Haberler

Türkiye'nin İlk Buz Tırmanış Çalıştayı Xanadu Snow White'ın Desteğiyle Erzurum'da Yapılıyor

Türkiye’nin ilk Buz Tırmanış Çalıştayı, 2012 ve 2013 yıllarında Türkiye’nin En İyi Kış Turizmi İşletmesi ödülüne layık görülen Xanadu Snow White Otel sponsorluğunda Erzurum’da gerçekleşiyor.

Türkiye'nin ilk Buz Tırmanış Çalıştayı, 2012 ve 2013 yıllarında Türkiye'nin En İyi Kış Turizmi İşletmesi ödülüne layık görülen Xanadu Snow White Otel sponsorluğunda Erzurum'da gerçekleşiyor.

ATAK Arama Kurtarma Kulübü tarafından 7 -8- 9 Şubat 2014 tarihlerinde organize edilen Çalıştayın ilk gününde etkinliğin ana sponsoru Xanadu Snow White Otel'in kayak pistinde kar raftingi, kar bisikleti ve kayak gösterileri yapıldı. Ayrıca Tunç Fındık da Türkiye'nin ilk aktif yapay buz duvarında tırmanışını gerçekleştirdi.

Cumartesi -Pazar günleri ise Erzurum'un Uzundere ilçesinde Türkiye'nin donmuş en yüksek şelalesinde doğal tırmanışlar yapılacak.

Faaliyete aralarında Everest'e 2 kez çıkan ilk Türk ve dünyanın en yüksek 14 adet 8.000 metrenin üzerindeki dağına tırmanma projesinin sahibi ve 10 tanesine tırmanan tek Türk olan Tunç Fındık ile Everest'e tırmanan ilk Türk bayan dağcı Eylem Elif Mavis Koç'un da bulunduğu Türkiye'nin en iyi 15 dağcısı katılacak.

Xanadu Snow White Otel'e kurulacak olan yapay buz duvarı sezon sonuna kadar kalacak ve Otel misafirleri de bu tırmanışları gerçekleştirebilecek.

BUZ TIRMANIŞ ÇALIŞTAYI KATILIMCI LİSTESİ

Tunç Fındık, Nurcan Demirel Fındık, Efecan Aytemiz, Oğuz Doğan Palut, Esra Karadeniz, Kamil Aykut Türem, Sefa Börtücen, Anıl Şarkoğlu, Batur Kürüz, Emrah Özbay, Emre Altoparlak, Serkan Ertem, Arif Mithat Amca, Bora Maviş, Eylem Elif Maviş

XANADU SNOW WHITE HAKKINDA:

Taşıdığı uluslararası güvenlik standartları ile Türkiye'nin FIS (Fédération Internationale de Ski) onaylı tek özel kayak pistlerine sahip olan Xanadu Snow White Hotel, dağın zirvesinde bulunan 30 bin metreküp kapasiteli göletten özel bir sistemle yaptığı karlandırma sayesinde iki yıldır sezonu en erken açan tesis olma özelliği taşıyor. Xanadu, bu sayede misafirlerine Aralık ayının ilk günlerinden başlayıp Mart sonuna kadar yaklaşık 150 güne uzayan kayak sezonu keyfi yaşatıyor.

Türkiye'nin en önemli kış ve kayak merkezlerinden Palandöken'in en yeni ve gözde tesisi olan Xanadu Snow White, sahip olduğu Türkiye'nin ilk aydınlatmalı pistleri sayesinde saat 20.00'ye kadar kayak yapma imkanı sunuyor ve gün boyu kayak keyfini geceye de taşıyor.

10 km'si özel karlandırılabilen ve toplam uzunluğu 12 km olan kayak pistleri, 800 m'lik kızak pisti, 1700 metre lift uzunluğu ile Xanadu Snow White, Palandöken'in nefes kesen manzarasında bu kış da kayak ve snowboard sevenlerin tutkusu olmaya devam ediyor. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tunç Fındık Uzundere Erzurum Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

10 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 10 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? TİKTOK yasaklanıyor mu? 2024 TİKTOK kapatılacak mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 9 Mayıs Perşembe 2024? Olympiakos Aston Villa maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Olympiakos A.Villa maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Olympiakos Aston Villa maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Olympiakos A.Villa maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Olympiakos Aston Villa maçı CANLI izle! 9 Mayıs Olympiakos A.Villa maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bayer Leverkusen Roma maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) B.Leverkusen Roma maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? BDDK Başkanı değişecek mi? BDDK Başkanı Hafize Gaye Erkan mı olacak? Bayer Leverkusen Roma maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! B.Leverkusen Roma maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Hareket Proje Taşımacılığı halka arz ne zaman? Hareket Proje Taşımacılığı Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne za Emre Fel, "Senden Güzeli Mi Var" şarkı sözleri nedir? Sendikasız öğretmen grev yapabilir mi? Öğremen grev yapabilir mi, iş bırakabilir mi? Hangi öğretmenler grev yapacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title