Haberler

TBMM'deki fahiş fiyat görüşmelerine kuruyemiş damga vurdu: Bundan sonra koydurmayalım

Güncelleme:

TBMM'de fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını içeren kanun teklifinin görüşmelerinde ilginç bir tartışma yaşandı. Masadaki ikram kuruyemişlere dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Bunu yersek Başkanım, adam başı 60 lira zararımız var. Fahiş fiyat burada işte." derken Komisyon Başkanı AK Partili Mustafa Varank ise "Madem bizim örnek olmamız lazım. Bundan sonra bu kuruyemişleri koydurmayalım." karşılığını verdi.

TBMM'de fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifinin komisyonda görüşmelerine Komisyon Başkanı AK Partili Mustafa Varank ile CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan arasında geçen konuşma damga vurdu.

İKRAM EDİLEN KURUYEMİŞLERİ GÖSTERDİ: ADAM BAŞI 60 LİRA ZARARIMIZ VAR

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşüldü.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, komisyonda milletvekillerine ikram edilen kuruyemişi işaret ederek "Fahiş fiyat diyoruz değil mi? Önümüzde kuruyemiş var, tavuk ve et arasında, kilosu 400 lira. Valla bunu yersek Başkanım, adam başı 60 lira zararımız var. Fahiş fiyat burada işte, fahiş fiyat vergi artışında." diye konuştu.

TBMM'deki fahiş fiyat görüşmelerine kuruyemiş damga vurdu! Bakan Varank: Bir daha yapmayalım

VARANK: BUNDAN SONRA KURUYEMİŞ KOYDURMAYALIM

Komisyon Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Arslan'ın bu sözleri üzerine, "Madem bizim örnek olmamız lazım. Bundan sonra bu kuruyemişleri koydurmayalım." dedi.

AĞBABA İLE VARANK ARASINDA ŞATAFAT TARTIŞMASI

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba ise enflasyonu ortaya çıkaran sebeplerin düzeltilmediği sürece fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele edilemeyeceğini belirterek "Tabii iyi şeyleri AK Parti hükümeti yapıyor, köprüleri yollar... Ama kötü bir şey olunca kim yapıyor, onu ya faiz lobisi yapıyor ya üst akıl yapıyor. Şimdi de suç üç harfli marketlerde ama Allah için hiç ekonomiyi, ülkeyi yönetenlerin suçu günahı yok. Yakında mahalle bakkallarına da inersiniz. Mazot iki kat artmış, gübre ilaç fiyatları 3 kat artmış, tedbiri marketçilere, stokçulara ceza vererek çözmeye çalışıyorsunuz. Yeni bir hedef yaratıyorsunuz ve o hedef üzerinde Don Kişot'un yaptığı gibi savaşıyorsunuz. Şatafattan, ihtişamdan, israftan vazgeçerseniz bu işler çözülür. Biz sarayın içini görmüyoruz ama yeni alınan belediyeleri görüyoruz. Şehzadeler Belediyesi görse Fatih Sultan Mehmet, 'Niye bunu düşünemedim)' diye kıskanır." diye konuştu.

Komisyon Başkanı Varank, Veli Ağbaba'nın sözlerine "Tekirdağ Belediyesi'ne bir bakın 1100 odalı" diye yanıt verdi. Ağbaba ise, "İhtişam ve şatafatta maşallah elinize su dökemeyiz, Sancaktepe'ye bakın. VİP salonlarını bir görmenizi tavsiye ederim." diye karşılık verdi.

TBMM'deki fahiş fiyat görüşmelerine kuruyemiş damga vurdu! Bakan Varank: Bir daha yapmayalım

Kaynak: ANKA / Politika

Mustafa Varank Ednan Arslan Milletvekili AK Parti İzmir Politika Ekonomi Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500

Yorumlar (50)

Devret Bahçeleri:

Bunlar lüx ve şatafata o kadar alışmış ki aylardır attıkları tek adım kuruyemişi o masadan kaldırıp eve götürmek.

786
49
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

meclis lokantasından tuzluğu kaldırıp şişe suyu yerine çeşme suyunu servis ederlerse yapacakları muhteşem tasarrufla ekonomimiz şahlanıp ayağa kalkar

yanıt352
yanıt13
T.C. GÖKBÖRÜ:

Desene kişi başı 60 tl den baya baya kar ettik

yanıt224
yanıt8
YalancıSavar:

Büyük yangınlar bir kıvılcımla başlar. Sürekli böğürüp durmakla olmaz.

yanıt31
yanıt4
sade vatandaş:

sende böğürüyorsun madem o kadar çok biliyorsun boş boş konuşmayı bırakıp kıvılcımı ateşle görelim ne adammış helal olsun diyelim

yanıt5
yanıt9
Vatandaş4321:

Şimdi o çerezi kaldırsanız ne kaldırmasanız ne.. Koskoca 22 yıl geçti , o 22 yıl içinde de neler gitti neler..İnsan kahroluyor.60 tl zarardayız ha ?

445
61
yanıtYanıtla
Yücel Atakan:

1 ayda 850 milyon liradan fazla para gereksiz muhtarlara maaş veriliyor adamlar kuruyemiş diyor gereksiz fazla memurlarıda koy içine milyarlarca lira yapıyor. Kaçak elektirik kullanımı ve vekil maaşları Lüks araç yakıtları kiralalan araçlar sadece bunlardan tasarufa gidilse belki ülkede aç insan kalmayacak Ama yapmaz hiç bir parti yapmaz çünki ihale verdikleri kendi adamları kuruyemişcisinden araç kiralama şirketine kadar kendi adamları her parti yapıyor belediyelerde kısacası bu ülke düzelmez

yanıt96
yanıt4
Vatandaş:

Yücel Atakan. 850 milyon değil. 850 MİLYAR

yanıt28
yanıt1
Ben bilmemm:

60 TL lik Çerezi kaldıralım, milyonlarca TL lik makam aracı ve korumalar ile eve gidelim :-)

342
15
yanıtYanıtla
Görkem Uğur:

22 yılda tasarafa kuruyemişle başladıysanız 150-200 yıl sonra ekonomi düzelir.

64
4
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title