti. Üç başkanın hayatını kaybettiği koltuğu dışarı çıkartan Şimşek, koltuğu açık artırmayla satacaklarını belirterek, "Koltuğun satışından gelen parayı, beldemizi en iyi şekilde temsil eden Acarlar Belediyespor'a bağışlayacağım. Ben koltuğun uğursuz olduğuna inanmıyorum ama söylentilerin önüne geçmek için bu koltuğu kullanmayacağım" dedi.

ÖLEN BELEDİYE BAŞKANLARI

1994 yılında da Acarlar'da belediye başkanı seçilen ANAP'lı Durmuş Ali Akcan (57), göreve başladıktan 1 hafta sonra kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından başlayan son dönemde ise Acarlar Belde Belediyesi'nde üst üste 3 dönem belediye başkanı seçilen ve Acarlıların sevgilisi haline gelen AK Parti'li Belediye Başkanı Yunus Şentürk'te (71) uzun süredir tedavi gördüğü kanser rahatsızlığı nedeniyle 19 Ocak 2012 tarihinde vefat etti. Şentürk'ün ölünün ardından yapılan meclis seçiminde CHP'li Adnan Yıldız başkanlığa seçildi. Görevi başında kalbine yenilen Yıldız, Belediye Başkanlığı görevini ancak 7 ay gibi kısa bir süre yürütebildi. Yıldız'ın ardından 2012 Ekim ayında göreve seçilen AK Parti'li Cafer Yıldırım'ın da 04 Eylül 2013'te hayatını kaybetmesiyle Acarlar beldesi son 2 yıl içerisinde 3'üncü belediye başkanını kaybetmiş oldu.

Acarlar'ın bağlı olduğunu İncirliova'nın CHP'li Belediye Başkanı Yahya Ümit Orbay da, görevine devam ederken 2007 yılında rahatsızlanarak vefat etmişti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İncirliova Ak Parti Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title